Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én az elmúlt 10 évről vagy a mostról beszélek
de ha valami putri faluban veszel egy putri házat avval nem vagy sokkal előrébb mert 10 évig azért dolgozol hogy rendbe legyen a ház
Ez sem anyira igaz, évekig jártam Szentgotthárdra az opelbe konténerrel és a falon ki voltak függesztve eladó holmik köztük házak is a környező 10-20km-re lévő falvakban amik akkoriban a mi házunk értékének a töredékéért voltak, néha elagyaltunk rajtuk itthon, de sosem mentünk pedig napi átjárással az osztrákoknál is dolgozhattam volna, de akár a magyar határmenit gyárakban is ahol nagyságrendekkel volt nagyobb a fizetés (gondolom ma is) mint az országunk déli-keleti régióiban. Viszont akkor a családtól messze lettünk volna na meg tényleg nehéz a magyarnak költözni, akinek ez könnyen megy az már elhúzott.
Ahelyett, hogy a zasszony jól pofán csapta volna....
https://24.hu/belfold/2021/11/...

Nesze bogyó, csak nehogy infarktust kapj 😁
Ilyen is előfordul, de inkább csak kis kutakon. Általában a kút tulajok nem kizárólag ezzel foglalkoznak, a pluszt rendszeresen kiszedik, illetve bele se teszik. Ezért (is) van saját autojuk, hisz a moltrans olcsobban kiviszi....
én pl hajlandó lennék győrbe költözni, mert fasza a hely és jól fizetnek
ér a házam kb 15 millát, ezért mit kapnék győrben?
és máris megvan miért nem szeret a nép költözni......
amúgy majd 20 évig 2x100km utaztam minden munkanap, és ha hiszed ha nem geciszar volt, még úgy is hogy teljesen ingyen vonatoztam
Igen, mindenki megfizeti az életének egy-egy nehéz részletét. Ki így, ki úgy, ki pénzben, ki meg az elmaradt lehetőségekkel.
Nekem a gyerekeken kívül itt vannak a mutterék, nekem határozott elhatározásom, ha nyerek a lottón (most vettem is legalább), akkor egy magánszigetet veszek, távol a hülyéktől.
De anyámék...? Azokat tuti nem tudom magammal vinni, mert nem jönnének.

