Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hol van itt bibi?

Mikor megvettem arra volt keret. És tökéletesen elégedett voltam vele... eddig, mivel mintha kezdene szétmenni. Kezd lötyögni a plexi, nem záródik úgy, mint régen és ezért, szerintem, fütyül. Jobban, mint mikor új volt. És már 130-140-nél is zavaró.

És egy kicsit nagy is. Persze mindenhol azt olvassa az ember, hogy nagyon szorosnak kell lenni az új sisaknak, de azért mikor először felvettem, nem gondoltam, hogy tényleg így van. Ma már csak akkor vennék meg egy sisakot, ha cipőkanállal tudnám csak felvenni...
valaki meg méri nekem a képen bejelölt méretett? menet hosszuságára vagyok kiváncsi, az anyáig
Te szerelted be magadnak?
Nagyon kezdő vagyok még a témában, bi-xenon az annyit tesz, hogy két szimpla xenon égőt szerelsz be?
Egyet a tompítottnak, egyet meg a fényszórónak?
Vagy valami fullll durva xenon cucc?
Én is kettőt szándékozom beszerelni majd amúgy, csak nem tudom mennyire lesz macerás(nekem nagyon kevés helyem van a fejidomban)
ebben is külön rajzolod meg az alkatrészeket és ugy illeszted össze
szép darab
Vegyél xenont, nem bánod meg. Nekem dupla bi-xenonom van, (2xH4), össze sem lehet hasonlitani a halogénnel.......
Én ezen dolgozok már pár napja (ólomsajtoló gép lesz egyszer )
Aha Solid Edge-ben. Küld el a skicceket megrajzolom sitty-sutty
készitem a dolgokat
te melyik programmal szoktál rajzolni?Solid Edge-el? állitolag azzal könyebb mint ezzel a francos catiával
nah látod! itt van a bibi, most egy olyan kategóriájú sisaktól nem várhatod el hogy huu de csend legyen ,,,
nekem is hjc-m van és semmi bajom a szélzajjal
Matt felkete ZF-9
Legalábbis ehhez hasonlít a legjobban...
milyen tipusu HJC sisakod van
Kielégítő volt a válasz, köszönöm...
A H4 60/55W, a H7 55W-os. De ez nem fényerő, hanem felvett max. teljesítmény.
Igazából a fényerejére lennék kíváncsi... Hány wattosak ezek?
És ha nem vagyok versenyző, de a szempont az, hogy halk legyen, akkor milyen sisakot ajánlanátok? (mert a HJC nem az így másfél év után... )
A Fokt-ban most akciós Shark sisakok vannak. Ezzel van valakinek tapasztalata?
Márka, típus? Mire gondolsz.
Az enyémben Philips van, ha nem tévedek.
Egyébként bal oldali H4-es, jobb oldali H7-es.
Sziasztok,

srácok, a 600-as fazerben milyen izzó van gyárilag?
Tesztek ide vagy oda, igazából a valóságban megtörtént baleseteknél látszik, hogy mennyire jó egy sisak védelme. Lehet, hogy valahol csak 3 csillagot kapott az Arai, de a következő két cikkből kiderül a lényeg:

http://sportmotor.hu/teszt/ara...
illetve

http://motoroazis.hu/?nid=13
figyelemmel kísértem azt a vitát is amit az váltott ki itt a fórumon, hogy hogyan tesztelik a sisakokat, és hogy a teszt szerint melyik sisak mit bír, és hogy a teszt kritériumait figyelembe véve a grex is tudna öt csillagos sisakot gyártani.
Az MCN-en volt egy cikk pár hete a sisakokról és azok teszteléseiről. Jól leírták, hogy a mostanság szokásos/előírt tesztek, amiket a gyártók végeznek nem igazán tükrözik a valősághoz. Emiatt is csinálták az angolok a Sharp teszteket, és meglepő módon drága sisak is tudnak elég rossz eredményeket produkálni.
Spec. az RX7 csak 3 csillagot kapott.
link
Persze ez csak biztonsági szempontból érdekes. Olyan szubjektív szempontok, mint "kényelem", esztétika nem szerepelnek benne.
köszi szépen, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat. az arai rx7 és az X-lite 901 es között vacillálok. igaz nekem nyitott motorra kell, és az euromotornál a srác pont ezért javasolta az x-lite ot mert kicsit halkabb. a két sisak egyébként nagyon hasonló felépítésű árban is megegyeznek kb. de azért elmondta, hogy neki az arai a csúcs
Ha e kettő közül kell választani, akkor nálam nem kérdés, hogy Arai.
1 éve vettem egyet akciósan (jelenleg is van akció, egész jó árban vannak: motoroazis.hu).
Végigpróbáltam az összes típust, a legdrágább (RX7) volt a legkényelmesebb. 150 rugóért hoztam el akkor, most 140-ért megkapod. Cseppet sem bántam meg, hogy ennyit költöttem rá, tudva azt hogy egy kegyetlen biztonságos sisak (űrtechnikában használatos anyagokat használnak a héjszerkezetben) és valóban kényelmes. Volt olyan, hogy majdnem 3 órát volt egyhuzamban a fejemen és végig full komfortos volt, semmi nyomás, szorítás nem volt sehol. Sokan sajnálják a sok pénzt érte, de ha a fejem sorsáról van szó, akkor nem pénz érte ez az összeg. Ugyanakkor szó szerint egy örök sisakot veszel, kivéve ha ellopják vagy borulsz benne. Az Rx7-es szellőzése a legdurvább, nyáron 35 fokban se volt melegem benne, nagyon jó a légcsere a sisakban. 6 légbeömlő van és hátul 2 elvezető lyuk. A fenti diffúzor miatt picit susogós nagyobb tempónál, de ez lényegében versenysisak, ne várj tőle olyan zajszintet mint egy Schubertnél van. Kb ennyi, ha van még kérdésed írd. Egyébként: Arait mindenkinek!
tudtok tanácsot adni sisak kérdésben? arai vs. x-lite