Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

azért sem az, mert a piacon formálódik az ár. Inkább a taxa árakat mondanám irrelevánsnak amiből egy kereskedő számol autóbeszámításnál és most már lényegesen kevesebb mint a piaci ár. Mindig is a piac határozta meg az árat. A feleségem szarja 2,6 és 4,5 milla között mozog, állapot és futásteljesítmény függvényében. Most jött el az az idő amikor a kevesebb futásteljesítményért hajlandóak az emberek több pénzt is fizetni. Nyilván ehhez hozzájárult az is, hogy egyre jobban leinformálhatóak az autók és visszaszorultak az óratekergetések.(kezeit széttáró) Tehát az eladásnál az állapoton a futásteljesítményen felül számíthat még, hogy ki milyen gyorsan szeretne túladni rajta. Akinek sürgős az kevesebb összegért tartja ki. Én most azt látom ebből nem sok van. Ha valaki kirakja fél millával olcsóbban mint a piaci ár, másnap leveheti a hirdetést.
Ha valaki kirakja 3590-el /adott példa/ Az nem fogja odaadni 2800-ért én úgy gondolom. Az legrosszabb esetben is szeretne látni érte 3,1-3,2-őt szerintem. (kezeit széttáró)
bratyeszik a jaris 2 nap alatt adták el igen jó árban (kezeit széttáró)
az hogy mennyiért van fent az irreveláns
csak az számít mennyiért veszik meg
hiába hirdettem a kb 900 ezret érő motorom 1,2 ért senki sem vette meg 1 milláért elvitte volna egy ember, de 1,2 ért nem, sőt 1,1 ért sem
mert gondolod akinek nincs villanyszerelésből még egy okj-ja sem azt megrázza a teszla? 😂
Miért nem kavát basztassátok. Az a hobbidaru amit még nem tudja mivel húzzon teszla ára lehet(gondolkodós)
? lacának van egy jó fizetése, most már a feleségének is. Miét kúszna fel az Ő hátán ezt nem értem(kezeit széttáró)
Ketten keresnek jól 1 háztartásban ennyi.
Ő az asszony hátán kúszik fel.
Motoroknál is ez van, amikor motort néztem mondta valaki hogy befektetésnek hoz ki új motort a szalonból, mert jövőre 1 évesen jobb áron el tudja adni. És tényleg, egyre nehezebb új autót is venni, a chiphiány miatt állnak le a gyárak, ki tudja mi lesz még itt.
És te melyik voltál? 😁
Egyébként elég vicces, hogy egy szaros villanyszerelő OKJ-val Teslát lehet venni... valami itt nem jól működik ☹️
Akkor meg negtartom az asztmat ket evig hatha egymillat erne. 😆
Olyan benzines BMW-k, mint enyém, 10%-al többért vannak most fent, mint amiért vettem 2019-ben újként... a 15 éves dízel viszont pont annyi, mint 1 éve volt, vagy inkább kevesebb ☹️
A gyakorlati oktatónk mondása volt a villanyszerelő suliban.
"Én átengedhetlek a vizsgán egészen nyugodtan, akármilyen hülye vagy, mert majd az áram úgy is kiválogatja a jó szakembereket " 😂
Amúgy ez csak mondása volt. Aki nem tudta hibátlanul, azt oda sem engedte a vizsgára, mondván nem fogja magát égetni azzal hogy hülyéket enged villanyhoz nyúlni. Viszont a leghülyébbet is addig ütötte amíg meg nem tanulta. Egy módon lehetett megbukni, ha valaki egyáltalán be sem járt.
Nagyon mennek fel az árak, én is most vettem autót, volt olyan aminek menet közben emelkedett az ára. Amikor megnéztem még 5M volt rá 2 napra már 5,1M 😁
Bazeg, egy sima benzines ennyibe kerül? Akkor az 2012-es hibrid Priusom mennyit ér?
Megyek és teszem fel a Hahura, eladom amíg van balek 😂
Igen én ilyesmit végeztem, csak még fél év alatt intenzív OKJ.
Most már törvényileg nem lehet csak iskola rendszerű, de mi is ugyan így heti egyszer jártunk, szóval ahogy látom csak a hossza változott, meg az elnevezés.
Arra pont jó hogy lesz papírod a villanyszerelőségről, meg képbe kerülsz a szakmai specialitásokról, de a szakmát nem itt tanulod meg a nulláról. Ahhoz nem árt ha elmész segédnek valaki mellé, vagy még azt is mondta az egyik oktató, hogy kezdésre ilyen 24 órás gyors segélyt kell csinálni, mert azzal jól lehet keresni, kevés induló felszereléssel, nem olyan komplexek a munkák, és nagyon intenzíven lehet szakmai tapasztalatot szerezni.
A csoportomba főleg olyanok jártak (velem együtt) akik eddig is szereltek valamit, vagy volt végzettségük más elektromos területen, csak kellett a jogosultság is hozzá, de ha valaki oda megy 8 általánossal zéró szakmai tapasztalattal annak keserves. Annak azt javasolnám hogy inkább a rendes több éves nappalit csinálja.

Most amúgy nem tudom hogy van, mert mint mondtam változott az OKJ törvény év elejével, de én még simán csak villanyszerelő képesítést kaptam, és mehetek speciális irányba bármerre ráépülő képzésekkel, itt meg írja hogy épületszerelő szakirány, lehet a napelem szerelésre külön van valami plusz még. Ezt legegyszerűbb ha tőlük kérdezed meg.
Szuper, nem a tudással volt baj eddig sem, a vállalkozáshoz kellene a papír.
Érdemes. Nem fogsz tudni szinte semmit, de nagyjából teljesértékű papirod lesz.
Sziasztok!
Úgy látom az OKJ-s kontárokról volt szó, érdemes szerintetek ilyen suliba beiratkozni? Járt valaki ilyenre? Ez mondjuk már iskolarendszerűnek hirdeti magát, nem tudom milyen papírt adhat, de ha napelemet szerelhetek vele akkor már jó 🙂

https://computerschool.hu/vill...
Nincs már ruhája, meg aztán turikat üzemeltetett, amíg nem lett ingatlan mogul! 😂
😂
De, pont erre - nagy az öröm, mikor odaér 😅
Ez a régi Clio 4, csak azokból van RS. Az 5-ösből csak 1,3-as, 140 lovas a legerősebb sajnos. (Baccák meg a környezetvédelmet). Az enyém ezres, 100 lovas.
Pipivel olajat itatnál?....befosik. 🙃
Inkább pénzé teszi, ha magára húzza akor nem hosz hasznot a zsidónak.
hm...valamivel meg kell magyarázni ha kína lerohanja tajvant, hogy miért lép közbe az usa.
Nincs passatom. De egyébként sem biztos hogy ez a bádog biztonságosabb egy régi passatnál. Na mindegy, te csak számolgasd a hasznot, a család biztonsága mellékes.