Most direkt megnéztem... 😁 a leghosszabb BMW 7 long 5260 mm, ebből kettő csak úgy fér el, ha leverem hátul a vakolatot 😆 Kénytelen leszek a normál verziót megvenni, az 5120 mm, az bőven elfér.
Már csak a 2 x 50 milla hiányzik hozzá 😁
Nekem 10,5 m hosszú, pont befér 2 személyautó egymás mögött, a bal oldalon. Jobb oldalon műhely + lom raktár 😅
Ezért kellett 3-as BMW-t vennem, mert 2 db 750 iL nem férne el 😁
Az már egész jó méret :) Anno itthon építettem egy 3 garázsból álló épületet, ami kb ekkora, de lehet kicsit nagyobb. Na abban már rég nem férek, az aknát amit az egyikbe tettem sose tudom használni, mert mindig van rajta valami. Az udvaron vagy havernál cserélek olajat mindig :)
A kisteher szinte sose fért még be amit annak építettem, de legalább a motoroknak meg a családi jövő-menőnek van helye :)
Újonnan bármelyik ponyvás méretre csinál neked ( Bp.-n vagy 3-at tudok kapásból, de biztos van vagy 10) akár kiszállással is és pár hónapja kérdeztem a vastag kamionponyva 1500/nm körül van, de az garázson 40 év viszont vékonyabb, de azért még jó anyag 1000/nm körül méretre gyártva kapható fülekkel vagy amijen (aki szerint ly-nal van az téved, utánanéztem 😁 ) rögzítéssel akarod.
Na én is ezen akadtam ki. Gondoltam a kocsi beállómat felújítom. A hányadék ondulin helyett kap hajópadlót meg kanadai zsindelyt.
Aha, fél millió csak a hajópadló a legsilányabb minőségből.
Szóval Tsanyi, hol lehet kapni azt a kamionponyvát? 😆
Természetesen az első is át van kötve, csak az kivehető, csavarozva van, mert az egyben a tolóajtó sínje is. Az egész eleje ajtó...
A képen az még nincs rajta (ott a kis lemez négyszögek a sarokban, ahhoz van csavarozva, állítható)
Bontott pár éves kamion ponyvákat lehet kapni 200000 körül és ha vasakkal együtt kell az meg hozzá talán még 200 vagy annyi sem, az átlag pótkocsi mérete 13mX2.45m és nem gyengék, nekem is van itthon 2 oldal 13X2.5m ponyvám abból hegeszteném össze a tetőt.
Tavasszal csináltam hátsó kerítést, 2 m magas, 20 m hosszon, fa mintázatú trapéz lemez, 100 ezer volt csak a lemez. Mivel tetszett a Zasszonynak, az előkert 2 oldalára is csináltam 2x3 m-est, de az csak 180 cm magas. 66 ezer volt, alkudva, szla nélkül... kiccccsit felmentek a Zárak. 🤔
Átkötést jól tetted. Szerintem is a háromszög a legjobb dolog 😁
Persze az első gerendát sem ártana megkötni.
Én ki szoktam modellezni ezeket, mert lehet vele anyagot spórolni, meg jobban érzem magam ha tudom hogy a tervezett terhelés dupláját elbírja majd.
Most bohóckodok egy kis 6X3-as tárolóval és addig jutottam, hogy a tető ponyva lesz, tgk-n is bírja 15-20 évig és felébe sem kerül mint bármilyen lemez. Az oldalát viszont nem merem abból mert a hívatlan látoigatóknak a ponyva egy felhívás a könnyű prédára.
Amiatt nem aggódom, 4 éve kész, és még nem volt hó rajta - a globális felmelegedés spórolt nekem a vasanyagon 😂
Eddig a legnagyobb terhelés az volt, mikor 2 macska felment rá egyszerre 😅
Már csak a 2 x 50 milla hiányzik hozzá 😁