Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én vettem pluszba pár dobozzal, kb annyit ha a fürdőkád kikerül akkor meg lehet csinálni a helyét
aztán addig agyaltunk hogy a budit se avval csempéztük aztán van fél fürdőszoba plusz
szóval az egész vízvezetékes oldalt le tudom cserélni
Szia Laci!
Én ki szeretném a lakásból felújításkor dobni a konvektorokat.
Nem szeretnék gázt a lakásban.
A sütőt indukciósra cseréletlen, a fűtésben még nem hoztam döntést.
Ezen a villanykörtésen gondolkodom.
Norvég paneleket nézegetem.
Azt olvastam, hogy nem a levegőt kell fűteni, ha nem a berendezési tárgyakat....
A hőérzet miatt.
Érdekel ne ezekről a panelekről a tapasztalatod, véleményed.
A felét vitatom, különösen a leolvasztás körüli anomáliát. Azt elég gazdaságosan megoldja, mivel hidegben a megforitott folyamat kis energia befektetéssel leolvaszt pillanatok alatt. A teljes üzemre vetitve nem sok de a vizeshez képest valoban többlet mint ahogy a minimális ventillátor energiai is. Hüteni tudnak de nyilván feltételezi a fal és menyezet csörendszert.
A zaj relativ, inkább. a ventillátor zaj hallhato de ha jo helyre van telepitve nem zavar senkit. A leolvasztáskor keletkezö viz nem kevés, valoban el kell valahová vezetni ha nem folyhat maga alá a talajba.
Egy gondolattal egyet értek, a hmv készitést én sem mindenesetben tartom gazdaságosnak vele, nálam.se az késziti.
Amihez már jövöre se találsz még elfekvö készletet se ha potolni kell.
https://energiatudatosotthon.h...

Ezt olvastam erről utoljára.
Főleg a burkolatok miatt.
Na akkor van ellenpélda is
A fal genyo dolog, mert bontani kell és azt sose teszi szivesen az ember.
Én mindenkit "megfizettem" és nagyjából minden jó is lett csak a 2 vizessel szoptam és tovább rettegek mit művelhettek a falban?
Pedig jo. Nekem a második telet vitte végig, ha nem valami olcso vackot vesz az ember jok a mutatok és olcsobb még napelem nélkül is a gázhoz képest, de erre nem.lehet alapozni hosszutávon. Nem tudni hogy mozognak majd az energia árak.
A viz viz egyetlen elönye a jobb seer illetve scop mivel nagyjábol mindig állando a primer oldal hömérséklete, ezáltal kevesebb energiát igényel a nagyobb minuszokba. Aztán hogy hosszutávon a talajviz mennyire tiszta és nem okoz szerkezeti romlást azt még nem tudni.
Hát, 53 éve azon vagyok.
Azokat sem utálom jobban, mint a cigányokat, a franciákat és a jenkiket.
Meg a románokat, a niggereket és az arabusokat.
Semmizzük ki őket, használjuk el a gázukat!
A földszondás még elgondolkodtatna engem is, a levegősről nem olvastam sok jót.
Benne van az eszme azzal mérgezi magát minden nap
Én levegö vizessel foglalkozok csak, de ujra éled a viz viz is.
Mert az oroszoktól jön?
Á, dehogy az. Csak épp kizárolag valamilyen höszuvattyuval nyer értelmet. De mint mondtam a meglévö gázt nem.feltétlen gazdaságos kiváltani rá.
Ööööö…. Nem
Így már én is azt mondanám, hogy jó lehet a napelem, ha üzletszerűség van a háttérben.
Milyenféle hőszivattyú?
Hasogasson fát és salakoljon akinek két anyja van. A gáz fáradságtól mentes, és utólag fizetek a tényleg felhasznált mennyiségért. Villannyal fűteni meg szerintem értelmetlen luxus.
Majd jol elzárják
Én meg liberálisként vagyok a gázfűtés és gázbojler tántoríthatatlan híve....
Szerintem is igy lehet, pedig jo ötletnek tünt