Üdv .Légszűrüt szeretnék neten rendelni az a problémám, hogy 80as dtm van de csak 125dt be való légszűröt találtam. Szerintetek ez paszzolhat bele? http://www.hiflofiltro.com/17....
igy van! de attol japán csak ök rajták össze hál istennek! mi lenne ha rotax blokkos lenne? hehe a rotax OJAN MINT EGY ROSSZ VIBRÁTOR RESZEKT ÉS ÁLLANDOAN LEÁLL FUJJJJJJJJ!
94-től alig van japán belpiacos dt. 2000 után az összes Spanyol Dt. Ha látsz egyet, a váznyaknál rajta van hogy made in spain. BArátomnak is rajta van. 95-2000 ig német vagy olasz összerakású dt-van, attol japán az alkatrész benne.
ja ojan lehet h kicsi a szikra dt nél és nem indul be az a gyujto tekercs hibája! már áthuz valahol és nem ad le anyi feszültséget a gyujtásboxnak amenyit kell és ezér kicsi a szikra! az idözités csak a jeladon és az alaplap helyzetén mulik mivel az alaplapot nem lehet állitani igy marad a jelado de az is csak cserélni lehet! külömben fogsaz egy 1000 ft elektromos méröt és megmérde minek menyi az ellenálás és mi mynit ad le! de szerintem a tekercs lehet a rossz! a fötngely csapágyad nem lóg? mert olyat is láttam már h szétverete a tekercset és mindig leégett ettöl a tekercs!
polaris outlaw! az ypvs tod mit jelent?( yamaha power system) a dt izig vérig japán és nem olasz széthullos szutyok! az kéne még h olasz legyen! hál istenek az olasz hondákba is csak anyíit nyultak a macskazabálo olaszok h tettek rájuk egy olasz karbit! de minek?
Szikre lehet bármikor ha nem jó időbe dobja le. ha egyesbe gurul és néha durrog 1000% gyujtás. Az a gond, hogy fix, nem állítható mint a simóé. Ha szétmegy csere.
Az elvileg csak akkor kapcsolja le a gyújtást ha berakod a motort sebességbe. Ha folyik belőle az olaj akkor lehet hogy széjel vanak már bene a tőmitések, szimeringek. Ha mondjuk a forgatyúsháznál tönkrevanak a szimeringek akkor kicsi lesz a kompreszi ilyenkor gyengéb ugye a motor vagy lehet hogy teljesen elveszik mondjuk akkor már nagyon széjel kéne lennie. Én valami ilyesmire tudok gondolni. Nem tudod mikor lett felújítva a motor? Az olajfolyás valószinüleg egy másik szimerigtől jön nem a forgatyúsházétól. Lehet fel kéne újítani a gépet....
Lehet hülyeség,de a letámasztó elektronikáját kikötötted?-ami leállítja a motort,ha lent van a letámasztó és el akarsz indulni.nekem is volt dt-m és sokat szoptam ilyenekkel.kikötöttem és utána semmi baja nem volt.beázik,ilyesmi,tönkremegy.
A szerelö azt mondta hogy lehet szikra ha nem elég nagy... De egyébként a motor ha pár napot állt, mindíg egy olajfolt jelent meg alatta, és nem dudom honnan folyt ki.. a karburátort mostanában nem néztem...
Hát ha szikra van akkor nem hiszem hogy a gyújtás lenne a probléma. A motorblokk milyen álapotba van? nincsenek hengeren furcsa foltok esetleg olaj? nem szelel? Esetleg karburátor beálításai nem hibásak? Ki lett tisztítva mostanába?
szikra van, a feketedobozt is kicseréltem már, egy darabig minden tökéletesen ment, de aztán lefulladt és azután nem tudtam beindítani, szerintetek mivel lehet a baj? a tököm televan már. régebben pöfögött, de közben lehetett vele menni, 1-esben lehetett nagyon lassan gurulni, és nem fulladt le. Ezek után fordultam szerelöhöz, de nincs sok kedvem láncfürészgyujtást tetetni bele miután 25000-et költöttem a feketedobozra... kérlek segitsetek...
