Alkotmányos alapjog lett az önvédelem és a magántulajdon védelme
Alkotmányos alapjog lett az önvédelem és a magántulajdon védelme is. A bíróságoknak ezért a jövőben nem kell vizsgálniuk, hogy az áldozat védekezése arányban volt-e a támadással. Az áldozatok ezentúl bármivel védekezhetnek: akár az engedéllyel tartott fegyvereket is lehet használni.
A változás azt jelenti, hogy például egy ököllel támadó betörővel szemben kést, husángot vagy akár vasvillát is lehet ragadni - mondta az M1 híradójának Kabódi Csaba, az ELTE Állam és Jogtudományi Karának tanszékvezető egyetemi docense.
A támadónak annyiban nehezebb, hogy idegen területen mozog, a jövőben pedig arra készülhet, hogy ellenséges területen fog mozogni, ahonnan támadást is kaphat - nyilatkozta Végh József kriminálpszichológus.
Elvileg az életével is fizethet a rosszarcú!
A szakember szerint a bűnözőknek fel kell készülniük arra, hogy a bűncselekmény elkövetésekor az eddiginél is nagyobb kockázatot vállalnak, az áldozat ugyanis bármivel védekezhet. Hangsúlyozta: az önvédelem alapjoggá emelésének van visszatartó ereje is, mert a bűnözők számolnak azzal, hogy a bűncselekmény elkövetésekor az életüket is kockáztatják.
További változás, hogy mostantól nem a megtámadottnak kell bizonyítania a jogos védekezést, így a bíróságok gyorsabban hozhatnak ítéletet.
(Kossuth Rádió - Híradó nyomán)
Ennél még egyszerűbb ha a ház déli oldala üvegből van. Napsütésben, télen kinn -14 benn +26 fűtés nélkül.
Ha nem süt akkor gáz, de akkor a kollektornak is lőttek. Hogy ne menjen ki a meleg hőtükör függöny kell aluból. Ennyi.
A kertészet viszont hihetetlenül komoly! Mondjuk a hordókat nem értem, meg hogy csak úgy volt otthon méretes polikarbonát meg 10 hektós tartálykonténer ~10 darab... Van jövője a dolognak, az fix!
1: Mindenki azt szajkózza,ha kicseréled rövidebbre az áttételt nem megy annyit végre!(de jobban gyorsul).
2.Azt mondá egy szaki (szerintem az) hogy ez nem mindig igaz,mert ha nem forog a pirosba az új áttétellel akkor mehet ugyanannyit amikor 260-at mutat az óra az eredeti 240 helyett! Csak "később" éri el! (elöl -1-el nekem kb csak 500-at nőt a fordulat ugyanott)
3.Ezért amikor túráztunk kellet egy olyan motor ami KÖNNYEDÉN megy 240-et és GYÁRI az áttétele! Na igy jött szóba haver busája......
Lehet, viszont német honban tudják, hogyan kell 205 kg-os, 192 lóerős (keréken) motort csinálni, ami 299-et mutat és 304-el megy, úgy, hogy fordulatszám limiter miatt nem fut többet...
Már vártam ezt az értelmes kérdést. Szőke vagy?
Az enyém ment gyárilag 240-et(óra szerint) az áttétel módositás után bemérettem egy HAYABUSÁS haverral ő mondta hogy megvolt a 240 km/h ami engem érintett,az kit érdekel mit csinált utánna, húzta e 423-ig! !
Tipikus busás megalomán hozzállás!
Hát csak akkor térül meg az öreg, de nem értékes motor felújítása, ha utána sokat használják (Bőven több mint 10ezer kilométer évente). Ha nincs, akkor ráfizetés, ez tény.
Lófaszt,csak úgy elkapatták a motor gyártók a népet a 306 meg 298 km/h-al hogy most már szégyellik bevallani,az általuk gyártot csúcsminőségü 130 lovas 190 kg-s 600-as sportmotor nem megy csak 253-at!
csak a továbbiakban ár érték arányban szarul jár...
Én 8 kiloért vettem a fazerem,de 1.1ért már beszámolták volna...csak mi meggondoltuk magunkat... így nem cseréltünk..
De biztos jó buli venni 4 kilóért rákőlteni 3 kilot,majd jó esetben talán 3 ért eladni amikor rájön az ember,hogy inkább fiatalabb motort szeretne...
Én mégegyszer nem veszek majd 20 éves sportmotort
Sziasztok! Meg tudjátok nekem mondani, hogy ez milyen évjáratú Yamahához való? Elvileg FZ6S-hez rendeltem ebay-ről, de sajnos nem lett jó. Ez volt az aukció neve: MIRRORS PAIR YAMAHA FZ FZ6-S left & right mirror 2004 2005 2006 (F68-70). Nekem egy 2005-ös FZ6S-hez kellett volna. Előre is köszönöm a segítséget, egyébként eladó is, ha valakinek szüksége lenne rá. Jobbos és balos is van 1-1 db. Dobozos, új.
