Fagyhatár bár apám is a 80 centit emlegette régebben.
Arról van szó hogy a régi emésztőgödröt (~8m3) felhasználom víztárolóként, mert nyáron kevés a víz a kútban (6 gyűrűs ásott) a mindennapi locsoláshoz. (gyorsan pótlódik de tartós hőségben max. 1-1,5 gyűrűnyi víz van benne, mélyíteni meg már nem lehet mert beálltak a gyűrűk)
Ebbe megy le egy mélykút szivattyú ami be lesz csövezve a garázsba (ezt a nyomóvezetéket ásom le most) a már meglévő házi vízműre (a légtartály és a nyomáskapcsoló miatt kell, a szivattyúja nem fog dolgozni) onnan lesz rákötve a már meglévő kerti locsolórendszerre. Az ereszcsatorna be van csövezve az emésztőbe így az esővízzel telik de szükség esetén éjszaka a kútból a házi vízművel automatikusan lehet tölteni egy 1/2"-os KPE csövön (ez ingyen vót, szintén most kerül le )keresztül.
Azért nem akarom hogy elfagyhasson a cső télen mert ez fogja biztosítani a vízellátást a garázsban a téli viráglocsoláshoz, illetve a kézmosóhoz is.
A nehézség csak annyi hogy az emésztő a kerítés mellett van, a kút és a garázs meg attól vagy 40 méterre így áshatom végig a fél udvart ami nem kis részén töltött talaj, így tele van régészetileg értéktelen de annál hátráltatóbb cserép, tégla és betondarab törmelékkel.
De ugye itt nem FZR-ről hanem Fazerrőr van szó.
Másrészt a 4JH-nak lett 41-es szára (96-tól abból lett a tándörket) 96-99-ig meg amerikai, ausztrál és hasonló piacra gyártották tovább a régi FZR-t (oda az is jó lesz elven, Európába 93-tól már nem hozták) amiben előtte is 38-as szár volt. (azaz sosem lett 41-es)
120? Nekem nagyapám 80 centit mondott, neki jobban hiszek de tőlem áshatod 2m mélyre is . A KPE földben egyébként nem fagy el, mert tágul, max. eldugul, de ha kienged, megint jó lesz.
Mit dolgozol, mi lesz belőle?
Ha a tiédnek a teleszkópszára is 41mm-es mint a 600-asé (elvileg ugyanaz) akkor a 98-99-es Fazernek 475ml 10w-s, a 00-01-esnek pedig 465ml 10w-st ír száranként.
Lehet hogy meg van a bibi -le engedtem a telo olajat -korom fekete és nagyon sűrű -a balosban kb 4-dl a jobbosban kb 1-dl -és mint a kátrány -az életben nem cserélték -holnap töltök bele új olajat - ha még abban tudnátok segíteni hogy milyen olaj kell bele és mennyi azt meg köszönném!
Vett már valaki fém fékcsövet? Kéne egy 50 centis, hol érdemes, van 5let?
Igazából olyan kék, ami felül karika, alul meg külső menetes egyenes vég, de csak 2 végén karikást látok mindenhol.
Pénz nem számít, csak olcsó legyen
Köszi a sok infót -a villa alján van egy kb 10-es furat -ha kihúzom a tengelyt ott lehet a leeresztő csavar -holnap kipróbálom szedni a csavart és ha jön belőle olaj és csúnya a színe lehet hogy az is javít rajta -a guminyomást is azért engedtem lemert gagyibb kicsit pattogott az eleje -a hátulja az nagyon király -a gumik is újszerűek -novemberben vettem a vasat ez volt rajta !A villa nyak csapágy nem lóg -a hátsóvilla is tökéletes -csak elől lehet valami gáz -egyébként mentem vele 180-al is és menet közben jó úton semmit sem lehet észrevenni -tökéletes a kanyarban jó az úttartása !
Locsoló csövet nem kell fagyhatár alá ásni, teeee... már ha nem vagy mazochista...
Nálunk kb. 40 cm mélyen van, télen úgyis ritkán locsol az ember, ki kell ereszteni belőle a vizet októberben, oszt jónapot.
nekem is ez az észrevételem -volt néhány motorom és mindegyiket kipróbáltam elengedett kormánnyal hogy nem húz e valamerre és akkor csinálta ugyanezt nekem is extrémen csapkodta jobbra balra azt hittem én is itt a vég -kapkodtam a levegőt meg a kormányt de sikerült azért kérdeztem hogy mitől lehet -azért írtam a 30-at mert 100-nál nem szokás ilyent próbálni :D
Írtam megint a gumis srácnak mert legutóbb azt mondta hogy április végére ígérte magát a tuti vevője. (de valahogy még mindig fent van a hirdetés )
Négy napja hogy nem válaszol.
Pl. a zéró gravitáció?
Kerti locsolórendszer globális átalakítása. Sajnos erre alkalmas személy (néger) nincs a közelben így kénytelen vagyok én csinálni.
Arról van szó hogy a régi emésztőgödröt (~8m3) felhasználom víztárolóként, mert nyáron kevés a víz a kútban (6 gyűrűs ásott) a mindennapi locsoláshoz. (gyorsan pótlódik de tartós hőségben max. 1-1,5 gyűrűnyi víz van benne, mélyíteni meg már nem lehet mert beálltak a gyűrűk)
Ebbe megy le egy mélykút szivattyú ami be lesz csövezve a garázsba (ezt a nyomóvezetéket ásom le most) a már meglévő házi vízműre (a légtartály és a nyomáskapcsoló miatt kell, a szivattyúja nem fog dolgozni) onnan lesz rákötve a már meglévő kerti locsolórendszerre. Az ereszcsatorna be van csövezve az emésztőbe így az esővízzel telik de szükség esetén éjszaka a kútból a házi vízművel automatikusan lehet tölteni egy 1/2"-os KPE csövön (ez ingyen vót, szintén most kerül le
Azért nem akarom hogy elfagyhasson a cső télen mert ez fogja biztosítani a vízellátást a garázsban a téli viráglocsoláshoz, illetve a kézmosóhoz is.
A nehézség csak annyi hogy az emésztő a kerítés mellett van, a kút és a garázs meg attól vagy 40 méterre így áshatom végig a fél udvart ami nem kis részén töltött talaj, így tele van régészetileg értéktelen de annál hátráltatóbb cserép, tégla és betondarab törmelékkel.