Ja, az elmúlt lassan másfél év alatt 75 napon mozdultam ki itthonról. Ha megyek valahová akkor kiveszek egy újat a dobozból, ha hazaértem akkor meg a kukába helyezem. (Napközben persze többször le/felvettem ugyanazt, de nap végén mindig kuka).
Én meg csak ilyet használtam, egyedül erről (meg az FFP2-ről) hiszem el, hogy bármi ellen is véd. Mivel itthonról melózok, a dögvész alatt nagyon keveset jártam el itthonról, így másfél doboz (gyk.: 75 db) fogyott el a 15 hónap alatt. Mindig a kukába dobom, a kalocsai szeméttelepről meg nem hiszem hogy lejutna a bébifókákig....
Nejem meg - az oltásait leszámítva, oda FFP2-ben ment - kizárólag textilt, és azt mosogatja naponta.
Soha nem vettem ilyen egyszerhasznalatos cuccot.
Ezek iszonyu kornyezetkarosito dolgok,tobb ezer tonna kerul a tengerbe,es beleakadnak a szegeny delfinek kopoltyujaba.
Greta meg nagyon merges lesz.
Nem feltétlenül rontottad el. Az említett szemléletet nem tanította meg neked senki, és ez hatalmas hátrány, tehát számít a környezet, csak nem a pénz miatt.
Az meg hogy nem tudsz átverni, megkárosítani mást, ehelyett magadat károsítod és vered át, az minden csak nem tisztességes.
Lehet tisztességes üzletet folytatni úgy is hogy keresel rajta.
Gondolom ez a pénzkereséssel szembeni fóbiád is a személeten múlik.
Szar dolog. Volt ilyen ismerősöm. Próbáltam rajta segíteni pénzzel, de nem lehetett. Tanár volt és nem hülye, miután kirúgták a segély mellett vállalt Jawa-k elektronikai fejlesztését, de minden alkatrészt csak az adott munkához rendelte meg postán, egyedileg taknyolta az áramkört.
Mondtam neki hogy ugyan ezt kell csinálnod, csak annyi különbséggel, hogy vegyél rendes szerszámokat, gyártass le nyomtatott áramkörből 100darabot, és rendelj ugyan ennyi alkatrészt is, és dolgozz előre, így tized annyiba került volna neki egy átalakítás anyagköltsége, és munkaigénye is lényegesen kevesebb lett volna. Mivel segélyből élt adtam neki rá pénzt (kölcsön hogy ne legyen sértő) hogy ezt meg tudja csinálni. Nem vártam hogy vissza adja, mert ismertem, csak segíteni akartam rajta.
Tudod mit csinált a pénzzel? Elment motorozni és elköltötte értelmetlen kényelmi dolgokra, mert most végre megtehette.
Visszafizetni nem tudta, de akarta, mert hozzád hasonlóan rendes csóka, ezért mondtam neki, rendben gyere segíteni az építkezésnél. Az hogy semmire sem volt használható egy dolog, rábíztam hogy sámlin ülve, az árnyékban, kalapáccsal pucolja le a bontott téglákat. 1 nap alatt 8 téglát pucolt meg, közben szóval tartotta az embereimet így ők sem tudtak dolgozni. Nap végén odajött a melós és mondta hogy azt a srácot többet ne hívjam mert ez már neki kínos.
Másik haverom apja alkoholista volt (autó bontója volt régebben). Elbaszott minden pénzt. Mire végeztünk a középiskolában gyakorlatilag nem nulláról, hanem mínuszból indult a srác, mert az anyját is el kellett tartania egy darabig (szerencsére nem volt lusta az anyja, így ő pár év után talált melót magának, de segíteni nem sokat tudott a fiának)
Viszont dolgos ügyes volt mindig is, így szépen összeszedte magát, megélt és ha nem is gazdagon, de tisztességgel boldogul.
Szóval akkor értettem meg hogy a szemlélet az ami nagyon számít, nem az anyagi lehetőségek.
Ha valakiben van akarat és tudás, akkor a pénz megteremthető hozzá munkával.
Sosem megkárosítás ha kölcsönösen elfogadjátok a feltételeket.
Te mondod az árat és hogy mikorra vagy kész a kialakított termékkel,szolgáltatással az egyeztetett minőségben és kivitelben.
