Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

az 1ik rd350lc ém kicsit rendbe szedve
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy nekem van egy Yamaha Yz490 87 es évjáratú motor.Ennek a hengere 7 felömlős!
De van 1 ismerősöm akinek ugyan ien motorja van 87 es és az csak 5 felömlős.Meg akár hány képet néztem ezekről a hengerekről mindig csak 5 felömlős képet találtam.Ez a 7 felömlős henger akkor mien ávjáraton volt? vagy ha esetleg valaki tudna valami bővebb információval szolgálni naggyon megköszönönném
Martin
Volt baromagyú , nem is 1 , tudod nagyon jól , csak a férgek ellopták . Vagy már erre nem emlékszel ?
Azokról sajnos nem maradt fotóm , de akik látták őket még azóta is emlegetik pedig az 87-ig bezárólag volt . De találtam képet a 89-ben készültről , fel van töltve .
Voltunk együtt anno a hegyekben is , én motoroztam , téged meg mindig várni kellett mert kókányoltad a motorod mikor folyton beszart . Aztán vettek neked vadi új 250-es ETZ-t , azt 400 km-esen fektetted ki . Én akkor is a 20-asommal jártam a Mátrába mikor már majdnem mindenki MZ-vel és japcsi gépekkel motorozott . Akkoriban mentem annyit a 20-assal , hogy neked még 10 évet kell hozzá 20-asoznod , hogy egyáltalán a közelembe légy . Tudom te meg addig szereltél , azért értesz ennyire hozzá
Soha még közel olyan motort sem csináltál mint amilyenek az enyémek voltak . Most meg már csak hobby nekem a P20 mert leginkább japcsi gépekkel motorozok .
Ha szerinted nem így van szólj és bármikor összeengedhetjük a gépeket , hogy mit tudnak , szerencsétlen ...... Több értelme lenne mint a szájtépés , de akkor sajnos kiderülne , hogy milyen nagy tudású szerelő vagy .
Nem akartalak baszogatni , mert végre csinálsz valamit , és látszik , hogy valóban fejlődtél is valamit , de az már pofátlanság amit művelsz .
Berakom neked a csapágyakat a blokkba meg a f.tengelyeket , aztán te összelapátolod és azt mondod a vevőnek , hogy én raktam össze Szerintem ez szándékos lejáratás volt .
Aztán még te üvöltözöl velem a boltban , hogy rontom a boltodat mert elmondom valójában , hogy is volt ......
Az volt az utolsó húzásod ami felett elsiklottam , azért a pofátlanságnak is van határa . A legközelebbi hisztinél úgy rá fogsz baszni , hogy még azt is megbánod , hogy anyu találkozott apuval ......

Tirpu motorja ? Mondhatnám azt is amit te mondanál ilyenkor : Semmi közöd hozzá !
De inkább elmondom , hogy amit megbeszéltünk én tartottam magam . A lényeg pedig az volt , hogy úgy csinálom mintha az enyém lenne , tuning benne , stb . Először nem mondtam időpontot (de tény , hogy én is azt gondoltam hamarabb végzek vele). Tirpu erőltette rám későbbb , hogy márciusra mindenképpen legyen készen .....
Kész is lett volna ha nincs még 1000 más bajom .
Te meg beugatsz , hogy átbasztam a haverom .
Annyira átbasztam , hogy a dugókat 10 ezerrel olcsóbban szereztem neki , az alapos hengerek helyett amik rajta voltak szereztem hibátlan első túlméreteseket 5 rugóért , hogy ne
az alapost fúrjuk meg , stb . Ezeket mind magamnak akartam megvenni , de átadtam neki . Ha tudtam volna , hogy hozzád kerül és aztán a vaterán árulod az alapos hengereket arany áron ......
A leszarozott f.tengelyekről pedig van fotóm , ne zavarjon , hogy az én működő motoromban is hasonló van csak más hajtókarral (de 1 következő blokkban ugyan ilyen lesz) és nem statikusan kiegyensúlyozva hanem dinamikusan , de kár is leírmom , gondolom azt sem tudod miről van szó ..... Ha mégis annyira biztos vagy benne , hogy szarok akkor gyorsuljunk pénzben
A lényeg , hogy nem volt kész a motor , viszont a tulaj azt mondta , hogy ő tovább nem vár rá és elviszi . Rá lett kókányolva gyorsaba 1 gyujtás felfogatás , hogy beinduljon , de meg lett beszélve , hogy azzal nem lehet vele menni , csak majd ha kész a hiányzó közdarab . Erre az eszes haverod hazaviszi és úgy motorozik vele amíg le nem áll .......
Olyan profi helyre vitte mikor már állítólag kész volt a felfogatás , hogy nem tudták a Trabi elektonikus gyulát belőni . Tőlem kérdezték telefonon , aztán másnap megint megkérdezték
Ezek ellenére a garancia az én saram , tudom , nincs elnézés !
Persze mikor te eladsz valami gépet és jön a reklamáció akkor mosod kezeidet . Kapjál már a fejedhez !

