GPS szerint 50km/h körül a motor tökéletesen mutatja a sebességet, minél gyorsabban haladsz, annál többet csal a km óra. Ha 140-et mutat az óra, akkor valójában, ha jól emlékszem 128-a valós sebességed. 200 fölött lehet csal 30-at is.
hátra plusz egy az egy jo választás!
tán még a plusz 2 is belefér, ezáltal csökken a tengelytávod is, ami a kanyarodásban segít
csak előre -1 nél már érezhető különbségek vannak, érezhetően többet forog a motor, kicsit nő a fogyasztás, de az fz6oknál könnyebben ki is forogja ki magát 6. fokozatban
tengely táv nő..
Az áttétel témához: nekem elöl -1 fogas van, fickósabb a gép csak ajánlani tudom!
Végsebesség: a gyárival mindig 240-et ment! A kicsivel mutat 260-at is!
De! Egyszer mondá egy okos (valódi) ha nem szabályoz a gép a végsebességnél,akkor nem megy kevesebbet csak LASSABBAN,később éri el! Igaza volt,bemértük egyszer egy busás (gyári átételes)haverral és azt mondta megvolt a 240-n igy is! Ja és a gyárival nem tudom,de a -1-el GÁZRA jön gyertyáig az fz6!
Nem ajánlottam a MOTULT, és nem ajánlottam semmit se. Elvből. Csak azt mondtam mit nem érdemes. Az 5100 süketelés, az "észterezett techno szintetikus" mind UFO duma. Minden Félszintes pancs így készül. MOL fullszint 10w50 létezik. Meg Castrol fullszint 10w50 is. Meg se kell szakadni az árától.
Hát a gumikat embör! NEM tuttad?
Amúgy a hátsó himbák, és a lengőkar csapágyak, valamint a kormán nyak csapágy szeretik a "vízálló" zsírokat, de a Molard is jó nekik.
Itt egy membrán ár. Ez más gépen is ennyi. A használt ebből szóba se jöhet.
A szelep hézagolás azonos az FZ6-al. Viszont 100 ekm fölött a fészkei kivannak, főleg ha gumit füstöltek vele.
Csatlakozom Freepetihez. Ezek annyira drágák, hogy eszem áll meg. Ráadásul a külföldi regadója olcsóbb lehet mint az illeték.
Szóval. A karbi membránok 90% hogy cserések. Brutális árak vannak, de hál'isten 4-5 féle van csak és ezért csereszabatosak. Ha visszatekerték az órát 76 ekmig akkor az már messze 10 ekm felett van. A 48 ekmset csak kismértékben lakták le, ezért jobban visszamerték tekerni. Kérdéses a pöcc röff. Ha nem akarja, hátra arc. Ha elő meleg a blokk, gond van.
Szerény véleményem szerint ez éri meg a 450-et akármennyit tekert vissza az eredeti tulaj. Ezt láttam külföldön hirdetni.
Lánc cseréjekor kötelező (lenne) mindkettő fogaskerékkel együtt cserélni és szettbe venni újat?
A fogyasztás az, amit legkevésbé akartam növelni. Mennyire számottevő? Minden csak drágul... Szezonban (kicsivel előtte és utána) mindennap motorral járok, plusz hobbi utak, kirándulások, túrák, városi karikák. Úgy érzem, a teljesítménynövelés, esetemben nem szükséges, csak gondoltam, ha már majd cserélni kell, kipróbálnék egy új konfigurációt, de lehet mégsem.
Leo dobbal egyébként alul meggyengültem, úgy érzem, 7-8k környékén dobja meg, ott változik meg a kipufogó hangja is, kissé. Gyári légszűrő került bele legutóbb, azt mondják sporttal elszáll a durrogás, de én azt egyszerűen imádom.
Esetleg tudtok ajánlani gumis havert a köreitekből? Le kellene cserélnem a hátsó Pilot Road-ot (bár nem sok km van benne), de az eddigi terveimet nagyon megszorongatná, ha bolti áron kellene megvennem.
Nekem sosem jutott eszembe az áttétel módositás, pedig az új nagyfazeren brutál hosszú az áttétel. (egyesbe 140). Úgy 220-230 körül még virgonc, 240 fölött ellustul, 270 volt nekem a csúcs. (óra szerint!) de ez a része sem érdekel annyira. Én inkább mindig azt érzem, hogy mondjuk mikor tartósan megyek 130-al és kb. 5000-et pörög a motor, ezt elbirná 4000-es fordulattal is.
és az óra csalni fog.
általában úgy csinálják, hogy előre eggyel kisebbet, hátra kettővel nagyobbat -1/+2 fog magyarán szólva. Én összesen 3x voltam 190 fölött az FZ6-al, sose éreztem volna hogy nem lenne elég robbanékony. Egyedül az alsó és közepes fordulaton érzem erőtlennek. Elnézve egy-két dyno mérést, nem csoda...
Na még egy utolsó.
Ajánlották régebben, hogy ha láncot cserélek, tegyek be előre más fogaskereket (szégyen, de nem tudom már, hogy több fogat vagy kevesebbet mondtak), hogy jobb legyen a gyorsulás. Nem is olyan rossz ötlet, mert a végét még ki sem húztam és nem is érzek rá folyamatos késztetést (majd egyszer nyáron), szóval a végsebességem nincs kihasználva.
Vágom,hogy nem nagy meló az elkészítés, meg is tudom csinálni simán, csak azért keresek rajzot mert úgy gyorsabb.
A 10 w 50- es olajat meg azért gondoltam bele mert a quadba azt használom. De ha azt mondja valaki hogy inkább 15 w 50 , akkor fejet hajtok. Ámen
A képen bejelölt rész, az S2-es "kormánybütyök" rászerelhető a sima FZ6-ra? Ez tulajdonképpen csak a púpos "teteje" vagy többet rejt magában? És mi a hivatalos neve?
Köszönöm.
Te miért akarod lecserélni a pilot road -ot ha nincs benne sok km?
Amúgy ha valóban nincs benne sok, én megveszem!