Ha ez a megrendelőnek megfelel az nem megkárosítás.
ezen sokszor gondolkoztam mit rontottam el
alapjában véve többnyire azt hogy mások "ötleteit" kiviteleztem
emiatt hiába nyújtottam 110%-os minősége mégiscsak volt függőség
mondjuk ez igaz az összes cégre aki más cégnek termel
a másik hogy túlságosan jó szándékú vagyok, nem tudok átverni megkárosítani senkit sem, ez nagy hiba ha vállalkozni szerettem volna
nálunk mindenki munkás és főldműves volt, vállalkozás sosem csinált senki sem, így nem láthattam-tanulhattam ilyen dolgot
Valójában nem nagyon számít a "kész"
Pipi csak annyit profitált ebből, hogy megtanulta a szemléletet ami a sikeres vállalkozáshoz kell, és ami neked pl. nincs meg, hiába vagy ügyes.
Lehet azé csúszott mert meg kellett szervezni hogy a strabag nyerje ne az ellenfél. 😆
Azé csúszott,mer 19-ben még nem volt infláció.Szóval arra nem lehetett fogni.
Semennyit.
Azt a rohadt előkészített szerződést kellene érvényesíteni,nem kivenni belőle elemeket és még úgy is jóval drágább.
Továbbá 19 óta eltelt 2 év,és most kezdik?
Nem úgy volt hogy gőzerővel budapestért?
Ehelyett van két év fészbúkozás,most meg kapkodás hogy 22-re legyen má valami ami kész lett.
Igaz hogy drágán,kevesebb................de olyan szocreálisabb.
Mint minden karigerinél.
És nem kell a duma,különleges ügyrend van egyszemélyben geri dönt....................vagyis ír alá,a 40 helyettese meg rohadt lassan dolgozik rohadt sok pénzért.
fura gondolatmeneted van
még nem is hülyéznélek le ha már nem bizonyított volna az általad favorizált csapat
az öszödi beszéd volt az egyetlen őszinte tett abban a ciklusban
"Hangsúlyozták: a bruttó 4,56 milliárdos ár azért is szembeötlő, mert a még Tarlós István vezette Budapesti Közgyűlés 2019 májusában egy 4,167 milliárdos rekonstrukciós büdzsét fogadott el a tér fejlesztésére. "
- Mennyit inflált ez a rohadt kormány a forinton 2 és fél év alatt?
- Csak idén (!!!) mennyit drágult a magyar építőipar?
azért pipinek volt annyi esze hogy nem drogozta és kurvázta el a vagyont mint a többi aranyufjú
de abban igazad van hogy a készbe sokkal könnyebb eredményeket elétni mint minden önerőből felépíteni
Szóval attól ne félj hogy abba beleakad.
Nejem meg - az oltásait leszámítva, oda FFP2-ben ment - kizárólag textilt, és azt mosogatja naponta.
Ezek iszonyu kornyezetkarosito dolgok,tobb ezer tonna kerul a tengerbe,es beleakadnak a szegeny delfinek kopoltyujaba.
Greta meg nagyon merges lesz.
Nézted? Akciós a sebészmaszk, most 500 db-ot adnak annyiért, mint tavaly húszat: https://www.maszkot.hu/3-reteg...
Az meg hogy nem tudsz átverni, megkárosítani mást, ehelyett magadat károsítod és vered át, az minden csak nem tisztességes.
Lehet tisztességes üzletet folytatni úgy is hogy keresel rajta.
Gondolom ez a pénzkereséssel szembeni fóbiád is a személeten múlik.
Szar dolog. Volt ilyen ismerősöm. Próbáltam rajta segíteni pénzzel, de nem lehetett. Tanár volt és nem hülye, miután kirúgták a segély mellett vállalt Jawa-k elektronikai fejlesztését, de minden alkatrészt csak az adott munkához rendelte meg postán, egyedileg taknyolta az áramkört.
Mondtam neki hogy ugyan ezt kell csinálnod, csak annyi különbséggel, hogy vegyél rendes szerszámokat, gyártass le nyomtatott áramkörből 100darabot, és rendelj ugyan ennyi alkatrészt is, és dolgozz előre, így tized annyiba került volna neki egy átalakítás anyagköltsége, és munkaigénye is lényegesen kevesebb lett volna. Mivel segélyből élt adtam neki rá pénzt (kölcsön hogy ne legyen sértő) hogy ezt meg tudja csinálni. Nem vártam hogy vissza adja, mert ismertem, csak segíteni akartam rajta.
