200-al? ....vazz a kínai kislégkulcsom tud 350-et a normálisabb 850-et és alig láttam gumist aki nyomatékértékes légkulcsot használ......azzal veri le meg fel amije van (azért egy gumisnak nagy eséllyel egész jó van) és nem állítgat semmit.......nem csoda ha az átlag 100-120 helyett többször cserélt keréknél a csavar vagy a tárcsában-dobban-agyban lévő megnyúlik, megszakad.
Az nekem is volt, beton I gerenda, 6 m, de félbe vágtam, hogy könnyebben el tudjam vinni a szemét telepre - még ott is nehezen vették át. 1 évig kérdezgettem minden ismerőst, nem kell-e nekik ingyen, de senkinek ☹️ Elvileg nem szabad beépíteni bizonylat nélkül, az meg hol lenne, 30 éve ott van az udvar végében 😅
Pedig régen csak azt tették többnyire, kivéve amit csak melegen tudtak felrakni de azt melegen is vettük le - ez már kemencét valamint oxigén-dissou cuccot igényel (van itthon mindkettő, még a tekercselős korszakból megmaradtak). Ezerszám csapágyaztuk a motorokat pályám kezdetén, akkor még ha kellett ha nem, minden leálláskor cseréltük aztán az mindig kalapáccsal ment be a helyére. Minden méretben vascső plusz bronz - és nyilván azt a gyűrűt kocogtatni amelyik illeszkedik, nem a golyósoron keresztül basztatni a csapágyat. Nyilván nem szétverni kellett, az illesztések nem kívánták egyébként sem a barbár dolgokat, de egy préssel hamarabb ketté töröd a pajzsot ha befeszül, mert sose veszed észre - a mai spór anyagú pajzsok meg aztán lehelet vékonyak. Az se a régi....
Én ezzel se vesződtem ennyit. 6 m fesztávon 100*50*3 tartó, átkötve alul, merevebb, mint a haver 200-as I gerendája. Hogy mennyi tonnát bírna, nem tudom, eddig nem szakadt le 😁
Fémvázas az egész. Fa tetővel, zsindellyel. Betongerenda nem illett oda. Egyébként sztem a haver bőven túlméretezte, de csak azért, mert az ilyen számításokhoz még nálam is sokkal hülyébb 😅 és fosott, hogy télen rászakad a tető a 2 autóra 😁
Hát a kinézete alapján ez azért kapott nálad... ez nem erre való. Papíron 400 Nm, arra pont elég, hogy a családapák évente 2x lecseréljék a kereket otthon, azt elég 100-120-al meghúzni. Persze ha előtte az idióta gumis ráverte 200-al, akkor szopnak vele 😁 és elő kell venni a normális kerék kulcsot 😂
Táblázat is snassz. Van rá szoftverem, amivel CAD-ben megtervezem és végig is számolja az összes mechanikai paramétert a kész modellen, akár összetett anyaghasználatnál is.
Ha valaki ilyet vett a Lidl ben,nálam öt hónapot bírt.Lóg a négyszög vagy 2-3 mm t.A számla meg sehol!De ha csak néha van használva ,akkor biztos kibírja a három évet.
Azt mondod, fel se tudta volna emelni maradandó nélkül... Hajlik, OK, de az acél ilyen ugye. Haver 200-as I gerendát tett fel garázskapu áthidalónak, 5 m fesztáv. Aztán majd megütötte a guta, mikor rácsimpaszkodtam a közepére, és szemmel láthatóan hajlott 😅 igazából már a saját súlyától nem volt vízszintes.
Teljesen felesleges ezeket számolgatni, ha van táblázat. Gondolom, 2 ismeretlenes egyenletet se vezetsz le, hanem bebaxod a megoldó képletbe 😁 pedig elvileg már középiskolás szinten tudni kéne megoldó képlet nélkül is...
Ott van a táblázatban az ismert alakzatokra, oszt csá, nekem elég itthonra - az új paksi hidat valszeg komolyabban számolják 😁
nekem valahol van sárgaréz kalapácsom is, avval szoktam verni a kényes de nem könnyen induló dolgokat, mert van műanyag is meg gumi is de néha kell a réz
ha vas tengelyen van alu mindenképp kell melegíteni, vas a vason is érdemes, de azt jobb szeretem ütlegelni, jó sterssz levezetés 😆
Nekem elég az ha te nem érted 😆
Volt egy gépész haverom akinek segítettem számolgatni ilyeneket, szóval momentán értem, bár én sem találom most hirtelen minden képletet amivel már számolni lehet. Persze ahogy írtam minek is, amikor kb. 5perc alatt a számítógép kiadja.
