Az Origo-s (tehát kormánypárti) cikkben azt írják, hogy az ott látott videón szereplő esetben MÁR büntettek. Tehát nem feltételes, vagy jövő idejű módban.
igen megkönnyítené. Jól írod, de nem megoldaná. Mert ez alapján az ügyész az életben nem fog vádat emelni. Ha olyan bátor, hogy még is akkor abban kell reménykedni, hogy a bíró az ügy tárgyalása kapcsán figyelembe veszi a felvételt vagy elutasítja azt (széttáró) Hozánk a telephelyre évente legalább 2x bejönnek a nyomozók megkérdezni, hogy a front kamera rögzít is-e, mert hasznos lenne nekik a megoldásban ami az utcán történt. Szerencsére nem csak a teherautó mozgást nézzük rajta, nehogy becsukjuk azelőtt a kaput, hogy kiállt rajta.
Pártállástól függetlenül végre valamiben egyetértünk. 😁
Reméljük, hogy a rendőröknek van annyi józan esze, hogy csak a tényleg másokat közvetlenül veszélyeztető eseteket rögzítő videókkal foglalkoznak majd.
Pl. egy balesetnél (amit mondjuk a kamerám rögzített) nagyon nem szívesen adnám ki a kezemből az esetleg perdöntő felvételt sem, mert az alsó szélén ott vigyorog, hogy 8 km-rel hamarabb valakit éppen 130-cal előztem meg a 90-es országúton, és esetleg én (is) fizethetek.
Persze, ez rendben van de amilyen a magyar minden vélt igazságérzetét sértő téves tudás birtokában is elkezd feljelentgetni. Ez valóban nem helyénvaló.
Semmi(legyintős) csinálj ilyen felvételt valami szabályszegőről majd meglátod, az üti szobáig nem jutsz vele el(fetrengős) De küldözgetheted akármilyen honlapra is az eredmény garantáltan ugyanaz. Néhány éve nagy port kavart itt egy sm videó mert vlamelyik 200 felett"száguldozott" egy autópályán(röhögős) Se a motor, se a rendszáma se a tulajdonosa nem látszot a felvételen. Bekerült a hiradóba,met valaki hírt akart csinálni, szerintem nem volt aznapra téma(röhögős) A rendőrség nagy erőkkel kereste a motorost(fetrengős)
Aztán nem lett belőle semmi, hanem az az idióta balfasz beszart aztán feljelentette saját magát és megbüntették, de nem a saját felvételei alapján hanem a vallomása alapján (fetrengős)
Pedig lehet....és a rendőr volt személyes tapasztalat balesetnél először azt kérsezte, nem készült-e felvétel véletlenül mert nagyban megkönnyítené a dolgát. Illetve egyre több büntetőfékezős parasztot vegzálnak ebben a formában.
Próbáljuk ki. Te önmagad szerint elég okos vagy, bátorságod is megvan és biztos vagy az igazadban.
Én a nem hitelesített telefonommal jól láthatóan felveszlek, amint mondjuk kirabolsz valakit, beküldöm a hatóságoknak és megnézzük mi lesz belőle?
Én megyek a fogdába engedély nélküli videózásért, vagy téged kúrnak meg a cigányok a fogdán? Aztán persze majd a börtönben vagy fegyházban pár évig minden este?
A mai eszközök többsége már nem szar, a legújabbak szinte mindegyike 4k felvételre képes, akár éjjei is gond nélkül olvasható rendszámmal. Egy gyalogosátkelőn életveszélyesen előző eksönt "nem lehet könnyedén megrendezni", ártó szándékkal leforgatni vagy szakemberek számára is hihető végeredménnyel manipulálni. Szóval nem véletlen, hogy elfogadják, vagy el fogják fogadni.
Nekem az a fájó, hogy a rendőrség erre alapozza a büntetési stratégiáját, nem pedig a saját munkájára, a folyamatos országúti jelenlétre. Nem a büntetések helyességét vitatom (amiket a videón láthattunk, azért "főbelövés" járna...), hanem a módszert, a vélhetően széles körben elfogadottá váló feljelentgetősdit. Mert így nekik sokkal kényelmesebb.
tedd hozzá hogy most
csak pár törvény módosítás és máris lehet bármit büntetni, pl egy záróvonal átlépés vagy piroson áthaladás és még hasonló dolgot egy 640x480as kézi kamerával felvett videóról is lazán el lehet majd bírálni
nem értem itt a sok észkombájnt.