Nem cél ez barátom! Nem cél. Az autóknál 48 a valós a mutatott 50 helyett. 95, 100 km/h-nál. Apum Seatja 140-nél megy 128-at. Ugyanez az enyémmel is. Ott GPS szerint 132 a mutatott 140 helyett.
A motoroknál "biztonsági" okokból mutat jóval többet az óra. Önmérséklet végett.
Olvastam egyik superbike-ban, hogy csak úgy tudta Freon betartani a sebességlimitet a B-King-en, hogy átállította mérföldre.
Ez a csaló óra amúgy érdekes téma.
Bármelyik gyártó meg tudná már csinálni a digitalis óráknál pláne,hogy pontosabb értéket írjanak ki! Csak nincs aki megkezdje a sort! Milyen sz..ul nézne ki,hogy pl a hegyes Yamaha R6R nem megy 287-et csak valós 258-at!
Ez igy van krisztian fz6,tudom hogy a gyári 240 kmh is csak vagy valódi 220 kmh gps-el.
Itt nem ez volt a kérdés,hogy mennyit csal az óra,nyílván a kiírt 260 kmh túlzás,hanem az hogy a hayabusa gyári áttételével is ment (ha a busa is ugyanúgy csal kb) 240-et tehát a gyári csalást is beleszámítva ugyanannyit megy a gépem mint gyári e.lánckerékkel.! Csak később éri el!
Néztük gyári fz6-al nekem a 160 neki 150 kmh.( a hitelesség most lényegtelen). Én úgy nézem a km/h-t 160 ig levonok 10 et 200 körül 20-at és ennyi!
Úgy gondolom végig A Pilot R.-ről beszéltünk, nem?
Amúgy a pályán sokkal meredekebbnek éreztem a dőlési szöget, majd képeken láttam, hogy alig csináltam valamit.
Most Pilot Road ami a képen van vagy Metzeler, amiről FZS1000 ír? Nem mindegy! Végig olvastam, és ne bánd. Ez egy túra gumi 15~20 ekm élettartammal. Nem csoda ha a pályagumival szerelt népek leköröztek, bár ebben a gumiban azért még volt rendesen. Az a majrécsík utcára való.
igen az...De azért nem minden esetben! Fiatalabb korosztályban azért vannak újszerű állapotú motorok...az új ár töredékéért
Az a baj ,ha mellényulsz pillanatok alatt rákölthetsz 2-3 kilot ...amiért már egy 10 évvel fiatalabb mocit is kaptál volna..
sziasztok lenne egy kérdésem van egy fzr 250em és nem igazán reagál a gázra pedig a karbi tiszta vagy mi lehet a nyűgje alapjárat fasza de ahogy eltekerem dadog meg leáll légyszi segítsetek
Ez a válasz igazából Kisbocsinak megy.
Olvasd vissza az előzményt, hogy pontos képet kapj.
Ha meg akarod venni tőlem, kezdjem el fikázni?
Csere csak tavaszkor lehetne, most körbe van építve a motorom a garázsban, csak annyi helyem van, hogy tudjam brümmögtetni, de ki nem tudom hozni.
Alkotmányos alapjog lett az önvédelem és a magántulajdon védelme is. A bíróságoknak ezért a jövőben nem kell vizsgálniuk, hogy az áldozat védekezése arányban volt-e a támadással. Az áldozatok ezentúl bármivel védekezhetnek: akár az engedéllyel tartott fegyvereket is lehet használni.
A változás azt jelenti, hogy például egy ököllel támadó betörővel szemben kést, husángot vagy akár vasvillát is lehet ragadni - mondta az M1 híradójának Kabódi Csaba, az ELTE Állam és Jogtudományi Karának tanszékvezető egyetemi docense.
A támadónak annyiban nehezebb, hogy idegen területen mozog, a jövőben pedig arra készülhet, hogy ellenséges területen fog mozogni, ahonnan támadást is kaphat - nyilatkozta Végh József kriminálpszichológus.
Elvileg az életével is fizethet a rosszarcú!
A szakember szerint a bűnözőknek fel kell készülniük arra, hogy a bűncselekmény elkövetésekor az eddiginél is nagyobb kockázatot vállalnak, az áldozat ugyanis bármivel védekezhet. Hangsúlyozta: az önvédelem alapjoggá emelésének van visszatartó ereje is, mert a bűnözők számolnak azzal, hogy a bűncselekmény elkövetésekor az életüket is kockáztatják.
További változás, hogy mostantól nem a megtámadottnak kell bizonyítania a jogos védekezést, így a bíróságok gyorsabban hozhatnak ítéletet.
(Kossuth Rádió - Híradó nyomán)