Pont a kémény olyan, hogy ahogy a mellettem ülő tervező kolléga mondja, a kémény amúgy kötelező, igaz, erről vagy két éve beszéltünk utoljára.
Amúgy én konzervatív vagyok, én elsősorban a gázra alapozok, az általában mindig annyi van, amennyit akarok. Villanybojler pl. ezért nincs, az átfolyósból pont kitudom forrón engedni a Balatont, ha van annyi pénzem.
Mivel a hálozatra vagy csatlakozva igy nehéz szétválasztani a kettöt, és csak ugy nem is adhato tovább, de mint nyilvános autotöltöt létesithetek-e saját hálozatomra? Persze a többi is hálozatrol megy de az valamilyen cég gyüjtöje alatt.
Ugye ha csak tisztaságit festek egy amúgy fiatal lakásban az esetleg. De ha már valami régi, enyves szart kell levakarni és megcsinálni, oda kevés lesz az elektromos festékkeverőben rejlő tudás.
Láttam én már nitrós festékkel réteget lehámlani, mert előtte valami más volt a felületen.
Én meg azt mondom nem rövidit látványosan......legalábbis ha nem uj házat épitesz. Ujnál jo mert sporolod a kéményt, kazánt, gáztervet. Mingyá a höszivattyu ára megvan.
A hőszivattyú már érdekesebb, de ott is az a bajom, hogy a fűtésre nekem olyan kevés megy el, hogy a megspórolt energia árából sosem érném magam utol, ha ilyenbe fektetnék.
A hőszivattyús fűtés napelemmel kombinálva már tényleg meggondolandó lehet akár.
Az még megy? Egyik ismerössel beszéltem pár éve, csinálta de azt mondta már nem nagy üzlet, elején fasza volt.
De ilyesmihez nem ért a cimbi, inkább tényleg elfüti az udvaron
De nem csak a villanyban.....gipszkarton, kömives, festök is.
Egyedül azt látom hogy a vizhez nem.mernek bátran nyulni azt megfizetik bármennyibe kerül pedig azt nehebb elbaszni pláne ha meg is van tervezve (többnyire kell is)
Volt ilyen, hogy a villanyszerelés hülyéknek való, mert színt a színnel. Aztán amikor az egyik helyen a a váltó+keresztkapcsolót úgy kezdtem, hogy a bejárati ajtó mellé tettem a keresztkapcsolót, fölötte volt a kismegszakítós elosztó, abban meg volt hely elkötni a turpisságot, na, azt lámpázza ki, ha tudja.
Sajnos hiába mondtam.neki, nem.értette.
Lesz höszivattyu (nekem is van, nem indokolja azt a teljesitményt) lesz vllanyautoja.....de ha sok lesz akkor elfüti medencébe.....bravo.
Amúgy én konzervatív vagyok, én elsősorban a gázra alapozok, az általában mindig annyi van, amennyit akarok. Villanybojler pl. ezért nincs, az átfolyósból pont kitudom forrón engedni a Balatont, ha van annyi pénzem.
(Csak szólok előre, az első munkahelyem a helyi áramszolgáltató volt 7 évig.)
Láttam én már nitrós festékkel réteget lehámlani, mert előtte valami más volt a felületen.
A hőszivattyús fűtés napelemmel kombinálva már tényleg meggondolandó lehet akár.
De ilyesmihez nem ért a cimbi, inkább tényleg elfüti az udvaron
De nem csak a villanyban.....gipszkarton, kömives, festök is.
Egyedül azt látom hogy a vizhez nem.mernek bátran nyulni azt megfizetik bármennyibe kerül pedig azt nehebb elbaszni pláne ha meg is van tervezve (többnyire kell is)
Lesz höszivattyu (nekem is van, nem indokolja azt a teljesitményt) lesz vllanyautoja.....de ha sok lesz akkor elfüti medencébe.....bravo.
:-)