Ha esik az jó mert a háztető qrvanagy felület.
A kúttal meg az van (mint írtam) hogy nyáron ha nagyon meleg van és szárazság akkor 1-1,5 gyűrűnyi víz van benne (tavasszal és ősszel akár 4 is) ami az esti locsoláshoz ugyan kevés de gyorsan visszatöltődik. (jelenleg 3,5 gyűrűnyi víz van benne ami bőven elég a locsoláshoz)
Ha éjszakára feltöltésre kapcsolom a házi vízművet a kútból, akkor reggelre simán áttol akár 3-4 köbmétert is (úszókapcsolós) amiből kb. 1-1,5 m3-t locsolok el. (nekem az a vízmennyiség kevés amit a kútból egyszerre ki tudok venni ha nagy szárazság van, egyébként elég lenne)
Még annyit hogy itt a talajvízszint kimondottan magas, a garázsban a szerelőaknában még mindig van kb. 2-3 centi víz (nincs szigetelve, dolgozom rajta) télen akár 30-40 centi is áll benne. (nyáron nyilván száraz)
hali,sziasztok.
kicsit régen voltam itt de lenne egy yzf 1993 idomszettem eladó 20000 ért.
használt de jó állapotú.lámpákkal indexekkel izzókkal
(hasidom,oldalidomok,farokidomok,fejidom,ehhez a konzol,tükrök,4 index és pár apróság.
06306458796
üdv
Esővíz? az jó, de mi van, ha nem esik hetekig? Meg aztán ha esik, mennyit tucc összegyűjteni? 2-3 ezer litert? Nálam 1 locsolás kb. 2000 liter, és nyáron minden nap megy.
Ezek szerint nálatok alacsony a nyugvó vízszint, ez pech, nálunk 2m körül van, itt könnyű még felszíni szivattyúval is felhozni.
Ha apád kútja homokol, akkor az el van baxva, nem jó a szűrőzése biztos olyan kontár fúrta, mint én
Errefelé úgy fúrnak hogy leküldik a fúrófejet, aztán csöveznek, utána kompresszorozás. (apámé állítólag 67m mély)
15m-ig 110-es csővel, az alatt 63-assal van csinálva.
Ezért ástam csak 75-80 centire de gondoltam hogy azonnali kutatásba kezdesz.
Apámnak fúrt kútja van de szinte folyamatosan hordja fel a víz a finom homokot. (eddig mélykút szivattyús volt de megunta a szivattyú cserélgetést és épp most rendelt egy kompresszort)
Fúratni nem akarok mert a fő cél az esővíz hasznosítás, másrészt a kút és az akna adott, csak a csövet kell leásnom.
Ezermester - na ne már most direkt rákerestem, mindenütt 80 centit emlegetnek, sőt betonalapnál (ami azért kritikusabb) is csak 1 métert...
Fúrt kúton nem gondolkoztál? Nem tudom, nálatok működne-e a alföldi technika (műanyag csöves fúrás) ha igen, akkor 40 körül lenne egy 50 liter/p hozamú kutad, ami mindenre elég.
Ha úgyis az indexen lógsz állandóan (406 fórum ) akkor keresd meg a "Kútfúrás" topicot, és kérdezz a helyedről, meg fogják mondani, hogy feléd hol van víz, és lesz 5 ajánlatod is A kút jó befektetés és nem kell az ásottal meg a pöcegödörrel vesződni. Az 50 m-nél nem mélyebb kút nem engedélyköteles.
Sanyi ezzel a tárcsával mertél menni 1 métert is?
Fúúúú majdnem pereckéltünk . Úgyberázta az elejét mintha fekvőrendőrökön rohangáltunk volna.
A kúttal meg az van (mint írtam) hogy nyáron ha nagyon meleg van és szárazság akkor 1-1,5 gyűrűnyi víz van benne (tavasszal és ősszel akár 4 is) ami az esti locsoláshoz ugyan kevés de gyorsan visszatöltődik. (jelenleg 3,5 gyűrűnyi víz van benne ami bőven elég a locsoláshoz)
Ha éjszakára feltöltésre kapcsolom a házi vízművet a kútból, akkor reggelre simán áttol akár 3-4 köbmétert is (úszókapcsolós) amiből kb. 1-1,5 m3-t locsolok el. (nekem az a vízmennyiség kevés amit a kútból egyszerre ki tudok venni ha nagy szárazság van, egyébként elég lenne)
Még annyit hogy itt a talajvízszint kimondottan magas, a garázsban a szerelőaknában még mindig van kb. 2-3 centi víz (nincs szigetelve, dolgozom rajta) télen akár 30-40 centi is áll benne.
tank viszont nincs.
szép ezüst a színe.
üdv.
kicsit régen voltam itt de lenne egy yzf 1993 idomszettem eladó 20000 ért.
használt de jó állapotú.lámpákkal indexekkel izzókkal
(hasidom,oldalidomok,farokidomok,fejidom,ehhez a konzol,tükrök,4 index és pár apróság.
06306458796
üdv
Ezek szerint nálatok alacsony a nyugvó vízszint, ez pech, nálunk 2m körül van, itt könnyű még felszíni szivattyúval is felhozni.
Ha apád kútja homokol, akkor az el van baxva, nem jó a szűrőzése
15m-ig 110-es csővel, az alatt 63-assal van csinálva.
Apámnak fúrt kútja van de szinte folyamatosan hordja fel a víz a finom homokot. (eddig mélykút szivattyús volt de megunta a szivattyú cserélgetést és épp most rendelt egy kompresszort)
Fúratni nem akarok mert a fő cél az esővíz hasznosítás, másrészt a kút és az akna adott, csak a csövet kell leásnom.
Fúrt kúton nem gondolkoztál? Nem tudom, nálatok működne-e a alföldi technika (műanyag csöves fúrás) ha igen, akkor 40 körül lenne egy 50 liter/p hozamú kutad, ami mindenre elég.
Ha úgyis az indexen lógsz állandóan (406 fórum