Amúgy én ezt jellemesebbnek tartom, mint azt, hogy ahová a szél fúj.
Szerencs előtt miskolc felől van egy maszek kút, nagy ritkán beestem oda, de egyszer nem akartak engedni a szgk kútnál tankolni így továbbmentem a mol-ig ahol találkoztam egy olyan feliratú kamionnal ami azon a maszek kúton is volt (fuvarozással is foglalkozott) és csodálkozva kérdeztem a sofőrt, hogy miért a molnál tankol miért nem a sajáton?......röhögve válaszolta, hogy a főnök nem hülye, nem engedi azt a szart amit árul a saját kamionjaiba beleengedni (én meg vagy 5-6X ott tankoltam). 😶
Hát tul sok már nincs, mert a vámosok szeretnek méricskélni. Persze minden kut plusszos, a hitelesítéskot egy szűkülő nyaku húsz literes mérőedényt engednek'meg, a minimum 19,8 liter lehet. Na ezt a maszekok.ki is használják. Auchan meg pár nem érdekelt kút nem foglalkozik vele, ott csak arra figyelnek ne legyen hiány. A Nav büntet a plusszért is, minuszért is. Asszem 100 liter lehet a tartályban az eltérés. A hőtágulással lehetett régen még játszani, ma már az is megszűnt mióta a töltőn mérlegelnek is. Amig üzemanyagoztam azért 30 ezer literből sikerült néha kétszáz liternek maradni. De hát ez régen volt, tán igaz se volt.....
Én évtizedek óta egy hülye érthetetlen okból minden tankolásnál kiszámolom mennyit evett az aktuális jármű és ezért nem tankolok máshol csak olyan kúton (persze van kényszer, de ritkán) aminek nincs egy személyi tulaja mint pl. az auchan vagy mol 2000 meg ilyenek mert ott a tulajnak nem érdeke illetve a sok tulajnak nincs lehetősége a mennyiséggel átverni, volt ebből levelezéesem az ömv-vel mikor a 400l-es tankba sikerült 560l-t beletankolni úgy, hogy nem volt üres (volt olyan maszek kút ahol némi összeszólalkozás után pénzt adtak vissza mint a feljelentést vállalják) meg ilyenek, ugyan az utóbbi 6-8 évben nem találtam kirívó eltérést, de egy maszeknak mindig van lehetősége a variára.
Hát mi ebben is talán a kelethez tartozunk, nehezen válunk meg a gyökereinktől, nem vagy nagyon nehezen vagyunk hajlandóak költözni vagy munkát vállalni a családtól messze, de ha mégis akkor a hétvége legalább otthon legyen. Ez nekem is fontos ezért nem külföldön vagyok hanem a család közelében itthon aminek viszont ára van.
Nyilván.....nálunk három kút volt, most négy egy automatával.bővült, az a legolcsóbb kedvezménykártyával. Nos, a shell a MOL és a maszek kút mnden reggel végig egyeztette mennyilegyen az ár aznap. Egy ft eltérés max, de ezt tartották is mindig. Attól hogy ml meg shell, mind maszek.....
Ja, ezt azért ne mond neki, megmérgesedik.
Én belátom, ha valaki kistelepülésen lakik, családi okok miatt nem tud váltani.
Engem annak idején csábítottak Kuvait/Irak-ba. Ugye Taszár közel van, a kapcsolat szólt, hogy HA akarok, akkor a B&R katonai cég keres valakit, akinek az lenne a dolga, hogy amit jópofaságból csinálnak a jenki hadseregnek, azt naponta képekkel, videókkal jelenteni kell a houstoni központnak. Ennyi.
De aztán a három gyerek miatt ezt nem tudtam vállalni, pedig az a pénz még ma is kurva jó lenne...
ezért is vannak különböző árak
én csak a gázt figyelem de van 20+ft eltérés is a mol feliratú kutaknál, pl debrecenbe menet mindig fegyverneken tankolok mert ott a legolcsóbb, miskolc-eger úton is van egy kút ahol olcsóbb, mondjuk ezt nem tudom helyileg hol van de 99% a hármas úton füzesabonynál
Az tény, hogy kevés mol2000-es kút van ami tényleg mol üzemeltetésben van ha egyáltalán van még ilyen, mind maszek mint az összes többi.
Erről beszélek évek óta, hogy addig amíg nem egységes az egész világon minden környezetszennyezés elleni intézkedés addig csak magunkat szopatjuk azzal, hogy velünk kifizettetik a zöldülést míg máshol szennyezően legyártatják a nekünk eladni kívánt zöld holmit.
De hát az azért az ő hibája is......másnak se viszik helyébe a jó állásokat, azért tenni kell, ingyen pénzt meg zajos se fog adni neki
Hát... azért egy sas nem kapkod legyek után.
(Vagy hogyan is volt ez.)
Lehet, a helyi fideszes fotós képét többen szerették, vagy valami ilyen.

Én mondjuk azt gondolom, amit egyszer Bogyó írt, hogy egy időben a lakhelyén legrosszabb cégnél dolgozott, szerintem ott lehetett valami sértés.
dugóban még a Racsing Prius sem tud előzni ☹️
Viktor megsértette?
De Bogyó NEM libsi.
Őt személyesen érte valami sérelem, amit kényszeresen a kormánynak tulajdonít.
Bogyó lesz a vállalkozások szabadságharcosa 😂 de csak ezen a héten....
Még mindig nem érted. Ezé hülye minden libsi.....FRANCHISE....... eregy be egy mol kutra, kérdezd meg ki.üzemelteti........nagyjából mindet más....
Hát... ettől azért többre számítottam tőled a vitában.