Én másképp gondolkodom. Nyugisan, de mindenhová.
Ma még itt leszek veletek, mert vettem egy lottót, holnap 2000 milliomos leszek (ez volt kiírva), néha azért beköszönök, hol erről a szigetről, hol meg arról.
Örökké sem lenne rossz, de minimum a mai egészségemmel és állóképességemmel. Volt távoli rokont a nyáron temették el 106 évesen, gondolkodtam rajta, hogy ez áldás vagy átok, nyilván senki nem szeretné eltemetni a saját leszármazottjait, és így ezt fel lehet fogni büntetésnek is, de ha úgy nézem, hogy lehetőséget kaptam, hogy unokákat, dédunokákat, főleg esetleg az ükunokákat is látni lehet, és megértem, hogy ez egy természetes része az életnek, akkor akár ajándéknak is fel lehet fogni.
A gyereknek nem sok hatása van a fejlődésre, de én ehhez csak kettőt tudok megjegyezni. Úgy gondolom, hogy az értelmes ember, amikor "öntudatra" ébred, fel kéne tudnia ismerni azt, hogy melyik út merre vezet. Egy gyerek valamikor felnőtt lesz, látnia kell, hogy mije van annak, aki tanul/dolgozik, és mije aki nem. Én amikor a gyerekek iskolások lettek sorban mint az orgonasíp, az iskolakezdés előtti napon autóval elvittem a cigánytelepre és az új építésű családi házas részre. Semmi litániát nem tartottam, kb. ennyit mondtam nekik, így lakik és él aki nem tanul, és így aki viszont igen.
A másik meg az, hogy az egyéni sorsokon lehet segíteni, de nem kötelező és ne is várja, pláne ne követelje senki, másrészt az eredendő bűnök közé sorolom, ha valaki szánalmat kíván kelteni azért, hogy önmagának könnyebb legyen.
A lányom középiskolai tanár, tőle rendszeresen hallok történeteket a családokról, három gyerekem van, akik mentek iskolába edzésekre, zeneiskolába, stb, látom a folyamatosan változó igényeket, és én akkor is, most meg pláne azt vallom, hogy az iskolában tanulni kell, nevelni meg a családban. Az eszem-faszom megáll, amikor a tanárra akarják ráerőltetni a szülők hiányos neveléséből fakadó felzárkóztató problémák megoldását. Semmi köze hozzá.
De te tuti kidoltel volna. 😆
Evente 2 uveg.
- de meg lesz még ennek a böjtje, meglásd!
Ma még itt leszek veletek, mert vettem egy lottót, holnap 2000 milliomos leszek (ez volt kiírva), néha azért beköszönök, hol erről a szigetről, hol meg arról.
Így legyen!
A másik meg az, hogy az egyéni sorsokon lehet segíteni, de nem kötelező és ne is várja, pláne ne követelje senki, másrészt az eredendő bűnök közé sorolom, ha valaki szánalmat kíván kelteni azért, hogy önmagának könnyebb legyen.
A lányom középiskolai tanár, tőle rendszeresen hallok történeteket a családokról, három gyerekem van, akik mentek iskolába edzésekre, zeneiskolába, stb, látom a folyamatosan változó igényeket, és én akkor is, most meg pláne azt vallom, hogy az iskolában tanulni kell, nevelni meg a családban. Az eszem-faszom megáll, amikor a tanárra akarják ráerőltetni a szülők hiányos neveléséből fakadó felzárkóztató problémák megoldását. Semmi köze hozzá.