Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hónap végefelé 2-3 napot Pécsen vagyok. Sanyi !
basszus, ezt nekem is csinálnom kell... ill. kellett volna má tavasz elején, de elfaxoltam az időt, és hipp-hopp nyár lett
Az én földem kiba..ott kemény, és tele van erős gyommal. 1x már totál legyomirtóztam, le is vitte, de most (2 hó után) ugyanolyan, mint volt. (GLIALKA 480+)
Azt mondta szaki, irtsam le, rá pár cm homok, és rotáljam be az egészet, akkor lazább lesz.
Szted is ezt csináljam?
Fűmag mennyi kell 1m2-re? Tudom, rá van írva, de mi a tapasztalat?
na mentem dolgozni majd vok.
szasz nyomi.
Hali.
Gyula segít majd neki is 500as van.
ugyanaz mint a 600ba
Ne ülj motorra és szép napos idő lesz.
Halihó! Haver vett egy fzr500at, taknyol az első teleszkóp szimering. Nem tudjátok véltlenül, hogy mekkora szimering kell bele?
Jobb reggelt mindenkinek.
Basszus, hogy akármikor motorra ülök reggel Qva nagy köd volt reggel. Szombaton voltam melóba utoljára motorral. Akkos is Qva nagy köd volt. Tökömse érti ezt.
Jó reggelt
A legnagyobb szakértést P kolléga tudna adni de Ő most épp az Adrián a yachtján tengeti keserves életét.
Ha nincs vakond és nem is lesz az jó,akkor nem kell háló a fű alá.(bár mivel kis terület,én tennék alá egy vékony réteg geotextilt és akkor nem gazosodna annyira és nyáron tovább megtartaná a nedvességet a gyökérzetnek)
A vetést fellazított GYOMMENTESÍTETT földben kell végezni szeptember közepe-vége felé mert akkor már nincsenek akkora melegek(bár manapság ilyet már merész dolog kijelenteni,külön felvonulásuk is van ).
Fűmag kiválasztásánál mindenképpen valami sport fűkeveréket javaslok mert az nem kényes annyira a taposásra és erősebb a gyökérzete.
Ha a terep elő van készítve akkor "csirkeetető" mozdulatokkal (közben:pííí-pi-pi-pipikéim effektekkel) el kell szórni a magot a semmiképpen NEM sáros-nedves földbe majd vagy gereblyével ütögető mozdulatokkal beledolgozni a földbe de ÉPP CSAK a felszín alá(csak kerüljön rá egy kis föld) vagy hengerrel belenyomni a magot a földbe.
Vetés után meg kell locsolni de vigyázni kell hogy CSAK permetszerűen érje a víz mert különben a vízsugár kiveri a magot a földből vagy az elárasztásos eljárásnál,túllocsolásnál,szakadó esőnél egyszerűen elmossa a magokat a víz és hiányos-foltos lesz a fű. Ha megjelennek a szálak (7-10 nap) akkor már kissé bátrabban lehet locsolni de akkor sem célszerű sárosra áztatni csak folyamatosan nedvesen tartani. (ez fontos)
Az első nyírást akkor lehet megejteni ha a fűszálak már 10-15cm hosszúak. Télre célszerű kicsit hosszabbra hagyni,úgy könnyebben átvészeli és tavasszal szebb-erősebb lesz. FRISSEN VETETT FÜVET NEM MŰTRÁGYÁZUNK! Az majd ráér nyár elején jövőre.
Egyenlőre ennyi.
csak a szívóluk legyen méreten
Ja és sokat azért nem akarok rákölteni és szeretem az állatokat!
Semmi különleges!Van egy kb 40nm-es rész ahol szoktunk sütni-főzni!Azt szeretném egy kicsit jobbá tenni!Vakond az nincs,viszont ilyen ecetfa az annál több!Van két kutyám is!Lényegébe csak azt szeretném,hogy ne sima föld legyen,de azért nézzen ki valahogy!
Jó. A rejtélyt.
Milyen rejtélyt?
Egyébként jól néz ki és jó helyen van.
Mentem nézni a rejtélyt .
Ja,és mennyit vagy hajlandó foglalkozni vele illetve költeni rá (folyamatosan)
Konyha.
Per éjszaka és kérdés hogy hogyan férünk el asszonyostól a négy szobában?
Nézted? 40/18=2200 kb
Mekkora terület,milyen célra (gyerekeknek-kutyának szaladgálni,akarod-e hogy mindig szép legyen és parkosított vagy csak egyszerűen zöld legyen a föld,van-e vakond a környéken és mennyire vagy állatbarát?)
Persze.
Sziasztok!
Ahogy olvasom elég sokan kertészkednek!Nem tud valaki egy pár mondatos gyors talpalót adni fűvetésből?Meg szivesen vennék pár ötletes szalonnasütőhöz is!