Én a legtöbbet édességet zabáló korszakomhoz képest most már a tizede mennyiséget sem eszem édességből, a kávé cukrát leszámítva.
Én a tejtermékre kattantam rá egy 6-7-8 éve. A natúrra persze, de a gyümölcsdarabost sem köpöm ki.
Amikor a 33 kiló feleslegemet leadtam, akkor az ebédem rendszeresen egy üveg cékla, vagy savanyú uborka volt.
Ki lehet hozni ez tény csak kérdés, hogy ez az éppen nyomorgót érdekli-e? Hát nem, pont az egészséges táplálkozást fogja nagy ívben leszarni hisz az sem biztos holnap él-e még?
Mióta falun élek egyre inkább azt gondolom, hogy nem tehet a gyerek arról, hogy milyen lesz az élete (talán ma a net jobban tágítja a világot) mert a szülők rendszerint lehúzzák kevés kivétellel na meg a helyi iskola kritikán aluli a tanárokkal együtt akiket tulképp. megértek hisz a gyerekek is olyanok amilyenek mivel a szüleik nem fegyelmezik őket viszont ezért semmilyen motivációja nincs egy itteni gyereknek, hogy erőlködjön, zanuljon és legyen belőle ember is, amit mi művelütünk a geyerekeinkkel azt az itteni ismerőseink meg sem értik (mármint, hogy állandóan presszionáljuk őket, hogy ne olyan lúzer melósok legyenek mint mi hanem tanuljanak) ezért igazából alig van lehetősége kitörni ebből a nihilből egy helyi gyereknek, itt a lényeg, miél hamarabb dolgozz az se baj ha az iskolát sem fejezed be ha fiú vagy ha lány akkor meg iskola csak addig amíg nem vagy ivarérett és akkor szülj és megoldódott az életed.
amúgy ki lehet hozni nem sok pénzből egy egészségesebb étrendet
pl a diétám alapja csirke+rizs volt, mellé túró, meg nasinak mogyoró
2-3 éve nagyjából 700 forintra jött ki a teljes napi kajám úgy hogy edzés után a tejsavó fehérje is benne volt, plusz vitaminok
most ez biztos több lenne, de akkor is napi 1000-1200 forintból simán ki lehet hozni
ez olyan mennyiségű kaja volt hogy örökké anyáztam hogy már megint enni kell, mert 3 óránként kaja volt, simán lehetett volna kevesebbet is enni, persze jelentős izom vesztés mellett
Ezzel nem igazán tudok vitatkozni.
A kérdés már csak az, hogy eltudjuk-e (szét-)választani a szegényeket úgy, hogy tehet önnön szegénységéről vagy sem.
a pecás haverom kifejezettem utálja az édes dolgokat, süteményt kb 3 évente ha eszik ilyen befőtt meg hasonló dolgkat kb sosem
ellenben savanyút hordószámra tesznek el mert az egész család zabálja, de úgy hogy a kilós kekszes vödör savanyú uborka nem tartott ki neki 3 napig amíg pecáztunk
hozzátenném egyik se vékony, bár közel sem olyan dagadtak mint én
én ha nem eszek cukrot 2 napig akkor kb olyan idegállapotba kerülök hogy legszívesebben fognám a kardom és elkezdenék tömeggyilkolni
A valódi szegénynek nem sok öröme marad a zabáláson kívül elsősorban nem mert éhes hanem túl sok baja van és pénze semmire, megveszi a számlák helyett a szaros párizsit 600/kg-ért és betolja 1 kg rossz kenyérrel........ahhoz élni kell legalább kis ideig a nyomorultak életét, hogy elfogadja ezt az ember.
Ezt el is hinném a dokinak, ha nem látnám a "szegényeket" mondjuk bagózni. Amikor ilyeneket hallok, mindig elgondolkodom az igazságtartalmán, mert alapvetően ez tényleg igaz, csak a szemem néha mást mutat nekem. Én állítom, hogy a nevelés elég sokat számít, én pl. gyerekkoromban a fatertól fagyira kapott pénzt rendszeresen savanyú káposztára költöttem. És kerültem az összes káros szenvedélyt.
De azt is gondolom, hogy aki akarja és van rá igénye, az tud helyesen táplálkozni.
A mai menüm:
Reggel két üres magvas zsemlye + 450gr natúr kefír (sajátmárkás), ebéd a csumizdában, amúgy halászlé kenyér nélkül és sztrapacska, délután 15 dkg saját márkás trappista és egy adag fagyasztott gyümölcs.
A kávét is bevallom szemlesütve.
nekem az a 2x20km is idegtépő volt
pl minden reggel azt figyelni(nyáron persze nem) hogy mekkora a köd, aztán úgy indulni, persze ez csak 90% jött be mert néha félúttól 1 csíkot is alig lehetett látni
a sok hetvenező gyökeret is nehéz volt megszokni, de ez volt a legkönnyebb
6 év alatt 1x késtem kb 20 percet (2x volt defekt a szimón egymás után) aztán akkor is halálra basztattak, még azért is mert vacsora időben megragasztottam a belsőt....
A fene tudja illetve a pénztárca, itt tudtunk a megmaradt léből elfogadható lakhelyet keríteni na meg tulképp félúton vagyunk kecsó és bp. között, jelenleg kecsó a melóhely ( fix munkaidőben fix lé, ez más sofőr melóval nem lenne meg, nem sok, de még elég) viszont ha gáz lesz ugyanannyi Bp. ahol mindig több volt a lehetőség bár nem szeretnék oda járni.
A volt háziorvosom azt mondta, hogy az evés a szegények drogja mert az amíg felszívódik csökkenti a stresszt na meg a szegények jellemzően a rossz minőségű szénhidrátban túltengő ételeket tudják megvenni. Az egészséges táplálkozás a jómódúak kiváltsága. Persze lehet keveset is enni a szarból csak akkor éhes marad.
A kocsma magában sosem volt jó üzlet mivel van ugye a törzsközönség akik napi 1.2 sör vagy fröccs és 1-2 felessel elüldögélnek egész nap és miattuk normális ember nem teszi be a lábát, a kocsma addig volt elfogadható üzlet amíg volt játékgép, mikor az megszűnt bezárt a nagyrésze. Engem mondjuk nem zavar mert nem járok (illetve az egyik helyi helyben főz sört amit drága pubokba szállítanak országszerte és az eltartja a kocsmát és onnan veszek néha sert), de az egész faluban csak 2 maradt.
Csak?.......nekem az öreg C5 72, igaz 1200km körül megy el vele, sajnos havonta 50-60000-et tankolok mert hát a melóhely napi 80 oda-vissza meg azon kívül is menni kell.
Akkor neked nem zár le rendesen. Le kell vakolni. Ha nincs benne nyilván jobb a fogyasztás. Kevesebb kell a motornak ha csak levegö üzemanyag keveréket kap mint ha még kipufogo gázt is visszakevernek
Egr-t kicserélted ?
1éves a mienkben és bedobta hibának, erő is elment a kurva anyját. Most jön az hogy megjavítom két kis saválló lemezzel, de azt mondják nem lehet kiírni belőle 🤔
Én a tejtermékre kattantam rá egy 6-7-8 éve. A natúrra persze, de a gyümölcsdarabost sem köpöm ki.
Amikor a 33 kiló feleslegemet leadtam, akkor az ebédem rendszeresen egy üveg cékla, vagy savanyú uborka volt.