A villa furatai 16mm ,az emelő tüskéi 12ről-28mm-re kúposodnak.Látszik a képen is az illesztés allulról.Nem akarok okoskodni de a hoszabb tűske csak akkor megy beljebb ha az egyik furat vagy nagyobb ,vagy a tüske kisebb 16mm-nél.A teleszkópok nekem gyári beállításon vannak.
Azért kicsit zavar, hogy nem áll egyenesen, kézzel nem lehet visszafordítani, mert kiugrik a kis tüske.
A tüskék ugyanolyan mélységig mennek bele a lyukba, a magasságuk között pedig van 1 cm, tehát a villák között is kellene lenni 1 cm -nek, most kimegyek, és megmérem.
Egy szar emelő feladja a leckét...
Persze, h elfordul emeléskor, mivel az elején csak a jobb tüskével kezded emelni, aztán mikor a bal tüske is felfekszik, akkor visszajön egyenesben. HA nem, akkor segíts rajta kézzel. ennyi.
Na hát ez nem egyszerű.
A furatba, ha belenézek látom a két csavart, ami összehúzza a villát, szerintem azokon túl nem is tudna menni a tüske.
Szóval, mikor odateszem az emelőt a jobb oldali nagyobb tüskével érintem először a lyukat, majd elkezdem emelni, az emeléstől, mivel eleinte csak ott fekszik fel elkezd kicsit elfordulni, majd a kisebb tüske, is a helyére kerül, de ilyenkor már kicsit elfordult az eleje.
Az eleje ferdén áll, nem is tudom úgy felemelni, hogy egyenes legyen:(
Zema neked egyenesen áll?
Ezt akkor látszana, ha két hosszú tüskét vennétek, mert akkor az egyik nem hosszabb lenne, mint a furat. Két rövid tüskével persze, h nem látszik, és persze, h jó neked, mivel a hosszú furatban elfér a rövid, de fordítva nehezen menne. Két röviddel is használható, de az asszimetrikussal stabilabb, és nem keletkezik emeléskor akkora szerkezeti feszültség, mivel a nagy tüske kitölti a teljes rést.
Az én emelőmön mindkét oldalt a rövid tüske van ,és függőlegessen áll a motor (06-os) nem dől semerre.Azt nem értem mért lenne az egyik villa rövidebb mint a másik,mikor vettem az emelőt tőlem megkérdezték ,hogy rövid vagy hosszú tüskével kérem.Ragd fel a hátsó emelőre a mocit és mérd meg a két első villa távolságát a földtől,ha egyforma a távolság akkor cseréltesd ki az egyik tüskét.Szerintem az eladó keverte össze a tüskéket.
Nekem a 06-oshoz is ez volt, és azzal is stimmelt.
Akkor viszont rosszul emeled meg. Úgy csináld, hogy hozzáilleszted alulról, és először a jobb tüskét alárakod, és azt emeled először.
Egy régebbi képet találtam hirtelen.
320i, 318is nagykockás sportbelsője van benne, alatta pedig egy 25i alól származó nagyházas sperr.
Mondjuk a nicked ismerős. Talán az Index fóruma?
Csináltam képet, hogy elétettem az emelőt, szerintem szemmel látható az eltérés, szerintem ennyire azért nem aszimmetrikus.
A motor egyenes talajon áll, hátsó emelőn.
http://www.bikelift.net/en/pro...
SAC/Y-10: pair of Yamaha R1 and R6 fork cone supports
A SACY10 pedig az asszimetrikus adapter.
Valami oka biztos van.