Városi motorozásra az FZ6 nem ideális. Akkor inkább az ER-6 vagy CB500 (GS500 occóért), de Demszkygrádba én egy WR250/X-et vennék inkább.
Esetleg vedd meg Polo motorját, az is elég lesz neked pár évig.
Friss jogsival meg ne a végtelesítményt nézd. A TDM is csak 80 paci, de millió egy darabot eladtak belőle a macskaevőknél - ők már kinőtték ezt a 'van erősebb ergo ez szar' gondolkodásmódot.
No akkor csak óvatosan! Bár az R6 sem piskóta, de egy játékszer egy 1000-eshez képest, hiába van a végteljesítménye levágva.
Az, hogy alúl gyenge, relatív dolog, de tényleg nem az a tipikus 'parasztmotor', amit beraksz ház előtt 5-be (6-ba) aztán hali: ezen azért kell a váltót is kezelni rendesen. Csak egy sportmotorból jött a blokk.
Mellesleg tényleg tegyél bele egy powercommandert, mert tiszta lyuk a nyomatékgörbéje. Spec a 2006-os motor még csúnyább mint a 2007-es (abban már finomítottak az ECU programon). http://www.bos-exhausts.com/ca...
(Dél-Afrikában egy olasz újságíró meghalt amikor egy ilyen motorral kerekezett aztán túl hirtelen vette el a gázt.)
Power commandert Ágótól tudsz rendelni garanciával, és be is méri neked (össz 130 pénz körül van, de irathatsz 250/min lépésenkénti saját programot is). http://agomotors.hu/
(A PC végteljesítményt ezen már nem fog növelni, viszont sokkal dinamikusabban lehet majd vele motorozni, gyorsabban felpörög és ha jó a program ésszel használva a motort be lehet menni gyári fogyasztás alá.)
Megy a szemezgetés ismerkedés milyen motort vegyek. Egy ER 6-N-es kawán tanulok, s ha megvan a papír nem akkarom húzni sokáig a vásárlást. Egy FZ6 S is esélyes, én a 78 pacisban gondolkodtam, de a Yamaha Pest-nél annyit mondtak hogy hülyeség azt venni.
Érdekelne a meglátásotok a dologról.
Olyannal jött hogy ha kinövöd, meg majd ha el akkarod addni akkor gáz, de nekem városba való közlekedéshez és ritkábban azon kívül kell, azok tuti hosszú utak lesznek 7-800 Km. Most úgy látom hogy jó és elég is az. Szóval ezért gondolkodok ebben a vasban. Érdemes a nagyobat venni?
na csak azért mert itt a boncasztalon nagyon lehúzzák a michelint igaz nem ez a típus de nagyon hasonló a mintázata... hogy nagyon tartós meg minden, de semmire sem jó
Michelin Pilot Road? Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Vizes úton is jól tapad, nem csúszkál, nem kúszik, közútra egyértelműen tökéletes választás. Elég húzós az ára újonnan, így nem valószínú, hogy legközelebb is ilyen kerül fel rá. Csak ajánlani tudom!
nem kell azért befofni... fedezd fel a válasz erre gomb előnyeit is lassacskán...
öltözz fel rendesen, ésszel tekergészd meg húzogasd a kezelőszerveket a motoron aztán túl fogod élni remélhetőleg...
kicsit félek is tőle... mert haverjaim ilyesztgettek kicsit a soros négyessel, mindenáron egy v motorra akartak rábeszélni, de hát nincs mese, külsőre nem nyerte el a tetszésemet
hát elég fura dolog, de tényleg próba nélkül vettem a gépet, még két hét és akkor lesz csak az enyém, 2006 os fz1 es 800 km-t ment vele a gazdája... megtetszett, és azt mondtam ez kell nekem, de tény és való csak most olvasgatok utánna mit is vettem
figyu... Te hallomásból vetted a motorod? Ki sem próbáltad, nem is mentél előtte olyannal sem? Nem tudom melyik évjáratú a motorod, de az újabb 150 paci... ha nem tetszik rakathatsz bele power commandert meg ilyesmik.... bár ha mindig azt fogod hallgatni és azon problémázol, hogy mit mondanak a motorodra akkor soha nem lesz elég jó attól félek
A 300V család első tagja az 5W30. De ilyenből van 5W40 10W40 és 15W50. Ezek fullszinti olajok.
(Ez az 5W30 szerintem a finneknél a nyerő... :D )
Fazerbe az 5100 10W40 vagy 10W50 félszintit érdemes tölteni: ettől jobb már felesleges.
Persze függ attól is, hogy milyen időjárási körülmények között hogy motorozol.
5W-30-as Motult ajánl a gépeinkhez... Teljesen tanácstalan lettem
Nekem a szervízben Shell 10W-40-et toltak bele, Karu a 15W-50esre esküszik, ez itt 5W-30, vannak Castrolosok, sztem én a végén Tesco gazdaságos napraforgó olajat fogok beletölteni !
Esetleg vedd meg Polo motorját, az is elég lesz neked pár évig.
Friss jogsival meg ne a végtelesítményt nézd. A TDM is csak 80 paci, de millió egy darabot eladtak belőle a macskaevőknél - ők már kinőtték ezt a 'van erősebb ergo ez szar' gondolkodásmódot.