Azért ez nem így van/volt teljesen.
Ilyent legfeljebb az erőltetett iparosodás keretében, a mezőgazdasági területről behozott, ott szocializálódott parasztgyerekek gondoltak.
Meg az azok leszármazottjai.
Mondom, volt ilyen, ez a kommunizmus.
Az emberei butaságot és irigységet használták ki. Az volt a szöveg hogy elveszik a gazdagoktól és a munkásoknak adják.
Aztán gyakorlatban elvették a kuláktól és odaadták a 8 általánost végzett párttitkárnak, mert az ügyesen tapsolt a rendszernek, azaz hasznos hülye volt.
Nyilván van akinek jó ez a rendszer. Pl. azoknak akik a képességeik alapján soha nem érvényesülhetnének.
Viszont az ügyeskedőknek sokkal jobb ez a környezet. Tüzépes, meg a raktáros nagy úr volt annak idején.
Viszont mivel te is hülye vagy az ügyeskedéshez, téged simán elküldenének bányásznak aztán dolgozhatnál, de legalább boldog lennél hogy igaz hogy neked is szarabb lett, de a mocskos kuláktól elvették legalább és a párttitkár arra költi amire kell 😆
most nem érek rá kitalálni a tutit, de az a lényeg hogy a cégvezetőnek ne maradjon a zsebében annyi pénz
most hogy a sok különadó vagy a verőember a nyerő még nem számoltam ki 😂
egy német tanulmányban sok éve arról volt szó hogy egy cégen belül az az egészséges ha a legtöbb és a legkevesebb jövedelem között háromszoros a szorzó
pl a vasútnál anno 20+ volt a szorzó
Az én dízelemnek annyi féle szaga volt, ahány féle kúton tankoltam. Egyedül az ÖMV drága olajának nem volt szaga, de azt ritkán kapott 😁 Olcsó kúton ha kellett tankolni, na az volt a legbüdösebb (az a sárga-zöld kút, nem tudom, mi a neve, az se soxor volt)
Korom nem volt sose, azt a DPF megfogta.
Nekem a KIA-nak hidegen van egy kicsi, utángyártott DPF került fel, gyarival hidegen sem volt. de ahogy bemelegszik az a kis savanykás szag is eltűnik… benzinesek uilyenek…
Nem a kipufogót kell nyalogatni. Egyébként ha te érzed dizel szagát akkor szint biztos hogy egy másik autóé, tehát mindegy te miben ülsz, azt akkor is érezni fogod.
2005 óta vannak dízel autoim, mindig imádtam, csak most az dízel ellenes lmbtq szövetségnél divat fikázni 😂 egy jól karbantartott dízelnek nincs párja…. Persze van egy csomó elhanyagolt, mint a benzineseknél is, és azok sem kevésbé környezet károsítóak, csak megy a buzilobbi… 😂
Persze, hogy az…. Biztos nagyon jók a kiskobos turbós benzinesek 😂 több autót kipróbáltam, Kia, Hyundai, Jeep, Sanggyong… mindben kiskobos 1.3-1,6 benzin/hybrid motor….
Na hogy megy, jól ugye?
Haaaaat a 15 éves kiam agyonveri 😂 úgy mindenben…. Teljesítmény, kényelem, futómű… 😂 és abban van egy kb 25 éves technika…. Cserébe 170-nel ra lépsz a gázra és nem kérdez…. 😂
Mindig mehettem kölcsön kérni vonohorgos autót, most mar nem kell… legutolsó autóm a kisbusz volt, amin volt vonóhorog, most megint van. A Kia-t nem volt kedvem újra vizsgáztatni emiatt, úgy volt, hogy eladom, de a barátnőm lecsapott rá, mert makulátlan kívül belül, és így az is megmarad, ha használja… ha nem, akkor fájó szívvel, de eladom, mert akkor semmi értelme, hogy állásban menjen tönkre
mindenki szívna aki nem én vagyok
mindjárt végzek az ákmekkel és ráérek ezen gondolkodni