de a morzsák miatt nem hal éhen 5 gyerekből kettő meg kap orvost meg gyógyszert stbstb
így kb az összes ivadék megmarad, plusz a gyári munkás előbb szerez muffot mint aki a rizsföld szélén éhezik
most miért? irigy vagy? Ehh...
Na jó! Ini, én nem vagyok ilyen. az én részemet ( tehát amit nekem kéne) szopkodhatod 😮 😲nyugodtan. Időd úgyis van bőven 😂
a nyugati világ egyik legnagyobb bűne hogy kiemelte a szarból a távol keletet(is)
mérhetetlen nagy haszonnal járt ez az akció
csak nem számoltak avval hogy ha nekik több pénzük lesz akkor a "majmoknak" is emiatt megnő a szaporulat, a fogyasztás az igények
emiatt fogyasztásban konkurencia lesz
minden drágul, a szemét a szennyező anyagok sokasodnak, minden egyre szarabb
és ez mind a pénz éhség miatt van
aztán most kicsit szeretnének korrigálni, mi meg a nyugatiak faszát szopkodjuk egy ideje így ezt is megszívjuk....
Én meg azt mondom a 85 túl szűk az esetek nagyrészében, mert a legtöbb studióban nem tud 3-5méter távból fotózni. Haverom pont ezért vett egy sigma 35-öt.
Tévedsz és fullban persze nem kretén módon hanem feltünően okosan, ha csak azt az egyet elolvasod kiderül amit copyztam, hogy sokszor napok alatt mentek végbe a nagy változások jellemzően vulkánok miatt, és volt vulkán az utóbbi 200 évben is bőségesen elég csak a krakataura gondolni ( https://mult-kor.hu/20130827_m...) meg a többire amik azóta is rendszeresen működnek jelenleg azt hiszem épp 3, de itt most nekem csak az a fontos, hogy vajon a vulkánok mennyi légszennyezésért felelősek és a másik, hogy miért csak és kizárólag az eu és az usa a nagy élharcosa és lakosaival megfizettetője a nagy változásnak amit amúgy a többiek leszarnak?
Amikor valaki fullban nyomja a kretént...Igen, a földtörténet során sok-sok különböző esemény volt, amik egészen hatalmas katasztrófákkal is jártak néha (ezek a földtörténeti korok határain voltak)és néha az élet 85-97%-át is képesek voltak kiirtani. Voltak szinte teljesen eljegesedett korszakok, míg sokkal melegebbek is.
De!!!!
Ezek a változások évezredek, milliók alatt mentek végbe és!!! Mindig valami előidézte öket. Jelenleg ez a valami az ember. nem volt meteorbecsapódás, hatalmas vulkáni tevékenység, nem ütköztek össze kontinensek, amik megváltoztatták az óceánok áramlását, nem volt földi pólusváltás, sem heves napfénytevékenység, sem szupernova robbanás a környéken...
Az asztrofotózás engem még nyomokban sem érintett meg sohasem, egyetlen ilyen célú képet sem lőttem, és nem is tervezek.
Viszont látom (hallom) hogy a fotós haverom mennyit kínlódik, és csak a "laikusok számára jók" a képei, a profinak a közelébe sem tud érni.
Pedig van betonstabil 15 kilós állványa, óraműves földforgás-követő mechanikája és fullframes DSLR-e is ehhez. Meg temérdek sok szabad ideje (mondjuk az Ini-nek is van....) 😂
Szerinted a Canon S3-as kompakt gépem, kevésbé volt zajos? (mondjuk kicsivel jobb volt, de az egy kurvajó gép volt abban az időben) Azt amire Ini gondolta arra én is vígan használtam.
A fotó sorozattal amikor összeilleszted a zaj nem fog növekedni, csak a hasznos jel. Ez a trükk lényege. Akármilyen szar érzékelővel lehet kurvajó képet lőni.
ISO-t hagyja a minimumon, aztán azzal játszani kell hogy milyen hosszú az az expozíciós idő amikor még nem kezd annyira zajosodni a kép, és abból csinálni sokat.
így kb az összes ivadék megmarad, plusz a gyári munkás előbb szerez muffot mint aki a rizsföld szélén éhezik
nem egyéni fasz szopkodás van, össznépi országos szintű
amúgy mindenki a nyugatot tartja követendő célnak....
itt egy követendő példa:
https://www.google.com/amp/s/i...
Na jó! Ini, én nem vagyok ilyen. az én részemet ( tehát amit nekem kéne) szopkodhatod 😮 😲nyugodtan. Időd úgyis van bőven 😂
mérhetetlen nagy haszonnal járt ez az akció
csak nem számoltak avval hogy ha nekik több pénzük lesz akkor a "majmoknak" is emiatt megnő a szaporulat, a fogyasztás az igények
emiatt fogyasztásban konkurencia lesz
minden drágul, a szemét a szennyező anyagok sokasodnak, minden egyre szarabb
és ez mind a pénz éhség miatt van
aztán most kicsit szeretnének korrigálni, mi meg a nyugatiak faszát szopkodjuk egy ideje így ezt is megszívjuk....
De!!!!
Ezek a változások évezredek, milliók alatt mentek végbe és!!! Mindig valami előidézte öket. Jelenleg ez a valami az ember. nem volt meteorbecsapódás, hatalmas vulkáni tevékenység, nem ütköztek össze kontinensek, amik megváltoztatták az óceánok áramlását, nem volt földi pólusváltás, sem heves napfénytevékenység, sem szupernova robbanás a környéken...
de egyenlőre csak annyi hogy 1 percenként expo és ebből filmet csinálni
Az asztrofotózás engem még nyomokban sem érintett meg sohasem, egyetlen ilyen célú képet sem lőttem, és nem is tervezek.
Viszont látom (hallom) hogy a fotós haverom mennyit kínlódik, és csak a "laikusok számára jók" a képei, a profinak a közelébe sem tud érni.
Pedig van betonstabil 15 kilós állványa, óraműves földforgás-követő mechanikája és fullframes DSLR-e is ehhez. Meg temérdek sok szabad ideje (mondjuk az Ini-nek is van....) 😂
A fotó sorozattal amikor összeilleszted a zaj nem fog növekedni, csak a hasznos jel. Ez a trükk lényege. Akármilyen szar érzékelővel lehet kurvajó képet lőni.
ISO-t hagyja a minimumon, aztán azzal játszani kell hogy milyen hosszú az az expozíciós idő amikor még nem kezd annyira zajosodni a kép, és abból csinálni sokat.
persze ez is vagy 15 éve volt