igen bicskanyitogató(gondolkodós) Pláne, hogy 2 napja épen gulyás mondta,hogy nem fogják kötelezni a benzinkutakat a nyitva tartásra. Hiszen kereskedőt nem kötelezhetnek arra, hogy kereskedjen(kezeit széttáró)
Elképesztő mit meg nem engednek maguknak. Persze ez a népnek tetszik mert a gazdag benzinkutak megtehetik. De hát lófasz frencsázos majd mind kis céges kutak a java része kis haszonnal nagy teherrel...
nekem simán le van ásva a beton oszlop kb egy métert, csak fent van beton szegély, hiszen drót ment rá
aztán jött a nigger a szomszédba és 2 méteres lindab lett a drót elé feltéve, aztán nem borította még ki, pedig azóta voltak nagyon agresszív szelek is
csak meg kellett várni amíg megkötött, aztán feszült volt az ember hogy még ma még egy konyhát össze kell neki rakni
mondtam neki nem kellett volna hagyni leesni......... aztán megnyugodott
Ezt mondtam is neki, de szerinte a tömör betonkerítés vitorlaként fog működni, és kell a földbe a jó anyag.
Nekem amúgy mindegy, sok mindent másképpen csináltam volna, de ebben az esetben amit mondott.
A zsákos beton elég erős, gondolom esztrich, ahoz felelsleges cement, pláme földbe oszlophoz. A leggyengébb beton is elég, ugyis betonostól fog kidőlni.....
mi kb 4,5 óra alatt végeztünk, ebből nagyjából 1,5 óra volt mire áthelyeztem a páraelszívó kivezetőcsövét, mert lett egy kis hiba a rendszerben és nem lehetett ráhúzni a gégecsövet
"indiában-kínában mindenkit el kellene kötni egy gyerek után"
Kinàba hosszu ideig max egy gyerek lehetett, vagy bünti volt.. mar eleg jol latszik a korfàn... pàr èv oldottàk csak fel...
Dèl -Afrika ahol nagon durva nepessegrobbanas van.
de miért talicska? az a legnagyobb önszopatás a világon, egy vastagabb ponyván-fólián, vagy ha nincs akár a földön is meg lehet, de ha van szélesebb beton járda akkor az is jó(munka után le kell kefélni fél doboz habfürdővel nem elég slagozni mert meglátszik)
szóval meg kell keverni szárazon 2x át van dobálva lapáttal közben egy ember gereblyével elhúzgálja
aztán jöhet a locsolókanna és még egyszer átdobálni ugyanúgy gereblye huzigálás
aztán amikor talicskába kerül még keveredik
kb fele annyi erőfeszítés mint talicskába keverni
haveréknál a tanyán így betonoztunk egy ólat, kb 20 mázsa cement volt meg a hozzávaló sóder
traktoros keverő jött volna mert nem volt villany de behalt a gép és ha már ott voltunk megcsináltuk, csajok gereblyéztek mi meg lapátoltuk
mondjuk soha többet ilyen munka....... de talicskával kitartott volna 3 napig
Mi is ezt raktuk, csak a legfelső elem is olyan, mint az alatta levő többi.
Négy elem megy egy oszlopközbe. Egy oszlop 110 kiló, egy betonelem kilencven.
Hát a haver előre kimérte és kifúratta az oszlopok helyét, mondtam neki, hogy szerintem rossz ötlet, de nem. Aztán a negyedénél sem jártunk, el kellett kézzel kiigazítani a lyukakat, mert egy centit téved, akkor azt viszi tovább a kijelölésnél.
vascső meg drótnál mindegy, de amikor hornyos kerítésnél betonlapokat kell a horonyba illeszteni, ott egy centi is sok.
Most egyet kiástunk, beállítottuk az oszlopot, beleraktuk a betonelemet, kiigazítottuk a méretet és bebetonoztuk. És jöhet a következő.
utána lehet festegetni
ismerősnek van kb 20 méter kő mintás kerítés, 3 elem kő a felső meg ilyen szellős izé
kis ecsettel festegette kb 3 hétig mire meglett, vagy 5-6 féle színnel
hasonló mint a képen, az alja ilyen de a teteje kicsit más minta de szinte ilyen
Elképesztő mit meg nem engednek maguknak. Persze ez a népnek tetszik mert a gazdag benzinkutak megtehetik. De hát lófasz frencsázos majd mind kis céges kutak a java része kis haszonnal nagy teherrel...