Tud 110-el menni? 😮 😁
Azért durva hogy csak attól hogy -5fok felére leesik a hatótávja. Bár ezt annyira nem hiszem.
Én inkább 100km körüli hatótávra tippelnék ilyen körülmények között.
Furcsa hogy a fűtés viszont alig 3km-et vesz csak le.
Bár lehet hogy LFP akku van benne, annak csökken a teljesítménye nagyon hidegben, cserébe baromi tartós.
A Tesláról elhiszem, de a valójában csak másfél millió forintot érő (csak nálunk négyszeresen túlárazott - támogatással "mindössze" 3 szorosan...) legolcsóbb kínai kacatról nem nagyon.
Sziasztok!
Újra itt vagyok!!😀
Az akku max és minimum töltését a managment simán megoldja. Amikor azt látod hogy maxra töltötted, akkor is csak azt a 80-90 %-ot töltötted be a valós kapacitásból!
OK, menjél 90-nel. De az akkut nem illik 100%-ra tölteni és nem illik 0%-ra meríteni. Szóval jó lesz az a 60 km-es hatótáv....
Ha naponta töltöd az akkuját, akkor nagyon gyorsan mennek ám bele a ciklusok - a várható kb. 1500-as élettartamot 5 év alatt simán eléred. Ez több, mint aggasztóan hangzik.... ...szóval nem véletlenül tesznek még a "városi" villanyautókba is nagyobb akksit, azt ritkábban kell tölteni, hosszabb lehet az élettartama.
amúgy ezt úgy kell nézni hogy a hoki villanyos dacia meg a hoki nem villanyos dacia között 3 milla különbség van jelenleg
ezt a 3 millát ki lehet-e gazdálkodni a támogatásból meg az olcsóbb üzemanyagból amíg megvan
maradvány érték meg hasonló faszságokkal nem kell számolni mert ha anyuci nekimegy valaminek máris repkednek a -100 ezrek
ki kell számolni mennxi a spórolás a jelenlegi életvitel mellett mondjjk 10 évig aztán egyből kiderül mi a helyzet
Nem érné meg. Ott ahol van hálózat a szaldó ezerszer jobb. Erdélyi ismerős tanyán lakik. Neki megérte, mert sokkal többe lett volna a vezeték kiépítése mint az akku, meg a napelem.
És azért nincs rá támogatás, mert az államnak nem lesz olcsón betermelt napenergia ha az akkudat töltögeted.
Nem hülyék ezek.
Akkor amikor a hálózat már nem bír el több napenergiát, akkor is csak a hibrid üzemű lesz támogatva, mert az képes arra hogy amikor energia többlet van akkor az akkut töltse inkább, és amikor hiány van akkor töltse vissza a hálózatba, de ettől a ponttól még elég távol vagyunk Magyarországon.
a mostani nagy ingyenességgel is a szolgáltató jár majd a legjobban
ingyen van neki a hálózat fejlesztés korszerűsítés
és amit megtermel ember azt veszi meg 30 forinttért 😂
aztán amikor jégvert lesz a napelem vagy meghal az inverter akkor lesz sírás
plusz majd ha a szolgàltató kitalálja az évenkénti érintésvédelni vizsgálatot 80 ezerért, plusz az állam megadóztatja a napelemet másik hasonló összegért majd néz bután mindenki hogy hogy van ez hogy így beszoptam a tuti üzletet
Azért durva hogy csak attól hogy -5fok felére leesik a hatótávja. Bár ezt annyira nem hiszem.
Én inkább 100km körüli hatótávra tippelnék ilyen körülmények között.
Furcsa hogy a fűtés viszont alig 3km-et vesz csak le.
Bár lehet hogy LFP akku van benne, annak csökken a teljesítménye nagyon hidegben, cserébe baromi tartós.