Nem kell megjátszani magad és akkor talán a jogos kritika is elviselhetőbb lesz ..... (azon a tankgumin még mindig röhögök )

Itt a kaki f.tengőd :
HOGY lekopogjam mostanság se luk se ragadás!Csak nő a nyomaték.
Ezt hozta a Mikulás! Akkor mi lesz a karifa alatt?
Egy éve még a 2 is nagy szó volt, lesz az még több is!
(csak Dimma bírja dugóval:)
beletesszük a 64 dugot és kész
Szakik! Kelleni kis segítség, mert az egyik kollégának van egy 350lcje aminek megragadt a bal hengere. Ezen kellene agyalni hogy milyen hibalehetőségek vannak, és miket kellene kiküszöbölni. Új dugó 1000km után megszorult.
Embernek születni kell a G meg hagy békén mondthatnék mindenféle mocskot de ez a te stilusod ami mindent elárul rolad nepperkém.
az má 2x veszem 50nm azé nem semmi.
na szoval elég tirpák a stilusod meg büdös a kapcád.
Anyit én nemhiszem, hogy tudok. Azt csak nálam okosabb tuningmesterek csinálnak.
3nál újra jelentkezel?
:)
JA 09.12.06.-án.
Egyetértek!
Tehát Yamaha RD 250/1-henger
9000-2,4 M/kp
9500-2,4 M/kp
Pedóza= 9000-2 M/kp 9500-2,1 M/kp
Akkor, a pannoniás szájkarate után/helyett talán visszetérhetnénk a topik eredeti téméjéhoz:

YAMAHA RD
annyi fogalmam van hozza mint neked te nyomorulot ,30 ev alatt 1 ilyen motorod nem volt ami legalabb igy nezett ki .amit a tirpaknak csinaltal is 1 ev alatt 1 km nem tudott vele menni kar hogy nem fotoztam le a barmolasaidat amit csinaltal benne olyan főtengelyt 1 rigaba sem raknek mint amit te kissebb vagyonokért belebarmoltál . hogyan taknyoltad össze ezzel dicsekednel inkabb el okostojas . érdekes én összeraktam es elég sokat elmentem vele párszor volt a bükkben ment páér km ert . rólam te kopjál le kis buzi gyerek magaddal foglalkozzál meg a roncsaiddal simogassad a szemeteidet a büdös pincédben .
Egy laikusnak (mint én) ez a motor szép, jól néz ki, tetszetős.
és ez a lényeg, ezért eladható akár így is.
Picsába Ricsi G.Janinak nem haverja , az már rég volt !
Amúgy meg igaza van a "haverodnak" , azért szar a P20 mert olyan magyar dolgozók szerelik akiknek fingjuk sincs hozzá . Nézd meg pl ezt az eladó sorba került szerencsétlen gépet , még a térdgumit sem bírják normálisan felrakni a tankra , pedig még pénz feldobással eldöntve is 50% esély lenne rá , hogy helyesen kerüljön fel rá :
örülök neki ,hogy neked megadatott ez a kiváltság. sajnos az én kezemben volt kb 25 db p20as de lehet több a 25 db motor között nem találtam 1 olyat amin az álltalad felsorolt dolgok gyáriak és tökéletes minőségüek lettek volna. mindegyiknek volt valami baja .
és bizony csak mindenféle barkácsolások utján tudtam őket életre kellteni . jawa alsogörgö, mz megszakito, kuplung rugotarto tőkék leheggesztve cr honda lamella ,mz dugattyu,, felül mz görgö ezek nélkül a barkácsolások nélkül nem nagyon sikerült volna az életrekeltés.
Te vagy a G.Jani szipus barátja, aki az édesanyámat emlegette a Pannónia Fórumon ? :) Szerbusz kispajtás :)
10 éven keresztül versenyezem gyári alkatrészekkel. Főtengely, hajtókar, dugó kuplung. Semmi bajom nem volt De már semmit sem lehet kapni. Vagy ha van, arany áron. És most itt van egy csomó gyártó, jó cuccokkal, stabilan bármikor beszerezhetően. Ma telefonálok, holnap itt van. Ezért váltottam. És még sokan. A gyári motyók jók voltak.

De. Hová került a sok selejt szerinted? Megmondom, az Ecserire. Ott meg mindenki örült a szok szarnak. Azt hiszed, a gyár nem vette észre, hogy hosszabb a hajtókar 3 tized mm-rel? Dehogynem, ment a selejtbe. Onnan meg egy szerencsétlen motorjába, aztán meg ha kilyukadt a dugó, akkor meg szar a P20.

Lehet itt fikázni a gyárat, a P20-at, de sokkal nagyobb felkészültséget követelt meg egy akkori szerelőtől, mint egy MZ, vagy egy Jawa.
Az pedig nem volt meg. Kalapács, vágó, na az volt. Az udvaron a homokban.
Bármelyik gép csapágyát ragasztani kell, ha centírozatlan főtengellyel ment előtte. Az én versenymotorom blokkja 90 óta megy. 6-8 szétszerelést megért már. Még nem kell ragasztani....
minden yamaha benne a dugatyut kiveve, de az is csak azert nem yamaha mert azt nem tudok jo aron szerezni . ha lenne megfelelo arfekvesben akkor azt raknek bele. sajnos a p20asba csak ha a gyari dugatyu van kicserelve masra az edes keves meg a boldogsaghoz