A jo munkasembert ugy tudjak feketen penzelni, hogy a cegnek fekete bevetele szarmazik. Ha minden bevetel tiszta lenne, lehetne papiron is tobb a penz a munkavallalok havi utalasos bankszamlajan.
A kecskemétit nem tudom, a Kawasaki is ugye Ivanics már egy ideje, de a többi márkára is jellemző a tendecia, hogy bekerülnek a motorkereskedések az autószalonok egy-egy rejtett zugába... de hát mit is akarunk az itthoni keresetekkel? Nem adhatják harmadáron az új motorokat csak azért, mert nekünk kevesebb a pénzünk, mint a németeknek, franciáknak...
Értem én, hogy ez elvileg tiszta csak nem itt. Eddig nem volt ez kötelező, a bank döntötte el, hogy ad vagy nem ad, de most már ez tv. Így egy elvileg jól kereső akinek van plusz jövedelme, de a fő melóhelyén kevés a netto az már nem kap hitelt és ebből van több. Ritka akinek van 250-300 nettója és ezzel majd felvehet egy havi 60-80 rugós hitelt nem beszélve arról, hogy ha esetleg pár év múlva akár csak ideiglenesen megváltozik a jövedelme akkor új hitelbírálat aminél akár fel is mondhatják a hitelét, így már csak nagyon kevesen mernek felvenni vagy a bankok részéről adni.
Eddigis okolszabaly volt a havi netto 1/3 anal kisebb torleszto.
Egyszeru ok miatt ha valaki 90 et keres a budos eletbe nem gazdalkodik ki 40 havi torlesztot.
Tehat valamit nem fog kifizetni,vizet aramot gazt kajat kell.marad a hitel.
Macera ez a banknak is.
A netto fizetés egy adott százalékánál nem lehet több a havi törlesztő és ez elég kis százalék és ebbe pl. nem számít bele a havi fizun kívüli juttatások, prémium, plussz havi, karilé meg ilyenek, egy átlag 150-es fizetéssel jóü ha havi 25 rugós törlesztőt lehet felvenni és azt is folyamatosan vizsgálni kell majd, hogy a futamidő alatt az arány megmarad-e, ha nem akkor hitel felmond.
Nem a hitel mértékével vagy kamatával lesz baj hanem a hozzájutással.....jövőre már csak az jut hitelhez akinek igen magas bejelentett jövedelme van és nincs más hitele, mi ugye árulgatunk egy lakást és pár hete gyakorlatilag eltűntek az érdeklődők mire mondta az ügynök, hogy nem csoda, mert azt már csak jövőre lehetne intézni (mire megállapodnánk és szerződést kötnénk) és akkor meg már nem kapják meg azok akik eddig igen. Így maradtak a kp-s vevők akikből viszont igen kevés van. Ugyanez a járműpiac is, jövőre egy közepes autóhoz is legalább netto 250 rugós tehermentes fizu kell majd.
ezt szomorúan hallom, de sajnos nem csodálkozom,
Tavaly télen voltam náluk venni valamit,de még a fűtés se ment...
Most meg Dec elején 70% os kiárusítás, amiről lemaradtam
Most jönnek az új parpipák 4-5 millás árakkal, hát nem hinném,hogy dübörögni fog a piac, max a használt motorok...
Régebben próbáltam teljesítmény mérést, de arra nem álltak rá. Mondjuk ha rajtuk keresztül köttetik meg az üzlet akkor biztosan, de gondolom nem ingyé.
Tudom, fogjam be a szam, mert egy multi fizetett alkalmazottja vagyok.