Nekem a víz a drága, akkor is ha “ingyen” van. Mert pazarlásnak érzem hogy a gyepet locsoljam vele, azért mert nekem tetszik.
A veteményest persze locsolom mert muszáj, mert megeszem.
De a veteményesen is van 30cm szalma meg fadarálék hogy ne száradjon a talaj.
Ősszel megszórom bíbor meg fehérherével hogy az is védje a talajt és mindig csak lyukakat ások a palántáknak.
Annyira nincs most időm. Nem az első madár, többi is birta amig eljutott. Jó helyen , isznak.esznek ha képesek rá amig itt vannak. Volt már vércse, pár gólya, most meg ez. De megy majd....
Ja, az esővizet is gyűjtjük (de csak a garázs tetejéről - 200 literes az edény), abból meg nejem locsolgatja a kényesebb virágait, meg a szobanövényeket kannával.
Mi a drága? Én hetente kétszer locsolok fél órát fúrt kútról, (felvett) 600w-os "játék" szivattyúval. Hetente 50 forint villanyáram, max 4-5 hónapon keresztül. Tehát évente egy ezresbe fáj.....
Ezért locsolom kútból....akarom mondani összegyűjtött esővízzel, az ingyé van.
Túléli locsolás nélkül is, volt már pár ilyen nyár, de így jobban néz ki, ha zöld.
Lassan balkáni ország vagyunk, ott sem ritka a földfeletti kpe cső néhol odabetonozva a kavicshoz hogy ne kunkorodjon fel.
Ha már felmászol a toronyba vigyél 2tartályt 😃
Amúgy az a fű amit locsolni kell ilyenkor, nem érdemli meg hogy éljen! Őszre majd összeszedi magát, túl drága a víz ahhoz hogy fűre öntsem.
Én most keresek ilyen szivattyút. 15-20méterről kéne felnyomni, úgy hogy maradjon egy 3bar mire felér.
Na ezek sajnos tényleg 6számjegyű összegek még a bóvliból is 😭
Most az a terv, hogy valami gagyi búvárszivattyúval felpumpálok egy IBC tartályt, aztán arról már egy olcsó szivattyúval is meg lehet hajtani a locsolórendszert.
Aztán ha minden évben másik búvárszivattyút kell venni 10-esért akkor is olcsóbb.
nekünk a fújhatós szélűben az első 4,5 méter átmérő volt, utána voltak ilyen kisebbek 3,6 körüliek
azok nem voltak kényelmesek én nem szerettem
az első sokkal jobb volt
Az, egerészölyv. Felénk.sok van belőle. Nem.l tudom mi lehetett vele, elütni nem nagyon szokták őket, elég gyors reagálású jószág. Az uton még ugrált, menekült de aztán már meg lehetett fogni. Most a gyerek vigyáz rá, iszik nézelődik hátha javul. Mályi madármentőkhöz szoktam elvinni a hozzá hasonlókat.
csak geci drága
A veteményest persze locsolom mert muszáj, mert megeszem.
De a veteményesen is van 30cm szalma meg fadarálék hogy ne száradjon a talaj.
Ősszel megszórom bíbor meg fehérherével hogy az is védje a talajt és mindig csak lyukakat ások a palántáknak.
Ezért locsolom kútból....akarom mondani összegyűjtött esővízzel, az ingyé van.
Túléli locsolás nélkül is, volt már pár ilyen nyár, de így jobban néz ki, ha zöld.
Ha már felmászol a toronyba vigyél 2tartályt 😃
Amúgy az a fű amit locsolni kell ilyenkor, nem érdemli meg hogy éljen! Őszre majd összeszedi magát, túl drága a víz ahhoz hogy fűre öntsem.
Na de komolyabban, egy hidrofor tartályra is gondoltam, de abból is nagy kell, hogy a kis hozamú szivattyú hiányosságát kompenzáljam.
Most amúgy direktben locsolok, de úgy hogy csak 1-2 fúvókát nyitok rá egyszerre.
Na ezek sajnos tényleg 6számjegyű összegek még a bóvliból is 😭
Most az a terv, hogy valami gagyi búvárszivattyúval felpumpálok egy IBC tartályt, aztán arról már egy olcsó szivattyúval is meg lehet hajtani a locsolórendszert.
Aztán ha minden évben másik búvárszivattyút kell venni 10-esért akkor is olcsóbb.
azok nem voltak kényelmesek én nem szerettem
az első sokkal jobb volt
Akkor ez kb a duplája időben az elektromos hármas golfnak amit volt szerencsém vezetni a 90-es évek végefelé.