Tudod mit csinált a pénzzel? Elment motorozni és elköltötte értelmetlen kényelmi dolgokra, mert most végre megtehette.
Visszafizetni nem tudta, de akarta, mert hozzád hasonlóan rendes csóka, ezért mondtam neki, rendben gyere segíteni az építkezésnél. Az hogy semmire sem volt használható egy dolog, rábíztam hogy sámlin ülve, az árnyékban, kalapáccsal pucolja le a bontott téglákat. 1 nap alatt 8 téglát pucolt meg, közben szóval tartotta az embereimet így ők sem tudtak dolgozni. Nap végén odajött a melós és mondta hogy azt a srácot többet ne hívjam mert ez már neki kínos.
Másik haverom apja alkoholista volt (autó bontója volt régebben). Elbaszott minden pénzt. Mire végeztünk a középiskolában gyakorlatilag nem nulláról, hanem mínuszból indult a srác, mert az anyját is el kellett tartania egy darabig (szerencsére nem volt lusta az anyja, így ő pár év után talált melót magának, de segíteni nem sokat tudott a fiának)
Viszont dolgos ügyes volt mindig is, így szépen összeszedte magát, megélt és ha nem is gazdagon, de tisztességgel boldogul.
Szóval akkor értettem meg hogy a szemlélet az ami nagyon számít, nem az anyagi lehetőségek.
Ha valakiben van akarat és tudás, akkor a pénz megteremthető hozzá munkával.
Es nyeresre all,te elobb fogsz megpukkadni ha lesz egy 4. 2/3. 😆
Te mondod az árat és hogy mikorra vagy kész a kialakított termékkel,szolgáltatással az egyeztetett minőségben és kivitelben.
Ha ez a megrendelőnek megfelel az nem megkárosítás.
alapjában véve többnyire azt hogy mások "ötleteit" kiviteleztem
emiatt hiába nyújtottam 110%-os minősége mégiscsak volt függőség
mondjuk ez igaz az összes cégre aki más cégnek termel
a másik hogy túlságosan jó szándékú vagyok, nem tudok átverni megkárosítani senkit sem, ez nagy hiba ha vállalkozni szerettem volna
nálunk mindenki munkás és főldműves volt, vállalkozás sosem csinált senki sem, így nem láthattam-tanulhattam ilyen dolgot
Pipi csak annyit profitált ebből, hogy megtanulta a szemléletet ami a sikeres vállalkozáshoz kell, és ami neked pl. nincs meg, hiába vagy ügyes.
Azé csúszott,mer 19-ben még nem volt infláció.Szóval arra nem lehetett fogni.
Azt a rohadt előkészített szerződést kellene érvényesíteni,nem kivenni belőle elemeket és még úgy is jóval drágább.
Továbbá 19 óta eltelt 2 év,és most kezdik?
Nem úgy volt hogy gőzerővel budapestért?
Ehelyett van két év fészbúkozás,most meg kapkodás hogy 22-re legyen má valami ami kész lett.
Igaz hogy drágán,kevesebb................de olyan szocreálisabb.
Mint minden karigerinél.
És nem kell a duma,különleges ügyrend van egyszemélyben geri dönt....................vagyis ír alá,a 40 helyettese meg rohadt lassan dolgozik rohadt sok pénzért.
még nem is hülyéznélek le ha már nem bizonyított volna az általad favorizált csapat
az öszödi beszéd volt az egyetlen őszinte tett abban a ciklusban
Nekem (majdnem) mindig igazam van.... 😁
attól a geri meg a gyurcsány bohóc semmivel se lopnak kevesebbet, és ugyanolyan g mint a többi
- Mennyit inflált ez a rohadt kormány a forinton 2 és fél év alatt?
- Csak idén (!!!) mennyit drágult a magyar építőipar?
ismerős terv szerinti 34 millás háza is már 50 millán túl van és még nincs fullra kész
de abban igazad van hogy a készbe sokkal könnyebb eredményeket elétni mint minden önerőből felépíteni