Sajnos a különböző alátámasztási esetekre volt egy képlet táblázat, azt viszont nem találom, csak a komplikált változatot, azzal nem akartalak fárasztani mert ha belekérdezel akkor beégek 😆
Amúgy ja, elég amit Bogyó leírt, csak előbb olvastam azt hogy nem akarja begépelni a Szilárdságtan könyvet.
Arc Dzsoni, ne mondd már, hogy te ebből értesz valamit... 😂 Egyébként ezt valóban a hüjje is ki tudja guglizni...
Bogyó táblázata meg magyarázata pont elég volt, amire kell.
Jóérzésű humanoid nem kalapál csapágyat... 😩 Bronz rúd darab? a mai árak mellett? drágább, mint a prés 😅
Melengetni én is szoktam, hőlégfúvóval, az a leggyorsabb. Amit hővel raksz össze, azt utána csak szétverni tudod, de akkor vége is lesz. Szóval prés valóban ritkán kell, de amikor igen - akkor igen. Nem akarok szaladgálni utána, van itthon minden hozzá, a műhely sarkában meg elfér.
Megy a hiszti a klímavédelem körül és a villanytolás (ami egyébként jelenleg fura módon a fosszilisből táplálkozik, jó tudom legalább nem helyben piszkít) és pár napja olvastam cikkben, hogy a tudósok 99,99%-a már biztos abban, hogy a klímaváltozást mi okozzuk (egyébként ez nemrég alig volt 80, azelőtt nem sokkal 50-60 előtte meg semmi, de hát fejlődik a tudomány és a pénz mindig jól jön a lobbizóktók), de azért tényleg nemrég amikor az izlandi vulkán kitört és repülőgép tiltások voltak meg ilyenek akkor tudósok tömege hirdette, hogy egyetlen kitörés több károsanyagot juttat a légkörbe mint amennyit az emberiség az egész fennállása alatt. Na most, a la palma vulkánnak az etnának és a többinek szólt valaki, hogy a kitöréseik lakhatatlanné teszik a bolygót? Kéne erre valami bizottság, hogy megtiltsák a vulkánoknak ezt a káros tevékenységét és különböző szankciókat kilátásba helyezni amennyiben nem hajlandóak korlátozni magukat és különben is, fizesse meg az a környezetrombolást aki okozza ne velünk akarja az unijó meg a g7 kifizettetni. 😳 🤑
a vastól olcsóbb is
Ott van a táblázatban az ismert alakzatokra, oszt csá, nekem elég itthonra - az új paksi hidat valszeg komolyabban számolják 😁
ha vas tengelyen van alu mindenképp kell melegíteni, vas a vason is érdemes, de azt jobb szeretem ütlegelni, jó sterssz levezetés 😆
Volt egy gépész haverom akinek segítettem számolgatni ilyeneket, szóval momentán értem, bár én sem találom most hirtelen minden képletet amivel már számolni lehet. Persze ahogy írtam minek is, amikor kb. 5perc alatt a számítógép kiadja.
Sajnos a különböző alátámasztási esetekre volt egy képlet táblázat, azt viszont nem találom, csak a komplikált változatot, azzal nem akartalak fárasztani mert ha belekérdezel akkor beégek 😆
Amúgy ja, elég amit Bogyó leírt, csak előbb olvastam azt hogy nem akarja begépelni a Szilárdságtan könyvet.
Bogyó táblázata meg magyarázata pont elég volt, amire kell.
Melengetni én is szoktam, hőlégfúvóval, az a leggyorsabb. Amit hővel raksz össze, azt utána csak szétverni tudod, de akkor vége is lesz. Szóval prés valóban ritkán kell, de amikor igen - akkor igen. Nem akarok szaladgálni utána, van itthon minden hozzá, a műhely sarkában meg elfér.
(ezek a képek a "lónakafaszát" táblánál meg a nyugatifényes linkeknél sokkal értelmesebbek 👌)