Én egy cseh gyártmányú Hecht fűnyírót vettem.
Műanyag az egész, ugyan akkora motor van benne mint a lenti Makitában, szíjhajtás, de legalább olcsó volt, és annyira nem is szar.
Csapágyat már kellett benne cserélnem 5év után, meg a kés biliacél, de azt meg felhegesztettem cellulóz pálcával, és az a réteg rohadt szívós. A köszörű is alig viszi 😄
asszony kímélésképp akartam venni egy önjárót
de azbilyen 150 ezres is nyikhaj, vékony fos kerék ránézésre is gagyi hatást kelt
használt piac meg duplázott pár év alatt a 15-20 ezres lomok már ilyen 35-től kezdődnek
Mostanában ilyenek, beletesznek egy ilyen fütyi kis motort, ami pörög 12 000-el, aztán egy nagy áttétel hajtja a kést... így biztos olcsóbb, elnézve a műanyag vázú motort ☹️ abban csak a drót meg a armatúra fém - azt még nem tudták a kis gecók műanyaggal kiváltani 😁
Bocs, a kefés motorból gondoltam hogy akkus - az enyémben még jóféle, üzemi kondenzátoros aszinkron motor van. Azt hittem, minden mazzagos fűnyíró ilyen....
Mar sokszor mondtam,van dewaltbol kb 8-10 fele,öcsém kifejezetten dewalt manias,20v os mindegyik.
Ertemen hogy jo minőseg,de 3x aron,es azert ezeket hobbi ferfiember mire kinyogi azert hogy felevente osszedobjon egy kerkaput 6 colos deszkabol,nem biztos hogy megeri.
Bar teny hogy nördként elegedettseggel tolt el hogy haveri beszelgetesben megemlited a sok egyszerinek a dewaltot. 😂
Amugy a lom rozsdaboglya jo reszet a parszájdos akkus flexel harcoltam le,mert őcsém letiltott a dewaltjairol,es joparszor ő is azzal kaszabolta mert lusta volt elmenni erte.
A 3 ev gari mukodik,ha egy melot megcsinal vele az ember mar nullszás.
Es szemetek mert rikan dobjak ki a kefe nelkuli fekete team x 20v sorozat darabjait azok tenyleg jok.
Nekem ilyen volt elöször.: https://www.amazon.de/WOLF-Gar...
De gyakorlatilag szétöregedett minden része 5-6 év alatt. Úgy nézett ki, mintha minimum 20 éves lenne és a napon esöben tároltam volna, pluszban ordítottak a csapágyak benn, végül nálam is a kapcsoló szart be elöször, de meg is röptettem azon nyomban.
Ezek 5-10 évre vannak tervezve, az idö alatt minden részük szarrá öregszik. Megmattulnak a müanyag részek, ami nem lenne baj, ha nem válnának rideggé, törékennyé, hangosodnak a csapágyak, stb...Szerintem a motor fogja legtovább bírni.
Hagyományos, 230V-osat. Nekem a 22 évvel ezelőtti, akkor létező legolcsóbb (magyar maszek, Fevill FF-307-F; 900W-os ukrán motorral) van. Ennyi idő alatt tavaly cseréltem rajta másodjára kapcsolót. Pár évente megélezem a kést, és ennyi. Xarul néz ki, hangos, de hibátlanul teszi a dolgát.
Nincs ennek se baja... működik. De ha nem érted, mi a problémám, hiába is ragozom... gondolom, a lidis szarod is ugyanilyen műanyag vacak.
Amúgy tök jó ez a Parkszájd 😁 Mindenkibe belereklámozták, mekkora márka, veszi is a jó férfinép bevásárláskor a 2 kg krumpli mellé 😁
Én is elcsábultam a 10 eFt-s akkus fúróra, de az is fos, van egy 8 éves alap DeWaltom, azzal szívesebben dolgozok.
Van egy ilyen parkszájdos haverom, 20 gépe biztos van 😁 az utolsónak vett kis kézi akkus láncfűrésze a 2. vágásnál hullott szét 😁 azóta ezzel szívatom 😁
Más. Csak elrettentésként: fűnyíró, Makita 1600 Watt 😂 a motor sarkánál egy gyufásdoboz.
Akartam venni egy normális fűnyírót a teszkós szarok helyett. Ezt sikerült, 3x annyiért. Aláméretezett műanyag fos az egész. A qrva anyjukat.
Mit vegyen az ember, ami nem ilyen hipergagyi? Már a márkanév se számít ☹️
Voltatok motorozni ?
Ahogy nézem nem...hülye kérdés volt bocs !