Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem az oltatlanok miatt lesz, de ha ezt mondják, akkor sokan el fogják hinni!!
Divide et impera!!
Három ismerősöm nem hordja lábon, fekszik pár napja -bár oothon még de kicsit sincs jól.
Miért lenne másodrendű? ugyanugy elkapod fertőzöl semmivel nem vagy másabb. Ha neked annyira fontos oltasd magad hetente. UIrd ki az oltatlanok pénze nem kell a bolt ajtóra és remélem nem is megy be egy se.
Latod, mondtam, hogy a szamodra nem elfogadhato, de mukodo dolgok feszultseget fognak benned kelteni.
Kar.
A mindent egyeztetek elet oda vezetett, hogy az ellenkezo velemenyeket nem tudod a helyukon kezelni.
Én meg leszarom az oltottakat, biztos hogy nem fogom azért oltatni magam mert senki nem tud semmit csak amit tol a tévében celeb virologusa. CSak a közvetlen környezetemben és most tudok három olyan embert akit oltottak és kurvára dög beteg meg egy csomó nem oltottat akik alig betegek és elkapták. Ez nem jelent semmit, csak annyit hogy igy is ugy is a szervezeten mulik a sztori. Van nekem elég bajom enlkül is, nem vállalom a vagy jó vagy nem esetét és a szintén néhány ismerős esetété akik az oltás után betegeskedtek pár napot.
Egy haverom az oltás előtt átesett, oltatta magát és most oltttan is elkapta. Neki mind a két eset egyformán szar, nem tapasztal különbséget.
Aztán megint nem jönnek ki a számok. Hatmilliót tolnak de a környezetemben rengeteg az oltatlan, legyen 30 %. Most hogy nyomják a kötelező oltás lehetőségét a tévében tegnap is sok nyilatkozat volt hogy MÁV volán leáll, pedagógusok kiesnek mert mindenhol 40 % körüli az oltatlan munkavállalók aránya. Nincs ennyi ember az országban, és a gyerekeket nem is számoltam. Hogy Te mennyire leszel mérges pont nem érdekel mert én is ugyanolyan mérges leszek. De szerintetek az oltottak nem kapják el ugyse akkor meg mit kell ezzel foglalkozni. Nem kell maszk és kész.
múlt évben is ez volt
meg lehet nézni a halálozási adatokat, december közepén is 4000+ halott volt és nagy csend, utánna márciusban is kb ugyanennyi és már a világ akart összedőlni
Lesz pedig szigorítás, még novemberben. Kelleni is fog, nagyon erősen terjed, és ugye az oltatlanokat viszi is. Csak ugye népszerűtlen intézkedés, így a választások előtt 😁
Az oltottak lábon kihordják, napi szinten látjuk ezt - meg azt, hogy 10 teszteltből 6-7 pozitív (persze eleve azt tesztelik, aki tünetet mutat)
Sajnos...vagy egyszerűen hagyni kell azokat akik nem oltottak. Az ö döntésük, megförmed, hát megförmed.
Nem kell addig várni
Pedig olyan faszán megszopatnak minket megint ezek a "máshogy gondolkodók?", hogy öröm lesz nézni!
Te írtad magad...sajnálom, ha azt sem érted, amit te írsz...
Mi az én fajtám? Fingod nincs a "fajtámról" nem is ismersz... és én nem közlök annyit magamról (mint pl. te) hogy ez alapján bármit is tudj rólam.
Már ott hibádzik a hülye elméleted, hogy anyám egyedül nevelt fel - ennyit a "panel" -ről 😅
Aki ismer, az tudja, hogy olyan szabadon, mint én, kevesen élnek 😁 Némileg kevered a fogalmakat, az "önfejű" meg a "szabad" nem uaz...
Persze, hogy meghallgattam a véleményét a motor vásárlásomról, tudod, társas kapcsolat, közösek a döntések is 😁 de nyilván én döntöttem el, milyen lett végül.
Semmit nem kell soha egyeztetnem, épp ezért mindent egyeztetek. Tudom, neked ez érthetetlen...
Sokkal hamarabb lesz az:

