hát figy, sajnálom. Tényleg kérj mindig árajánlatot. A fő tanulság szerintem ez. Márkaszervíz dillemmája meg mindig nagy, hogy ne, de elég sok érv szól mellette is.
Válaszaim:
Azért vittem el a TATAY Motorhoz mert 2 éve költöztem Vp.-be és eddig nem volt gondom a motorral, most volt baja de nem ismertem itt maszekot. Sajna az óradíjuk 5500,-. Az tényleg jogos hogy nem kértem árajánlatot. Ma voltam bent és azt mondták felhívott a kollégájuk hogy 20000,- be fog kerülni én meg mondtam engem senki nem hívott, csak mikor már elkészült tegnap.
Állítólag a várpalotai Németh Motorcenternél(Németh Kornél) rendelték az alkatrészt és ők nem tudnak mit tenni ezzel az árral ők is ennyiért kapták! Felhívtam a Németh Motorcentert hogy hogyan lehet hogy egy gyári alkatrészt dupla áron akarnak kifizettetni, nem nézték el az árát? Rövid válasz: ez ennyibe kerül! Kössz szépen! Magyarul le vagy szarva!
Amúgy marha vagyok de kifizettem, mert már két hete nem motoroztam, ugyanis eddig tartott amíg beszerezték a tűszelepet amire a HARMATI Yamahások nekem 5 munkanapot mondtak! Köszönöm Németh Motorcenter!
Egy karbi sem olcsó. Karbonmembránt 6ezer körül láttam ebay-en, de az nem tudom mennyit dob rajta. Giannelli rezót 20-25e. körül kapsz, az magasabb fordulaton ér valamit. Tuning hengerfejet meg csinálhatsz te is, ha elballagsz vele esztergályoshoz.
Valaki nem tud tuning hengerfejet DT125R-hez?Keresek mindenhol de sajnos nem találok sehol.Van valami olcsó és jó teljesitmény növelő módszer?Karbi csere esetleg?
Az, hogy nem tudod magad megcsinálni OK. Semmi gond. De miért viszed márkakeresekedésbe/szervízbe? Köztudottan magasan a legdrágább ,legátverősebb helyek.
írta is, hogy előtte mondtak neki árat a tűszelepre, csak beszerelés után utólag felugrott az ár. Nem kötelezhető senki arra, hogy megvegye az eredeti ár kétszeresébe kerülő alkatrészt, max annyit fizettethetnek ki vele, amibe a kiszerelés kerül. Mennyi az? Fél óra? 2000Ft
PHBL szerintem csak 20-tól 26-ig van, az PHBH lesz, bár a két karbi nagyon hasonló.
Egyébként a Mikuni alkatrészek tényleg drágábbak vagy éppen nehezebben beszezhetőek. Bár nem ennyivel drágábbak az tény.
Ilyen szempontból a legjobb a keihin, a pwk-t minden kínai önti, szóval ilyen stage6 meg oko utánzatokat fillérekért osztanak, pl egy komplett bélcsere súberral, valahol láttam készletet hozzá 4-5Ft között.
Bár konkrétan ezekkel sincs gond. Vicces, hogy pl multkor néztem egy stage 6 black editiont 19-es PHBG-t és kb 2x olyan nehéz volt, mint a 28-as gyári PHBH-m. :)
A javítási költséget meg ki kell fizetni.
Árajánlatot kellett volna kérni a javítás elött.
Én dellorto phbl 28as karbiba rendeltem tűszelepet,gyári dellortot hoztak 3800ft volt! Bár ha jól tudom a dt-ken mikuni karbi van,de nem hiszem hogy egetverő árkülömbségnek kellene lennie! Szemetek voltak veled...
Először is köszönöm mindenki válaszát, segítőkészségét!
Már szóltam havernak (felfújt izomagy) holnap jön velem a motorért. Így vagy úgy de a motort elhozom, persze fizetni a tűszelepért nem fogok, ha nagyon de nagyon muszáj az olajcserét meg a szerelést kifizetem, de a dupla áron eladni kívánt szelepet nem! Sajnos az egészben az a legnagyobb baj, hogy szombaton nincsenek szerelők, úgyhogy mindenképp meg kell várnom a jövő hetet az el hozatallal! Amúgy igen igazatok van rosszul írtam a motorom DT 125 RE.
nem tudjátok véletlenül, hogy 125-ös Lc2-be hol találok akár új, akár használt első teleszkópot?
Azért vittem el a TATAY Motorhoz mert 2 éve költöztem Vp.-be és eddig nem volt gondom a motorral, most volt baja de nem ismertem itt maszekot. Sajna az óradíjuk 5500,-. Az tényleg jogos hogy nem kértem árajánlatot. Ma voltam bent és azt mondták felhívott a kollégájuk hogy 20000,- be fog kerülni én meg mondtam engem senki nem hívott, csak mikor már elkészült tegnap.
Állítólag a várpalotai Németh Motorcenternél(Németh Kornél) rendelték az alkatrészt és ők nem tudnak mit tenni ezzel az árral ők is ennyiért kapták! Felhívtam a Németh Motorcentert hogy hogyan lehet hogy egy gyári alkatrészt dupla áron akarnak kifizettetni, nem nézték el az árát? Rövid válasz: ez ennyibe kerül! Kössz szépen! Magyarul le vagy szarva!
Amúgy marha vagyok de kifizettem, mert már két hete nem motoroztam, ugyanis eddig tartott amíg beszerezték a tűszelepet amire a HARMATI Yamahások nekem 5 munkanapot mondtak! Köszönöm Németh Motorcenter!
yb3l-b típusú. 3 ah-s.
Egyébként az óradíjak 4e Ft környékén mozognak a szektorban. És minden megkezdett órával számolnak.
Elérhetőségeim+Leírás a LINK-ben :
http://racing-bazar.hu/motorke...
Egyébként a Mikuni alkatrészek tényleg drágábbak vagy éppen nehezebben beszezhetőek. Bár nem ennyivel drágábbak az tény.
Ilyen szempontból a legjobb a keihin, a pwk-t minden kínai önti, szóval ilyen stage6 meg oko utánzatokat fillérekért osztanak, pl egy komplett bélcsere súberral, valahol láttam készletet hozzá 4-5Ft között.
Bár konkrétan ezekkel sincs gond. Vicces, hogy pl multkor néztem egy stage 6 black editiont 19-es PHBG-t és kb 2x olyan nehéz volt, mint a 28-as gyári PHBH-m. :)
A javítási költséget meg ki kell fizetni.
Árajánlatot kellett volna kérni a javítás elött.
Már szóltam havernak (felfújt izomagy) holnap jön velem a motorért. Így vagy úgy de a motort elhozom, persze fizetni a tűszelepért nem fogok, ha nagyon de nagyon muszáj az olajcserét meg a szerelést kifizetem, de a dupla áron eladni kívánt szelepet nem! Sajnos az egészben az a legnagyobb baj, hogy szombaton nincsenek szerelők, úgyhogy mindenképp meg kell várnom a jövő hetet az el hozatallal! Amúgy igen igazatok van rosszul írtam a motorom DT 125 RE.
Fehérváron tolom a 92 es DT80 lc2 gépet. van még 1 DT havernak. Közelben úgy tudom van egy Várpalotán. Van valaki még fehérvári vagy közeli ?
Á.