akkor ott tényleg jólét volt mert a hardveraprón kb egy nap alatt elment volna mind egy 15-ös egységáron 3 nap garival
jó pár éve a gyerek ramját tettem fel féláron, kb egy órán belül lett 15 üzenet hogy kellene igaz arra volt pár hónap bolti gari még
Rám is csak pár évente tör rám a gép-újíthatnék. 😆
8 évig a tervezős / dolgozós gépem egy SATA3 SSD-vel, 16 GB RAM-mal megtámogatott i5-2500K volt, azt 3 éve cseréltem le a mostani cuccra. A régi lett a tartalék (nálam létfontoságú egy 100%-ig üzembiztos második gép, amelyre az adatok heti rendszerességgel szinkronizálva vannak). Az új "alig" volt gyorsabb mint a régi, aztán megszoktam. Jelenleg büntetésként élem meg, mikor a másik gép elé kell üljek, annyira lassúnak tűnik emehhez képest.
Készülök az őszi WIN11-re, tehát az eddigi MS nyilatkozatok alapján a tartalék gépre azt nem fogom tudni telepíteni sajnos. Ha addigra beújítok egy új "félgépet" dolgozósnak, a mostani i5-8400 lenne a tartalék - WIN10-zel, pontosan ugyanolyan munkakörnyezettel, mint majd az új dolgozós.
Legalábbis ezen agyalok unalmas óráimban.... (akkor viszont kell még egy deszka, 16 GB DDR4 RAM is, tehát úgy 160k lenne a teljes upgrade....)
A régi tartalékot meg elajándékozom valamelyik ismerősnek a szegényebb fotós haverjaim közül, aki még annak is örülni fog. (Hihetetlen régi xarokon szenved némelyikük a fotókidolgozással).
Tehát 160k-ért lenne 2 db "új" gépem, és még valakinek örömet is fogok okozni az upgrade-del.
Ebben nem értünk egyet. Sztem PONT a kidobott dolgok minősége és mennyisége mutatja a jólét nagyságát ☹️
Amikor azt a procit elhoztam, 65 ezer volt a boltban az ára... a kidobott cuccok közt volt 8-10 db... és mire hozzám eljutott, már egy csomó kézen átment - és senki nem hajolt le érte 😕
Én kb. 20 éve hagytam el ezt... akkoriban a legerősebb megvehető gépem volt, meg kétszerese RAM annak, amit más soknak mondott 😁
Hobby volt, és üzlet, ma meg már egyik sem.
Az előző i3-at csak azért cseréltem erre az i5-re, mert találtam 😁 kelleni nem kellett. Az indexes linkjeidet a régi is megnyitotta (volna 😁)
i7-tel nem érdemes szarakodni, csak egy tízessel olcsóbb, de sokkal gyengébb (a mostani procim a viszonyítási alap harmadikként): https://www.cpubenchmark.net/c...
Ott tényleg fellelhető jó dolog.
Gyerekkori barátom Angliában egy ruhaválogatóban dolgozik.
Minden cuccnak amibe teheti, beletúr a zsebébe.
Euró, font, dollár, óra, karkötő, nyaklánc.........
Hihetetlenek az emberek.
Kaptam hozzá 128 GB DDR4-eket is, csak sajna nem megy a kommersz alaplapokban... HP szerverben volt - de én baxtam el: egyben kellett volna elhoznom haza 😁 (na majd legközelebb, ha lesz)
Nagy volt a gép, dupla redundáns táp, asszem 2 db i5, meg 1 TB RAM - kicsit túlzásnak éreztem, hogy itthon fórumozzak rajta 😂
Én őszre éppen egy i9-9900KF beszerzésén gondolkodom, mert akkor nem kell alaplapot, memóriát is másikat vennem. Ez a legerősebb amit 1151v2 foglalatos deszkába be lehet tenni. (Kétszer erősebb, mint a mostani sima i5-8400-am - 100 kilóért kétszer gyorsabb volna a gépem, a VGA teljesítménye nálam sem játszik, arra nincs különösebb szükségem, továbbra is bőven elég a sokéves GTX1050Ti) https://www.pcx.hu/intel-core-...
Igazából újra hasznosító, nem kommunális szemét 😁 a tulaj régi barátom, meg legutóbb pl. neki javítottam targonca elektronikát... és szeretek guberálni 😁
azért egy 9xxx processzort épeszű ember nem dob ki
csomó ettől régebbi van még használatban
ez azért nem teszkós párizsi amit ki kell dobni ha megjött az újabb szállítmány
A procit szeméttelepen túrtam (bontatlan eredeti dobozában volt 😁) és mivel épp olyan, amiben nincs VGA, kénytelen voltam valamit venni hozzá ... és mivel a grafikai teljesítmény egyáltalán nem érdekel, a legolcsóbbat, ami ad képet (mellesleg ennek a teljesítménye is bőven sok az én használatomban. és eléri az integrált VGA szintjét)
jó pár éve a gyerek ramját tettem fel féláron, kb egy órán belül lett 15 üzenet hogy kellene igaz arra volt pár hónap bolti gari még