- tegnapelőtt 39 halott: https://koronavirus.gov.hu/cik...
- tegnap már 74 halott: https://koronavirus.gov.hu/cik...
- mára pedig 107: https://koronavirus.gov.hu/cik...
Karácsony után tökmindegy.Bár az sem lenne jó,nem támogatom.
Azt viszont igen hogy az oltatlan másodrendű legyen mindenhol.
És most jön hogy az "oltatlanok pénze nem számít?"
Nem B+. 😆
Karácsonyra jósolják az újabb lezárást, gondolom a karácsonyi vásárlások lemennek oszt jónapot.
Vennél egyet nekem? 😂
Hát,felőlem akkor és ott hirdeted az igét ahol és amikor akarod.
De ha oltatlanok miatt megint lesznek maszkos,lezárásos történetek és megint behozzák a zárást elég mérges leszek.
A norvégoknál 80%-os oltottság mellett már nem kiemelt egészségügyi helyzet a hülye kovidos oltatlan.
Én mondjuk szorgalmazom azt is hogy maradj otthon és feküdd ki a gyenge náthádat,így nem terheled a romokban lévő egészségügyet.
Szóval egyetértünk mint egy nagy család.
Ha elpatkolsz még egy könnycseppet is elmorzsolok. 😆
Nem simicska mondta a hosszú bájtok éjszakája után? A mondat így hangzott: Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni”.
Hibás a fordító géped 😂
Részemről elfogadható ez a vélemény, az enyém az, hogy ez mindegy, ezen nem múlik, ezert egyet értek azzal is, aki így csinálja…
Ezt honnan vetted le? Nálatok így van biztos…. 😂
A tiédről (tefajtádról) pontosan a tapasztalat alapján meglehetősen sokat lehet tudni.
Azt írtam, hogy külön kassza, de azt nem, hogy én a felét, vagy éppen mekkora valahányad részét fizetem.
Ezért kezdtem azt, hogy a tefajtád szocializációja jól behatárolt, múlt századi, pontosabban évezredbeli panelekre építkezik, apa hazaadja a pénzt, anya költi. A tefajád valószínűleg a motorvásárlás előtt is kikérte a mama véleményét, mert az önálló döntés ki van irtva a napi rutinból. Mármint ami a családot illeti.

De hogy rövidre zárjam, a bankszámla közös volt, de amikor másodállásban végeztem a maszekot, az akkori APEH kötelezett a fő- és a mellékállás bankszámlájának kettéválasztására. Aztán amikor a feleségem is kiegészítő vállalkozásba fogott, neki is váltania kellett, mert abban az időben a bankon belül volt vállalkozói és magánszemélyek részére szóló bankszámla, két embernek meg nem fogok három bankszámlát fizetni. Ettől függetlenül is, mint az elején írtam, a külön a bankszámla nem azt jelenti, hogy én csak a rám eső részt fizetem, de persze akár az is lehet, mert a közös költségek megfelelő arányú fizetése nem az ördögtől való.

Ezt persze leírhattam volna az elején is (de direkt nem tettem), csak itt köszön vissza az, amikor leírtam, az emberek nagy része a saját kis szennyes világába van beszorítva, a gondolkozástól, önálló döntéstől is idegenkedik, de úgy, hogy ok- és indok nélkül a zsigereiben lévő normától eltérőket ekézi.
A bizonyosságot pont ti adtátok saját magatokra. Tudom, ezt el sem hiszitek, el sem fogadjátok, sőt...

Én sajnállak, hogy a nyári motorozásod útvonalát is egyeztetni kell otthon, jó szöveg lesz, hogy ha valami történik akkor tudják, hogy hol keressenek, de sok szerencsét kívánok, hogy így is találd meg a boldogságodat.

:-D
Nekem akkor van páncél, ha veszek konzervet. De bútorszéf az van. 😀
Így van, eleve egy gesztus, hogy egy bizonyos ponton túl nincs "én"-meg "te", hanem "mi" van...
Igazságos nem tud máshogy lenni, vagy legalábbis egy nagyon bonyolult egyenlttel lehetne kiszámolni, hogy kinek mit kell fizetni, mit érdemel meg, stb...