Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

de azért köszi
kávés vagy mokkás?
Le. Két kiskanál kell hozzá.
Hali
Km óra mutatót lelehet húzni a tengelyről ?mert ketté van törve.
ok.
máá megyen
Nem érzékeltem mozgást.
neked megyen az ncore?
szevasztok
Mennyit mozog a gyűrű a szegecseken? (gondolom ezen sem érzékelhetően)
Fektárcsa felugrott ügyelve a forgásirányra.
A bor nem alkohol, csak van benne
Alkoholt,elírtam..
Igen,a finom sajtra emlékszem,csak mikor utoljára ott vettem,már akkor 5800 -volt kilója.
Mivel én semmilyen alkohlot nem iszom,az asszonyt meg nagyon nehezen tudtam leszoktatni róla,borért biztos nem megyünk ki.
Sziasztok.
Szerdán elvittem egy komolyabb mühelybe az FZR-t Szatmárra.Lessz átvizsgálás olajcsere karbitisztitás szinkron satöbbi.Hétfön inditottam,megint két hengerben volt csak élet.Lehuzogattam a pipákat kicsit akkor megindult sorba mind a 4 henger.Remélem rendberakják már végre és megbizhatobb lessz.
Gyula, menj ki a térre, vidd az asszonyt, igyatok egy kis bort! Sok jó cég kint van
Mi is voltunk tegnap du, csak az a geci eső ne esett volna de azért így is körbe jártunk. Az egyik oldalsó ágban árultak kolbászt, az nagyon finom, meg sajtot, az is jó, csak qrva drága
Látod,ha te is angolul szóltál volna hozzájuk,nem tartott volna fél óráig.Vagy ha tudsz oroszul,az még jobb.
Osztan lááásán összegyün a béjemvére válou a bozzábó.
Egészségedre. Enikő érdeme, én csak a bodzát segítettem szedni
Ki kell cserélni azzal amit adtam.
Ma feltörtem a bodzaszörpöt, minden tiszteletem a tiétek, jól sikerült! (köszi még egyszer )
Hozzáteszem hogy valahol megértem őket.
Többnyire ökör teherautó sofőrökkel, érthetetlen nyelven artikuláló kelet-európai kamionosokkal, már reggel félrészeg építőmunkásokat szállító kisbuszok oldjukmámegvalahogy kapitányával és nehéz felfogású vasműs dolgozókkal kell szót érteniük, ritkán találkoznak magasan fejlett intelligenciával és nem is nagyon tudnak mit kezdeni a helyzettel.
Azt nem írtam de sejthető hogy a kedves mosolyommal és a barátságos hanghordozásommal szokatlannak és veszélyesnek tűnhettem, mert a perverzen üvöltöző szőke és a két a két csávó végig ott állt mögöttem a vallatás alatt, míg a beszélő ablakán túl ülő kb.ilyen kedvesen mosolygó csajnak minden kérdésnél végig a Nagy Piros Vészgomb felett lehetett a keze.
Gondolom ha nem válaszoltam volna helyesen 2 mp-en belül vagy a fegyveremért nyúlok, akkor már nyílik is alattam a csapóajtó amin keresztül azonnal egy Szupercellában találtam volna magam, de minimum kiterítve a motorháztetőre.
Szerintem ezen kár idegeskedni, bár ma a Szomszédos Kohászati Cég biztonsági szolgálatával (portásaival) volt dolgom. (biztonsági emberek, nem egyszerű velük)
(két nappal ezelőtt a kollégám a cégünk és a Sz.K.C. közös (őrizetlen) kapuján bevitt 51 db tűzoltó készüléket (poroltót) bevizsgálásra, ahol a Sz.K.C. saját tűzoltó parancsnoka papíron igazolta hogy ma kiszállíthatók, minden korrekt, majd felhívta a rendészet főnökét hogy most megy a kapuhoz az autó, ki lehet engedni, nekem meg hogy a porta le van zsírozva, várnak)

Sejtettem hogy a kapunál sok lesz nekik az a két-három mondatnyi egyértelmű információ és a kiszállítási engedély, így többféle formában előre edzettem. A kapuhoz érve az ilyenkor szokásos kedvességgel közelítettem de a szőke 35 körüli csaj 10 mp-nyi szövegértelmezési kísérlet után azonnal biztonsági üzemmódba kapcsolt és üvöltve kérdezte hogy:
-hol és mikor vitte ezeket be? Nem volt annyi esze hogy szóljon befelé hogy ilyesmit akar kivinni? És hogy képzeli hogy szállítólevél nélkül idejön?
Angyali türelemmel (mivel mlastól már rég eltanultam hogy az életben alapfelállás, hogy nem én vagyok a hülye, őt meg még rá kell vezetni hogy felismerje hogy ő az ) vázolom neki pár szóban ahogy az események történtek de a két másik őr hallva hogy egy bajtársukat váratlan és agresszív támadás érte, kirontanak és már hárman üvöltözik ugyanazt, egymásnak helyeselve hogy ezt így nem lehet.
Bátortalan kísérletet teszek hogy egy pillanatra félbeszakítsam őket de ilyen képzett szakembereket nem lehet csak úgy összezavarni, hajtogatják még vagy két percig a magukét (addig áll mögöttem az egyre türelmetlenebb kamionsor) majd az egyik felkiált hogy "innen nem megy sehova! Leigazoltatjuk a meséjét!" (kezében az aláírt engedély a kiszállításra )
Azaz: EL-JÁ-RUNK! Majd komoly hangvételű telefonálgatás veszi kezdetét. (állok az ablaknál és mosolygok mert mlas tétele igazolódni látszik )
Egy perc múlva a szőke hajkorona alatti két szemöldök kissé távolodik egymástól de azért még tartja az ék alakot a rend kedvéért. (remény csillan a dolgok gördülékennyé válása felé)
Elkérik a:
-belépőmet (állandó és korlátlan belépő a Sz.K.C-hez évek óta)
-az autó belépőjét (mindkettőt le kell húzni be és kimenetkor)
-személyi igazolványt és lakcímkártyát (sosem kellett)
-az összes papírt a szállításról (az elején már elvették de nem számít, adjam oda )
-diktáljam be az autó rendszámát (gondolom csak össze akarnak zavarni hogy tudom-e, mert ott van előtte a monitoron az autó szemből és a kezében meg az autó belépője amin bazinagy betűkkel és számokkal a rendszám van)
-milyen céllal jöttem a Sz.K.C. területére és mikor léptem be
-ki és mikor engedélyezte a kiszállítást (ott a kezében a papír, csodálom hogy nem kellett betűznöm)
-mit szállítok (előtte megszámolta az 51 db piros izét de saját bevallása szerint is csak 28-ig jutott )
Még vártam hogy elkérik a mosógépem gyári számát és az első kutyám bőr nyakörvének a lyukszámát de láttam hogy nagyvonalúak és nem akarnak velem akadékoskodni, lehetséges hogy mégsem loptam azokat a poroltókat.
A végére már-már kedvessé szelídül a két másik Őr Úr hanglejtése és barátilag közlik hogy nem nekik kell ez a sok adat, a szigorú szabályok írják ezt elő amiket be KELL tartani.
De legközelebb írjak szállítólevelet, ne anélkül hozzam be ezeket. (fél óra után sem jutottak el oda hogy én csak kiszállítom őket, nem én hoztam)
Szabadon engednek de szólnak hogy mielőtt kilépek húzzam le a kártyákat és igyekezzek mert MIATTAM ÁLL A SOR!
Távozom. 32 percig tartott.