egy gyujtás elektronika bontottan minimum 20 ezer forint és az vagy jo vagy nem! japánbol mire meghozzák lessz vagy 50 ezer forint és jövö nyárra megjön japánbol ja s a dt ken ez betegség a h a box meghal! elég egy kis tuláram vagy ijesmi ja meg van egy ojan lehetöseég felviszed sopronba a mocit és ott beleszakértenek valamit a boxba ami max 1 2 évig birja! és amit igy csináltam meg a gyerek mai napig vigan nyüstöli! ja és a jog tekercsek gyárliag ugyan azok mármint a 3 tekercse alaplapá az ugyan az! a yamahák tökre univerzálisak!
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.... most szeretném átalakítani a dt-met vmi normális kinézetű utcaivá , abban kérnék segítséget h valaki foglalkozott e már iennek és tudna e nekem esetleg egy pár jó tanácsod adni ........... + keresnék dt-re full új kipuf rendszert ami egy pici hangot is ad neki ha esetleg vki tud oan embert aki foglalkozik iennel azt nagyon megköszőnném ha szólna!
Ez a lánfűrészes power kikötős dolog szerintem nem hangzik túl jól :S Azt meg nem hiszem hogy az egész gyújtás úgy ahogy van be van krepálva. Lehet hogy csak 1-1 alkatrész szorulna cserére vagy felújításra. Nem is tudom milyen motorszerelő az ilyen :D Biztos hogy a gyújtás hibádzik? Gyertyát kiveszed és odarakod moci vázához vagy blok egy féreeső részéhez és megrugod párszór gyújtásal akkor meg tudod nézni hogy milyen is az a szikra de vigyáz meg ne rázon.
Minek összekókányolni szerencsétlen motort? Engem megenne az ideg ha nem belevaló cucc van benne. A motor pénzes sport, aki megteheti az akkor sztem vegyen is bele normálisat. 10 15 körül bizttos van bontóba. (bár ez egyéni vélemyény)
hali dt n ha a power mindig nyitvan van anyi történik h alul lusta lesz eléggé de fent ugyan ugy megy majd ! a gyujtását egyszerüen lehet javitan a yamaha jog robogo gyujtás terkercsei és boxa jo rá és akkor már ki is van iktatva a power a jog tekercseit egy az egybe bele lehet forrasztani és már megy is mármint ha az a bajA! ha a box akkor tudok segiteni mert van hozzá( mármint a joghoz) egy kis hozzá értéseel be is lehet könyedén szerelni! tudom már csináltam ijet üdv ha segithetek szolj!
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
A 93mas YAMAHA DT 125R típusú motoromon a hátsó lámpát ki szeretném cserélni ledesre.Olyanra mint aminek itt a linkje: http://tutilampa.extra.hu/383....
Találtam univerzálist, de az nagyon széles meg ugye semmi köze nincs a régihez és semmiféleképp nem férne fel.
a tutilampa.extra.hu-n már néztem, de ott nincs ilyen.
Aki tud valami ilyet az írja meg!
Előre is köszönöm!
Üdv.:Feri
http://www.hiflofiltro.com/17....
Bocsi, hogy beleszólok, de ami YPVS az általában olasz szokott lenni, tehát a Te DT-d olasz DT és nem japán.
nekem most egy centi átméröjű juk van a dugomon, meg tudom érteni a helyzeted :S
Ebben gyönyörködjetek egy kicsit. Eltört az alsó gyűrűm.
Ez lett belőle:
Csináltasd meg most kitudja hogy az a láncfűrészes meddig jó
Tudna valaki segíteni?
A 93mas YAMAHA DT 125R típusú motoromon a hátsó lámpát ki szeretném cserélni ledesre.Olyanra mint aminek itt a linkje: http://tutilampa.extra.hu/383....
Találtam univerzálist, de az nagyon széles meg ugye semmi köze nincs a régihez és semmiféleképp nem férne fel.
a tutilampa.extra.hu-n már néztem, de ott nincs ilyen.
Aki tud valami ilyet az írja meg!
Előre is köszönöm!
Üdv.:Feri