Mindenki barátja a gugli, ezen polemizáltok, hogy civil felvétel alapján büntethet-e a rendőrség, persze szerintetek nem, mert objektív felelősség, meg lopott autó meg Brüsszel, miközben...
Szóval én úgy gondolom ilyen közlekedési dolgokat nem lehet bárki által készített bármilyen eszközzel hitelt érdemlően bizonyítékként elfogadni. Erre meg van a kiképzett szakszemélyzet a megfelelő hiteles naplósorszámozott eszköztárával. Persze vannak minősített esetek, mondjuk egy gyilkosság vagy egy rablótámadás, bankrablás stb. Ha más minden kétséget kizáró bizonyíték nem lelhető fel, a bíróság dönthet úgy az ügy megfelelő kivizsgálása érdekében, hogy figyelembe vesz egy kép, vagy kép és hang rögzítésre alkalmas eszköz anyagát(karjait széttáró)
Nem is kell annak lennie, mert nem mér semmit.
A te eszmefuttatásod szerint, akkor a legtöbb biztonsági kamerafelvétel...ahol látszik az elkövető, nem ér semmit, mert nem hiteles!
Vagyis akár bele is röhöghetsz a kamerába betörés közben, mert egész biztosan nem sorszámozott, hiteles...stb. a házra felszerelt kamera.
Ébredj már fel!
Reméljük, hogy a rendőröknek van annyi józan esze, hogy csak a tényleg másokat közvetlenül veszélyeztető eseteket rögzítő videókkal foglalkoznak majd.
Pl. egy balesetnél (amit mondjuk a kamerám rögzített) nagyon nem szívesen adnám ki a kezemből az esetleg perdöntő felvételt sem, mert az alsó szélén ott vigyorog, hogy 8 km-rel hamarabb valakit éppen 130-cal előztem meg a 90-es országúton, és esetleg én (is) fizethetek.
Pontosan egy perc alatt lezárhatjuk a vitát.
Aztán nem lett belőle semmi, hanem az az idióta balfasz beszart aztán feljelentette saját magát és megbüntették, de nem a saját felvételei alapján hanem a vallomása alapján (fetrengős)
Én a nem hitelesített telefonommal jól láthatóan felveszlek, amint mondjuk kirabolsz valakit, beküldöm a hatóságoknak és megnézzük mi lesz belőle?
Én megyek a fogdába engedély nélküli videózásért, vagy téged kúrnak meg a cigányok a fogdán? Aztán persze majd a börtönben vagy fegyházban pár évig minden este?
na? kipróbálod, hogy igazad van-e?
Nekem az a fájó, hogy a rendőrség erre alapozza a büntetési stratégiáját, nem pedig a saját munkájára, a folyamatos országúti jelenlétre. Nem a büntetések helyességét vitatom (amiket a videón láthattunk, azért "főbelövés" járna...), hanem a módszert, a vélhetően széles körben elfogadottá váló feljelentgetősdit. Mert így nekik sokkal kényelmesebb.
csak pár törvény módosítás és máris lehet bármit büntetni, pl egy záróvonal átlépés vagy piroson áthaladás és még hasonló dolgot egy 640x480as kézi kamerával felvett videóról is lazán el lehet majd bírálni
Mindenki barátja a gugli, ezen polemizáltok, hogy civil felvétel alapján büntethet-e a rendőrség, persze szerintetek nem, mert objektív felelősség, meg lopott autó meg Brüsszel, miközben...
A te eszmefuttatásod szerint, akkor a legtöbb biztonsági kamerafelvétel...ahol látszik az elkövető, nem ér semmit, mert nem hiteles!
Vagyis akár bele is röhöghetsz a kamerába betörés közben, mert egész biztosan nem sorszámozott, hiteles...stb. a házra felszerelt kamera.
Ébredj már fel!
https://index.hu/belfold/2021/...