Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

akkor ott tényleg jólét volt mert a hardveraprón kb egy nap alatt elment volna mind egy 15-ös egységáron 3 nap garival
jó pár éve a gyerek ramját tettem fel féláron, kb egy órán belül lett 15 üzenet hogy kellene igaz arra volt pár hónap bolti gari még
WIN11-el az is, na....
Rám is csak pár évente tör rám a gép-újíthatnék. 😆
8 évig a tervezős / dolgozós gépem egy SATA3 SSD-vel, 16 GB RAM-mal megtámogatott i5-2500K volt, azt 3 éve cseréltem le a mostani cuccra. A régi lett a tartalék (nálam létfontoságú egy 100%-ig üzembiztos második gép, amelyre az adatok heti rendszerességgel szinkronizálva vannak). Az új "alig" volt gyorsabb mint a régi, aztán megszoktam. Jelenleg büntetésként élem meg, mikor a másik gép elé kell üljek, annyira lassúnak tűnik emehhez képest.

Készülök az őszi WIN11-re, tehát az eddigi MS nyilatkozatok alapján a tartalék gépre azt nem fogom tudni telepíteni sajnos. Ha addigra beújítok egy új "félgépet" dolgozósnak, a mostani i5-8400 lenne a tartalék - WIN10-zel, pontosan ugyanolyan munkakörnyezettel, mint majd az új dolgozós.

Legalábbis ezen agyalok unalmas óráimban.... (akkor viszont kell még egy deszka, 16 GB DDR4 RAM is, tehát úgy 160k lenne a teljes upgrade....)

A régi tartalékot meg elajándékozom valamelyik ismerősnek a szegényebb fotós haverjaim közül, aki még annak is örülni fog. (Hihetetlen régi xarokon szenved némelyikük a fotókidolgozással).
Tehát 160k-ért lenne 2 db "új" gépem, és még valakinek örömet is fogok okozni az upgrade-del.
Ebben nem értünk egyet. Sztem PONT a kidobott dolgok minősége és mennyisége mutatja a jólét nagyságát ☹️
Amikor azt a procit elhoztam, 65 ezer volt a boltban az ára... a kidobott cuccok közt volt 8-10 db... és mire hozzám eljutott, már egy csomó kézen átment - és senki nem hajolt le érte 😕
Én kb. 20 éve hagytam el ezt... akkoriban a legerősebb megvehető gépem volt, meg kétszerese RAM annak, amit más soknak mondott 😁
Hobby volt, és üzlet, ma meg már egyik sem.
Az előző i3-at csak azért cseréltem erre az i5-re, mert találtam 😁 kelleni nem kellett. Az indexes linkjeidet a régi is megnyitotta (volna 😁)
Ebben igazat adok, de a pazarlás nem a processzoroknál kezdődik.
Vagyis... nem a kidobált procik mutatják a jólétet.
i7-tel nem érdemes szarakodni, csak egy tízessel olcsóbb, de sokkal gyengébb (a mostani procim a viszonyítási alap harmadikként):
https://www.cpubenchmark.net/c...
Ott tényleg fellelhető jó dolog.
Gyerekkori barátom Angliában egy ruhaválogatóban dolgozik.
Minden cuccnak amibe teheti, beletúr a zsebébe.
Euró, font, dollár, óra, karkötő, nyaklánc.........
Hihetetlenek az emberek.
Kaptam hozzá 128 GB DDR4-eket is, csak sajna nem megy a kommersz alaplapokban... HP szerverben volt - de én baxtam el: egyben kellett volna elhoznom haza 😁 (na majd legközelebb, ha lesz)
Nagy volt a gép, dupla redundáns táp, asszem 2 db i5, meg 1 TB RAM - kicsit túlzásnak éreztem, hogy itthon fórumozzak rajta 😂
Én őszre éppen egy i9-9900KF beszerzésén gondolkodom, mert akkor nem kell alaplapot, memóriát is másikat vennem. Ez a legerősebb amit 1151v2 foglalatos deszkába be lehet tenni. (Kétszer erősebb, mint a mostani sima i5-8400-am - 100 kilóért kétszer gyorsabb volna a gépem, a VGA teljesítménye nálam sem játszik, arra nincs különösebb szükségem, továbbra is bőven elég a sokéves GTX1050Ti)
https://www.pcx.hu/intel-core-...
Igazából újra hasznosító, nem kommunális szemét 😁 a tulaj régi barátom, meg legutóbb pl. neki javítottam targonca elektronikát... és szeretek guberálni 😁
azért egy 9xxx processzort épeszű ember nem dob ki
csomó ettől régebbi van még használatban
ez azért nem teszkós párizsi amit ki kell dobni ha megjött az újabb szállítmány
Mi dolgod neked a szeméttelepen?
Nem kell odáig elmenni, hogy akár milliós értékeket találj a szemétben... az a baj, hogy kurvajól élünk - ezért mindenki pazarol, ez a természetes.
Én teljesen tisztába vagyok vele, miért dobták ki, neked meg felesleges tudnod... 😁
Valszleg Dubai szeméttelepéről van szó.
És nem volt gyanús hogy vajon miért dobták ki? 😆
Az irigység és sértődöttség néha mulatságos helyzeteket szül.
A procit szeméttelepen túrtam (bontatlan eredeti dobozában volt 😁) és mivel épp olyan, amiben nincs VGA, kénytelen voltam valamit venni hozzá ... és mivel a grafikai teljesítmény egyáltalán nem érdekel, a legolcsóbbat, ami ad képet (mellesleg ennek a teljesítménye is bőven sok az én használatomban. és eléri az integrált VGA szintjét)
Oszt semmi virus,meg lölö?
Csalodas. 😆
Megölted a topikot, pedig csak ki kellett volna mondanod, amit a BMW-s topiktársról gondolsz. Nyíltan, őszintén! 😂
Mondanék valami kedveset, de félre értenéd 😂
A faszt 😂
ilyen volt olcsón....

körbenéztem csak hasonló lomok vannak bontottan az aprókban, az i5 még várat magára