De mire kéred a diagnosztikára? A sógorom ennek a tudora, ha tudnám, hogy kell elküldeném neki a felvételt az megmondaná, ha baj van.(kezeit széttáró) Én nem látok a szállított mennyiség között jelentős eltérést laikusként azt mondanám hibahatáron bőven belül mozog.
hidd el a vadászok nem annyira szeretik ezeket a madarakat.
A tanyasi családok se verdesik a seggüket örömükben a földhöz amikor tizedeli a baromfiállományt. Édesapámnál a tanyán állandó gond volt ez. Mondjuk tudni kell, hogy ő nem haszonállatként tartott több mint 100 baromfit a tanyán hanem háziállatként. Neki ez volt a hobbyja.(kezeit széttáró) kacsák, libák, pulykák, gyöngyök a legkülönfélébb kakasok tyúkok. kopasznyakú, galléros japán meg a jó isten haragja tudja mi én nem szeretem ezeket a tollas jószágokat(fülét bedugó) ott külön neve volt mindnek. De legalább néha ehettem volna belőle, (legyintős) áh...ott két módon hunytak ki ezek az állatok vagy végelgyengülésbe, vagy valamilyen ragadozó által.(kezeit széttáró)
Volt neki egy vagy 300 nm elkerített része. A nagymadár állandó gondot jelentett, mert mindig közébük vágott.(kezeit széttáró) Akkor ez egész kb. 300 négyzetméter le lett hálózva a drótkerítésig. Ekkor a madárveszély megszűnt (szemeit körbeforgató) Aztán jöttek a rókák. addig piszkálták a drótkerítést amíg valahogy mindig bejutottak azt szépen fújtogatták lefelé az állományt. Minden nap ellenőrizve lett a kerítés, állandóan javítani kellett. Nos akkor lett az,hogy villanypásztorral körbevette az egész objektumot az öreg.(meghajlós) Szegényt többször megrázta mint a rókákat, minden estere a rókák megtanulták, hogy a kerítés innentől fogva tabu.(kezeit széttáró) Mondhatnám azt is, hogy itt a vége fuss el véle behatolhatatlan a ragadozók számára az erődítmény de nem(ujjával nemet mutató) rájöttek a rókák, hogy van nekik rá elég idejük hát szépen bekapartak a kerítés alatt. (meghajlós) Szépen húzták kifelé az állományt(mosolygós. Na ekkor következett az, hogy körbe lett ásva a kerítés mentén végig és kiegyenesített 200 literes olajoshordóból készített fémlemezek lettek leásva fél méter mélyen.(meghajlós) Itt azt hitte az öreg most már megpihenhet(meghajlós) Hát nem ért még véget a történet amikor se madár nem volt se róka(ujjával nemet mutató) megjelentek a nyest és a görény. Azok az ilyen kerítésen mint kés a vajon úgy mentek át. a tojásokat minden nap mindet tönkretették a baromfi vérét meg kiszívták. (fülét bedugó) Aztán vagy 20 csapdával körbe lett csapdázva azt objektum az hozott átmeneti sikert de teljeset sosem az öreg feladta a harcot. .A leg szívszorítobb a történetbe még is csak az, hogy édesapám megetetett minden környékbeli ragadozót a baromfiállománnyal én egy csirkepörköltet nem tudtam enni a 20 év alatt(fetrengős) Szóval nagyon kemény élet van a tanyákon(röhögős) el sem tudjuk képzelni amikor a teszkóban a a fóliázott bontottcsirkét belebaxuk a kosárba(röhögős) minden esetre azt mondom a tanyasi ember nem nagyon tutujgatja ezeket a madarakat és nem a kórházba szaladgál vele hanem egész máshová(kezeit széttáró) Pláne az akinek a háztáji a megélhetés nem csak hobbykedvenc(szemeit körbeforgató)
Végülis mégse egerészölyv...... félmillió forintos barnakánya. Viszont már egy ugyanilyen voot bent ugyanarról a vidékről hasonkó állapotban. Ugy tűnik mérgezés, de a másik rosszabb állapotból már javul....valami fasz mérgezi a vadakat....
mondjuk nekem van hasitasim. Van egy 10-12 éves nokiám is (sőt több is van) susogós dzsogingja kinek lehet?(gondolkodós) nekem olyan sincs, bár én eleve a pöcs , meg a balfasz jelzőnél kiestem a rostán vajon ki maradhatott még fent?(gondolkodós)
zotya szabad a gazda(kezeit széttáró) ne beszélj rébuszokban. Barkóbázunk? (kérdőjeles) Az életbe nem jövök rá(gondolkodós) Bogyó?
Vagy kawa? esetleg mamlasz? blődi, vagy lehet magadra gondoltál? (kérdőjeles) Ki lehet az(gondolkodós) Szemüveges az sokunk lehet. nagy tokája én nem tudom kinek lehet mivel zsírdisznó vagy neked is vagy ininek is, hát a balfasszal nem sokat engedtél kizárni(fetrengős)
Nagyon nem tudtam szűkíteni a kört innen legfeljebb én esek ki (fetrengős)
Este jottem haza, nem tuzott a nap, de 30 fokot mutatott a motor.