Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mert mostanában nem megy senki sehova - egy belföldi találkozóra se jön el senki a régi csapatból, meg persze szervezni se akar senki. Szétesett a társaság, mondjuk ki.
Mi hárman idén is motoroztunk 3000+ km-t együtt, csodás helyekre eljutva.
De rég volt.
No igen.... Erről beszéltem. Nagyon szép a kilátás.
Az jó kis program lehetett,már nekünk is fel kéne menni egy kávéra. A kilátó maga a csoda! Tiszta időben nagyon messze ellátni.
idáig nem hallatszik :)
délután voltunk a tv toronyban, rengeteg motort láttunk mindenfelé :)
Még most is zeng a Mecsekoldal a gépek hangjától.
nem, reggel a vásártéri börzére néztem csak ki
Voltál kint a szezonzárón?
Vége a melónak.

Reggel 7 óta toltam.
Az okokról sokféle elmélet van, nem tudom melyiket lehetne elfogadni...

A durva az, hogy a szakközepes éveit (és feltehetőleg az általános nagy részét is) sokan matek felmentettként élik, aztán amikor szakmai vizsgát tesznek nem tudnak mit kezdeni a szakmai számításokkal. A vizsgán pedig semmi engedmény nincs számukra sem...
Sokszor van olyan, hogy a diák leérettségizik, mert ott kap ilyen olyan könnyítést, aztán utána szakmát szeretne, de az írásbelin nem tud túljutni... :(

Sajnos nagyon kevés diák kap igazán jó fejlesztést...
Tanulási nehézség középiskolában - ezt elhiszem. Csak az okoban nem biztos, hogy egyetértünk, mert szerintem nem mind "beteg" hanem inkább az alapok nem szilárdak, hála az alapfokú közoktatás minőségének - magyarul: hogyan tanulnának 2 ismeretlenes egyenletet, ha sokan olvasni nem tudnak biztosan?
Ezt tökéletesen félreértetted.
A barátom (jány egyébként, alsósokat tanít 15éve egy elég jó iskolában) jól meg tudja ítélni, mikor lusta a gyerek, hülye a gyerek, vagy beteg a gyerek... az első kettővel találkozik többet.
... és pont ezek szülei azok, akik balhéznak, ha Lajcsika rossz jegyet kap - mert a gyerek nem buta, hanem "diszkúliás" hisz ők olvasták a neten, hogy ilyen is van...

Ui: sajna az ő fia is kicsit "lassúbb" mint az átlag, szóval jól látja a helyzetet. Épp most képzi magát, hogy foglalkozhasson lemaradt gyerekekkel...
Nem reprezentatív számok: kb 330 tanulószerződéssel külső cégnél levő szakközépiskolai tanulóból 46 aki valamilyen tanulási nehézséggel küzd. Biztos vagyok benne, hogy nem is tudunk mindenkiről. A héten kb egy napom ment rá, hogy tájékoztassam az oktatókat...
Annak én is ellene vagyok ,hogy a tanár ne taníthasson és a szülő fel van háborodva ha az ő tökéletes gyereke rossz jegyet kap. De a te barátod elég bunkó pedagógus létére ha kigúnyolja az ilyen gyerekeket. Gondolom egy autista gyerekről is az a véleménye, hogy nyamvadt kis kripli, mert nem tud játszani a normális gyerekekkel, ugyanis a ti időtökben ilyen sem volt igazán. És tényleg nagy szerencse és komolyan örülök neki, hogy a ti családotokban nincs ilyen gyerek, de én látom, hogy a nővérem mennyit küzd vele megpróbálja segíteni mindenben és milyen lelki fájdalmat jelent ez egy anyának, hogy ő kisfia ilyen problémával küzd nap mint nap. Egyébbként a keresztfiam matekból szín ötös, csak a hosszabb szöveges feladatok elolvasása jelent neki nehézséget.
Ja! Én vagyok neki a legnagyobb szakmai kihívás!
Nyilván van ilyen... de az én időmben ismeretlen volt, 15 évvel ezelőtt alig pár, most meg a gyerekek fele? ne már.... csak ezzel a fene nagy jogokkal van baj, mert a tanár már tanítani se mer. Van jó barátom, ált. iskolás tanár, azt mondja, ha 2-est ad a gyereknek, másnap ott van anyja-apja, és verik az asztalt... így nem lehet tanítani!
Eredménye persze az lesz, hogy hülye marad a gyerek - ill. bocs, nem hülye, hanem "disgráfiás meg dislexiás" ja meg "diszkalkulia" ez a barátom kedvence, mert matektanár
Vasárnap én is csapok egy kört ha jó idő lesz.
Akkor jó kezekben vagy Sanyám.
Vasárnapra is jó időt mondanak szerencsére. Akkor megyek vasárnap motorozni.
Szombaton lesz nálunk a szezonzáró összejövetel. Nagyon jó kis móka szokott lenni,bemutatókkal,mindenféle dolgokkal. Jön le ati is a Hayabusásokkal,kimentem volna dumálni egy kicsit velük,utána mennek Orfűre,meg egy két jobb helyre gondolom.

Szombatot becumiztam. Tegnap szóltak,hogy egész napos meló van. Reggel 7-től délután 18.20-ig. Pedig jó lett volna találkozni atival a fórumról. Azért írtam kisbetűvel és egy t-vel mert Ő is így írja.
A Vicus is fejlesztő pedagógus diszlexia,diszgráfia,diszkalkulia,hiperaktivitás,és értelmileg akadályozottak pedagógiájával foglalkozik. Plusz alapozó terápiát (mozgásfejlesztés ami pozitív hatással van ezekre) is tart. Sajnos elég sok gyerek szenved ezektől a dolgoktól,épp értelmű,jó képességű gyerekek. Nem feltétlenül hülye a gyerek.