Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nincs jó ötlet, mert ami jó az pénzügyileg annyira fájdalas hogy senki sem lépi meg
nem is lesz
egy ami könnyen kivitelezhető hogy lecsökkentjük az energia igényünket a jelenlegi felhasználás 10%-ra
így lenne még egy csomó időnk agyalni mi legyen
de ez is nagyon fájdalmas, így ez se lesz sosem
szóval marad a paks meg vidéken a mini hőerőművek, plusz kis bohóckodás a napcellákkal
Igen, kerítést épitettem az állatoknak......vagy ellen...
Asszem pár év átfedés van.
Egy darabig marad az egyes......
Ha a kettes megépül, az egyest leállítják végleg és elbontják?
Persze.
Vagy atomerőmű, vagy Mad Max társadalom.
Előbb írtam, hogy realizmussal átszőtt terveket kérek.
Vagy 4x 😂
Hát, B+... te nem voltál itt, valakinek muszáj volt. Pipi még estére befigyel és a tisztázatlan kérdéseket is helyre teszi.
No,ma is megmentettétek a földet? 😆
A békásmegyeri panel 3. emeletéről lelógatod a Somogyis lengőhosszabbítót. Sima liba :D
Áh, utópia. Már az Ini által vázolt, elektromos kocsik napközben bedugva puffernek történet is necc a kor emberével.
Akkor a Főni nettó hülyeséget beszél…. Áruló…. 😂 Bogyó Fidesz aktivista, belülről bomlasztja a balos közösséget 😂
parkolót is lehet építeni, mindent is meg lehet csinálni, lefelé rengeteg kihasználatlan hely van az hogy gazdaságilag megéri-e az más dolog
sajnos amikor intenzív lakásépítés volt nem gondoltak arra hogy családonként 1-2 kocsi lesz 40-50 év múlva
akkoriban negyedig ha voltak a parkolók olyan kevés kocsi volt

100-200 év múlva élő emberek minden bizonnyal napi szintem szidnak majd minket miért nem csináltunk semmit sem amíg lehetett volna
csak most egyetlen ember se fog lemondani semmiről sem azért hogy 200 év múlva is élhető legyen a földünk
Ilyen tervekről olvastam én is, hogy hidrogéncellás autó, hazamész, bedugni a konnektorba és akkor az autó nem gurul, hanem megtermeli a háznak az energiát.
De kiváncsi lennék, amikor parkoló sincs elég, ezt hogyan oldanák meg.

Szóval ötleteim nekem is vannak, de olyan kéne, ami működik is.
HA minden kocsi akkus lenne
HA kibebaszott sok napelem lenne
HA az összes kocsi ami nem mozog örökké a hálózaton lógna
AKKOR rengeteg akku kapacitás lenne, amit lehetnen tölteni és kisütni igény szerint
szóval ELMÉLETILEG jelentős akku és napelem kapacitást össze lehetne hozni, de ehhez annyi minden fejlesztés kellene hogy a világ minden pénze nem lenne elég
Ez így nem túl meggyőző. És amúgy mivel töltöd fel a 7,5 milliárd embernek való energiával?
A 15-16% hatásfokú napelemmel? Ami télen nem is igazán ad le hasznosítható teljesítményt?
A merkel csak egy báb. Volt. A sorban utána következő meg pláne.
Az idealista bolsik hála a jó Istennek, majd most megmutatják a németeknek, hogy mit nem kell ezután csinálni.
Erre fogadni mernék, hogy nem.
De segítek a gondolkodásban, a te átlag lakásod beépített villamos teljesítménye olyan 4-8 kW. Valszleg gázzal fűtesz, ez még legalább 12-17 kW. Aztán veszel elektromos autót, ott már aztán elszalad a kívánt teljesítmény.
Ezt akarod te kiváltani fullban megújulóval?
És ez csak egy lakás. És egy kórház? Egy gyár?
a víz is stabil energiaforrás lehetne, csak nem ilyen kibaszott lapos országban mint a miénk
amúgy a naperőműnek egyetlen nagy előnye hogy működés közben nincs semmi negatív hatás, senkit sem zavar, elvan magában, semmi károsító hatása nincs, kicsit árnyékol, de attól még nő alatta a fű és a birkák tudnak legelni
Igazából már most elég az akku. HA tizedére csökken a mérete bőven jó lenne
Tudom, a finnek se hobbiból álltak neki atomerőművet építeni, akármilyen kalandosan is alakul nekik.
Nem merek optimista lenni ést azt mondani, hogy 20 éven belül a fúziós erőművek kihúznak minket a szarból, mert csak azzal merek számolni, ami belátható. Az a baj, hogy a Mutti és a haverjai nem ennyire óvatosak.
De és még talán meg is éred...
Most sem elég, sőt, megbízhatatlan a folyamatos teljesítményleadás.
Szerintem az AKnak van rögzített hármas. Az AMD nek volt
Hát, ha nem lassul a népesség növekedése és a fogyasztói társadalmak pazarlása, akkor valóban az sem lenne elegendő, ha a komplett Szaharát telepakoljuk napcellával.
Természetesen nem csak nap- és szélenergiára gondoltam alant, de azok időszakossága és esetlegessége könyörög egy hatékony tárolási módért.