Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

kicsit? kiesett a tömésem.
Mondtam hogy kicsit ráz. Csak segíteni akartam. Dobd el ha nem tudod használni.

Sanyi ezzel a tárcsával mertél menni 1 métert is?

Fúúúú majdnem pereckéltünk . Úgyberázta az elejét mintha fekvőrendőrökön rohangáltunk volna.
Hali. Frankó lehetlink
Nekem nincs béjemvém

Ha valakinek kell gumi jó árnak tűnik.
Én elhoznám ha 2 hetet tudsz még várni
Ha esik az jó mert a háztető qrvanagy felület.
A kúttal meg az van (mint írtam) hogy nyáron ha nagyon meleg van és szárazság akkor 1-1,5 gyűrűnyi víz van benne (tavasszal és ősszel akár 4 is) ami az esti locsoláshoz ugyan kevés de gyorsan visszatöltődik. (jelenleg 3,5 gyűrűnyi víz van benne ami bőven elég a locsoláshoz)
Ha éjszakára feltöltésre kapcsolom a házi vízművet a kútból, akkor reggelre simán áttol akár 3-4 köbmétert is (úszókapcsolós) amiből kb. 1-1,5 m3-t locsolok el. (nekem az a vízmennyiség kevés amit a kútból egyszerre ki tudok venni ha nagy szárazság van, egyébként elég lenne)
Még annyit hogy itt a talajvízszint kimondottan magas, a garázsban a szerelőaknában még mindig van kb. 2-3 centi víz (nincs szigetelve, dolgozom rajta) télen akár 30-40 centi is áll benne. (nyáron nyilván száraz)
bocsi az első sárvédő is benne van a csomagban,ezt kihagytam.
tank viszont nincs.
szép ezüst a színe.
üdv.
hali,sziasztok.
kicsit régen voltam itt de lenne egy yzf 1993 idomszettem eladó 20000 ért.
használt de jó állapotú.lámpákkal indexekkel izzókkal
(hasidom,oldalidomok,farokidomok,fejidom,ehhez a konzol,tükrök,4 index és pár apróság.
06306458796
üdv
Esővíz? az jó, de mi van, ha nem esik hetekig? Meg aztán ha esik, mennyit tucc összegyűjteni? 2-3 ezer litert? Nálam 1 locsolás kb. 2000 liter, és nyáron minden nap megy.
Ezek szerint nálatok alacsony a nyugvó vízszint, ez pech, nálunk 2m körül van, itt könnyű még felszíni szivattyúval is felhozni.
Ha apád kútja homokol, akkor az el van baxva, nem jó a szűrőzése biztos olyan kontár fúrta, mint én
Errefelé úgy fúrnak hogy leküldik a fúrófejet, aztán csöveznek, utána kompresszorozás. (apámé állítólag 67m mély)
15m-ig 110-es csővel, az alatt 63-assal van csinálva.
Ezért ástam csak 75-80 centire de gondoltam hogy azonnali kutatásba kezdesz.
Apámnak fúrt kútja van de szinte folyamatosan hordja fel a víz a finom homokot. (eddig mélykút szivattyús volt de megunta a szivattyú cserélgetést és épp most rendelt egy kompresszort)
Fúratni nem akarok mert a fő cél az esővíz hasznosítás, másrészt a kút és az akna adott, csak a csövet kell leásnom.
Ezermester - na ne már most direkt rákerestem, mindenütt 80 centit emlegetnek, sőt betonalapnál (ami azért kritikusabb) is csak 1 métert...
Fúrt kúton nem gondolkoztál? Nem tudom, nálatok működne-e a alföldi technika (műanyag csöves fúrás) ha igen, akkor 40 körül lenne egy 50 liter/p hozamú kutad, ami mindenre elég.
Ha úgyis az indexen lógsz állandóan (406 fórum ) akkor keresd meg a "Kútfúrás" topicot, és kérdezz a helyedről, meg fogják mondani, hogy feléd hol van víz, és lesz 5 ajánlatod is A kút jó befektetés és nem kell az ásottal meg a pöcegödörrel vesződni. Az 50 m-nél nem mélyebb kút nem engedélyköteles.
Elvileg igen, csak össze kéne rakni. (meg nekiesni a drótkoronggal a kip.dobnak és lefesteni)
Akkor az igazán jó hír. Megvan minden hozzá?
Itt is sanyám de ma reggel beesett egy csőtengely is.
Esik az eső már reggel óta.
Bármennyire is legendás név (bár annyira nem az) ez bizony bűn ronda.
Mindenképpen rád gondolnék mert tudom hogy csővit a franc megenné hogy ingyen lett egy háborús BMW-m.
Ha véletlenül kiásnál egy háborús R12 BMW-t gondolj rám ne dobd ki!