A két csavarhúzós csavar közül az egyik ami a deknit is fogja vedd ki a csavart egyesével a hosszabb amit ki kell majd venned de a rövidet hagyd bent a vízpumpafedél had maradjon csak a helyén a hatlapfejű csavar az a vízleleresztő csavar lesz ott engeded le a vízet elvileg.Nem tudom te hol engedted le?A lamellákat igen a rugós csavarok eltávolítása után ki bírod szedni.De a felrakásnál figyelj mert nem mindegy milyen állásba rakod vissza a nyomólapot csak egy állásban lesz jó!
Köszi hogy írtál, a vízpumpának 2 csillagcsavarhúzós csavarja van és 1 db 6 lapfejű ami 10-es csillag vagy villás kulcs fog, akkor azt az egyet kell kiszednem? És a lamellákat a szokásos 6 db csavar fogja ugye?
A vízpumpa marad a helyén!
Nem kell leszedni csak a csövet lekötni róla meg az egyik rögzítő csavart kel kiszedni a hosszabbat .Utána lejön a deknivel együtt.Tehát a vízpumpafedél marad a helyén .Leszeded a berugókart,fékpedált,olajszivattyú fedelet alatta kiakasztod a bowdent meg az olajzócsöveket lekötöd.Utána körbe kiszeded a csavarokat kereszthornyos faszányos csavarhúzót használj másképp megszenvedsz vele vagy előtte üsd meg kicsit mindet.
Utána a berugókart megtámasztva lehúzod a deknit de vigyázz nehogy leforogjon a berugótengely rugója.
Tényleg nem baszogatásból, merő jóindulatból írom azt amit most írok:
Ha problémát és kihívást jelent az, hogy a vízpumpához vajon hozzá kell-e nyúlni, akkor még véletlenül se álljál neki kuplunglamellákat cserélni.
Lendkerekes. Éppen van egy szimeringtesztes videó. Féktisztítóval te is kitudod próbálni. Bár hogy szeded le a lendkereket lehúzó nélkül (szakszerűen) azt nem tudom.
a gumiösszekötők jó állapotban vannak, nincs rajta 1 lyuk se ,de és is a szimeringre gondoltam, mert a simsonok meg más motor is szokott ilyet csinálni,de mindenesetre leszedtem a karburátort és majd holnap megnézem, ha úgy sem jó akkor ránézek majd a szimeringre.Csak az a baj hogy sosem szedtem még szét a motort,szóval fogalmam sincs hogy ehhez kell-e lendkerék lehúzó vagy milyen a gyújtása azt se tudom.A simsonon kívül még más gyújtását nem is látam szóval ezé nem tudom hogy a dt lendkerekes -e vagy miyen.Amúgy kösz az ötletet a szereléshez.
Üdv mindenkinek!
Légyszi segítsetek abban hogy, tesómnak van Dt 125 1998-as évjárat és a kuplung csúszik neki, már eléggé elkophatott, szóval újat veszek bele! Mikor szedem le a deknit akkor egyben jön le? kép
A vízpumpát is le kell szedni? vagy egyben lejön?
Légyszi segítsetek, mert nemsoká itt van neki a verseny és még hétvégére meg kell csinálnom a motorját neki!
Értem én a lényegét, hogy elhúzod rajta a kezed és nincs váll akkor "jó". Csak nem túl pontos.
De ha már betudod dugni a kezed, akkor elfordítod a kormányt és belenézel egy piláccsal és látod a tutit. Kb ugyanannyi munkából. Ezt nem értem.
Szerintem a 10 éves karbiösszekötő repedt ki valahol vagy fenn a yeisnél vagy istentudja hol, aztán ott falschol és pörög mint az istennyila vagy éppen szimeringes. Persze karbipucolás sem árthat sosem. Nem is feltételezem, hogy nincs szűrő a benyaágban, persze az sem überalles, de azért mégis :)
Gyújtásoldali szimering, ha nem kap falschot.
Falschot meg akárhonnan tud kapni. Membránház, karbiösszekötő, talptömítés vagy akár gyújtásfelöli szimering. Bármi.
Nem kell leszedni csak a csövet lekötni róla meg az egyik rögzítő csavart kel kiszedni a hosszabbat .Utána lejön a deknivel együtt.Tehát a vízpumpafedél marad a helyén .Leszeded a berugókart,fékpedált,olajszivattyú fedelet alatta kiakasztod a bowdent meg az olajzócsöveket lekötöd.Utána körbe kiszeded a csavarokat kereszthornyos faszányos csavarhúzót használj másképp megszenvedsz vele vagy előtte üsd meg kicsit mindet.
Utána a berugókart megtámasztva lehúzod a deknit de vigyázz nehogy leforogjon a berugótengely rugója.
Ha problémát és kihívást jelent az, hogy a vízpumpához vajon hozzá kell-e nyúlni, akkor még véletlenül se álljál neki kuplunglamellákat cserélni.
Nem tudjátok FOR YAMAHA dugó szetthez lehet kapni külön gyűrűt?
Légyszi segítsetek abban hogy, tesómnak van Dt 125 1998-as évjárat és a kuplung csúszik neki, már eléggé elkophatott, szóval újat veszek bele! Mikor szedem le a deknit akkor egyben jön le? kép
A vízpumpát is le kell szedni? vagy egyben lejön?
Légyszi segítsetek, mert nemsoká itt van neki a verseny és még hétvégére meg kell csinálnom a motorját neki!
Üdv: Imi.
Közben csináltam valamit, hallom a hangot. Kérdezek:
"Na mit törtél el.." :)
De ha már betudod dugni a kezed, akkor elfordítod a kormányt és belenézel egy piláccsal és látod a tutit. Kb ugyanannyi munkából. Ezt nem értem.
A tövénél.
De meg van mucsázva, majd ugyis látod.
De ha már lenn van a kipu, akkor bele is tud nézni.
Falschot meg akárhonnan tud kapni. Membránház, karbiösszekötő, talptömítés vagy akár gyújtásfelöli szimering. Bármi.
ugyan így csörög...tegnap 1,5 óráig próbltam feltenni azt a ******* videót de nemjött össze
ha kis gázt adok rá,elhalgat
baloldalt lendkerék és a kipuff. közül éles kattogó,csattogó hang jön
1500km van benne felújítás óta...
12000ft
vagy csere 3pa-s ra