hát most akinek használatra odaadjuk a tanyát azért tart disznót mert levágja, szétméri. Csinálják ezt felén néhányan egész jó pénz van rajta egy saját hizlaláson.8persze nem 1-2 darabról beszélek 50-es állományokról.
hát egy hosszabb anekdótában szerintem leírtam ennek kálváriáját(kezeit szétáró) nagymadár, róka, nyest, görény.(kezeit széttáró)macska nem azok jól voltak tartva a tanyába. kutya volt 1xszer kísértésbe esett, annak menni kellett a portáról, mert elszállt a bizalom (kezeit széttáró)
Felénk van aki még kedvet kap hozzá. De disznót meg attól nagyobbat én se tartanék. Mondjuk kecske még elmenne de pusztulat kártékony ugyhogy nem kell.....
ettől függetlenül nálunk még bőven akad tanya ami háztáji használatra van. Nagyon nagy a külterület és sok idős nem vágyott a városba. Azt nem mondom, hogy ezek száma nem fogy, mert fogy, mint ahogy édesapám lévén most is le lett adva egy. A fiatal meg már nem fog baszakodni a csirkeneveléssel meg a disznó hízlalással.
Ez.igy van. Ezért irtam hogy tanyák már nincsenek. Ezek hobbi telkek a pusztában amit megörököltek vagy az ujgazdagok.trendiségből megvettek.olcsó pénzért.
az egy életforma. van aki azt szereti van aki meg nem. Sokaknak már csak hobbi tanyája van aki nyaralóként használja, a legmodernebb cuccokkal felszerelve. Azt mehetnek a haverok bográcsozni, célbalőni swingerezni, drogozni bármit. km-es körzetben nincs szomszéd(kezeit széttáró)
már nem haragszik a vadász sem igaz. nálunk eltűnt a fácán vagy 15-20 éve csökkent az élettér eltűnt a felszini víz., a nevelés már nem éri meg. Amíg gyerekkoromba egy 3 hajtásos vadászatból 150 fácánt is visszalövésre került, addig mostanság jó ha 10 összejön 1 vadász nap alatt. ugyanez a nyúllal is. Élőnyúlbefogáson 3 nap alatt 1200-1400 darabot dobozoltunk be az olasznak meg a franciának. Most már nincs hová kihúzni 2 km-eres hálót. Mondjuk nyúlból valamivel több van még mint fácánból. Ez van itt. Mondjuk lajosmizsén ami légvonalba nincs25 km-er ,ahol nagyon intenzív és szakszerű fácánnevelésre álltak rá ott van szarásig. Mondjuk nagymadár már nincs(fetrengős)
én sosem voltam vadász de sokat jártam édesapámmal főleg gyerekkoromban. társas vadászatokon hajtó voltam. nagyvadason lőttem 1-2 őzet, afrikába qnút de engem nem vonz ez az esztelen gyilkolászás. (kezeit széttáró) A tanyasi dolgokhoz ezek után bátran ki merem jelenteni több közöm van mint neked nekem most is van 1/3 ad tanyám ahová egyébként nem nagyon járok(fetrengős)
Haragszik a nyavaját, csak hallomásból szedtél valami félinformációt 😀
Van egy csomó vadász ismerősöm.egy se nyavajog emiatt 🙂 valami ezüstsakált meg rókákat basztatnak.állandóan
mivel nálunk senki nem ornitológus sem a paraszt sem a vadász gyűjtőnéven nagymadárnak hívjuk az ilyen csirke,fácán pusztító jószágokat. nem csak a fényképen szereplő kawwa által tutujgatott lófing madárkák vannak itt a külterületen. nem véletlenül haragszik rá a tanyasi meg a vadász se.
Csak hát nem ezt írtad(fetrengős)
"idén egyetlen.fecske pár jött vissza a tavalyi háromból. Ennek is köszönhetően kibaszott sok szunyog van. "
mondjuk 1 fecske sem csinál nyarat az igaz(fetrengős)
Bocs, nekem apám nem tolt alám egy vagyont hogy boldoguljak. Viszont elértem hogy megéljek és egy stabil szinvonalat biztositsak a családomnak 🙂 és még csak nehézséget sem okoz 😀
még most is van 1 a többit eladogattuk. Az utolsó sorsa még bizonytalan, mert édesapám közel a 80-hoz idén beköltözött a városba, nem vénnek való terep 12 km-re a várostól a senki földjén ahol nincs segítség ha baj van. Most szerintem az lesz, hogy neki lesz adva használni az egyik erdei melósnak. visz ki disznókat nevelni, legalább minden nap felügyelve lesz a tanya meg valamennyire megőrzi az állagát is, elég sok objektum van ott amiért kár lenne. Én nem költöznék ki az tuti
De jó hallgatni, hogy erőlködsz ez mindig feldob egy kicsit(röhögős)
Ezek alapján én meg nem is.akarok tanyasi lenni mert kibaszottul.macerás és bajos dolog.
Van egy csomó vadász ismerősöm.egy se nyavajog emiatt 🙂 valami ezüstsakált meg rókákat basztatnak.állandóan
Tévedtem 😃
"idén egyetlen.fecske pár jött vissza a tavalyi háromból. Ennek is köszönhetően kibaszott sok szunyog van. "
mondjuk 1 fecske sem csinál nyarat az igaz(fetrengős)