Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Aha, a tároláshoz szükséges akkumulátorok energiasűrűsége jelenleg olyan 350-400 Wh/kg.
A benziné meg mondjuk 12000 Wh/kg.
Ja, jobb lesz az akku? Mondjuk a tízszerese? Az jó, akkor már ippeg eléri a benzin harmadát.
A nap-szélenergia SOHA nem lesz megoldás.
Ki van az találva, csak nem olyan hiphop lesz meg a szükséges akku, meg megújuló mennyiség.
Addig tényleg az atomra kéne inkább támaszkodni.
Az atomé kéne legyen a jelen. Amíg ki nem találjuk, hogy a viharba hozzuk össze a minden eshetőségre is elégséges zöld energia tárolását és az elosztás szabályozását. Addig egész egyszerűen nincs jobb alternatíva.
A németek már a háborút megnyerni is hülyék voltak, hát amióta nők irányítják a politikát, ezen belül a zöldfasiszta baerbock is megvillantotta tudását, de azért:

Az életciklus-felmérés (life cycle assesment – LCA) alapján a megújulók beruházástól a lebontásig tartó élettartama alatt töredék annyi üvegházhatású gázért felelősek, mint a fosszilis energiahordozók, bár többért, mint az atomenergia esetében (atom: 9 g/kWh szél: 11 g/kWh, nap: 44 g/kWh, földgáz 450 g/kWh, szén: 1000 g/kWh). Ráadásul ezek a számok a ma legelterjedtebb nagyteljesítményű 5 MW-os szélturbinákra vonatkoznak, a szélmalmok méretének növekedésével a fajlagos kibocsátás jelentősen csökken. A GE Haliade X 14 MW-os turbinája esetén a becsült kibocsátás csak 6 g/kWh.

https://24.hu/fn/gazdasag/2021...
Felénk is. Hithű Fideszesnek hazafias nemzeti keresztény fehér hetero kötelessége oltani 😆
Ebből látszik hogy Bogyó is Fideszes, csak gerilla marketinget folytat a baloldal ellen, mert ami hülyeséget összehord, inkább mindenki a Fideszre szavaz és nem 2/3 lesz, henem 3/4-ed 😂
nem mondom hogy az atomé a jövő, de egy jól működő atomerőművet leállítani tényleg akkora faszság mintha szándékosan tökön lőnék magukat
mi sok éve kukoricát sütögettünk így
ott volt a tábla a part mellett tüzet gyújtottunk, és bedobáltuk a tűzbe szőröstől-bőröstől
nem mondom hogy annyira jó volt de nem volt gáz
https://mandiner.hu/cikk/20211...
Németek teljesen megbuggyantak......ha.nekik nem.lesz villany másnak se legyen 😄
Ezért mondtam, hogy amint kifogod hívj oda és helyben megsütjük ahogy sikerül és megeszem....tervezni a buzik tervezik a partijukat az ember megteszi amit a pillanat kíván. 😄
Én hoznék de idén lófaszt se fogtam......
nem tervezek halat elhozni a csatornából, szóval nem lesz halvacsora
Hááát akkor nem tudom, de a csukának ahogy emlékszem legalább jó az íze.......na jó, fogj nekem egy amúrt akár ki is fizetem (inkább nem) és hívj oszt ott helyben megeszem és véleményt mondok. 😄 Egyébként a legszélkásabb vagy az már nem is szélka hanem belülről felrobbant csontgránát lehetett az az volt amit egy Trogiri piacon vettem (ha ott nyaraltunk évekig minden reggel a halpiacon voltam) némi vacillálás után az a muréna volt, gyanúsnak kellett volna lenni a túl olcsó árnak (20 kuna/kg), de gondoltam ilyet még nem ettem meg eléggé félelmetes feje volt így vettem belőle 1-2kg. amit este grilleztünk, még jó, hogy vettem még pár féle mást is mert ehetetlen volt, ugyan nem volt rossz íze, de az a szálka a kőkemény szálkahalmaz ami mindenhol döfött hamar elvette a kedvünket és a szomszédoknak adtuk. 😳 😁
nem csuka volt az az amúr? 😂
egy 6-8 kilós amúrban már nem sok szálka van, vagyis ugyanannyi mint a kicsibe csak könnyen ki lehet őket szedni a szeleteléskor
Már kevésbé emlékszem rá a szar ízén kívül, de rémlik a rengeteg szálka is.....busát is ezért nem eszek, a szálkát kerülöm ahogy tudom pedig szeretem a halterméket, itthonit inkább csak a balatoni hekket szeretem, az őshonos magyar fajta és közvetlenül a lángosos mellett terem. 😁
jó későn lett meg a harmadik nekem már vagy 2 hónapja megvan
az amúrnak gaz íze van, szóval aki nem ért hozzá az szart eszik 😂
azt úgy kell elkészíteni hogy felszeleteled, és sós fokhagymás tejben áztatod legalább egy éjszakát
utána nagyon jó íze lesz, én jobban szeretem a rántott amúrt mint a rántott pontyot
ak-val 50 méterről egyes lövésekkel szinte mindig eltaláltam a célt
a glock ismerelten számomra, de szerintem 50 méterről nem hinném hogy mindig eltalálnám a célt, persze közelharc, meg ilyenek, de jobb ha az ellenség távolabb hal meg, nem lesz véres az ember pofája.....
kár hogy az ak-nak nincsenek 3 vagy 5ös sorozatai
4 kiló nekem nem számít, minden percben cipelek 70 kiló plusz súlyt 😂
szóval 10 ezerért még mindig kellene belőlük akár egy tucat is
Az amúr ehető?.......talán egyszer kóstoltam, de igen szarra emlékszem. 😖 ....nem baj ha nem lesz több.
Annyiért állítólag a kivonulásukkor volt itt a környéken, de én nem láttam ilyet csak hallottam.
Tegnapelőtt megvolt a harmadik.......akkor ha akarom ha nem narancs vagyok. 😁
Nekem az összes oltás ellenes ismerősöm balos - pontosabban inkább Orbán ellenes.
Egy Glock 17 jobban kéne... ki akarja a 4 kilós AK-t cipelgetni... a csomagtartóba meg egy 12-es shotgun, ha elfajulnak a dolgok 😂
Pipi értelmeset?! 😲 Annyit nem bír inni az a faszi hogy értelmeset írjon.... 😆
Pipi irt valami értelmeset, mer azt a regényt nem vállaltam be.