Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem hát.....mindenki szakember söt attol is okosabb.....
Várható volt.....ezt ugattam a sok gyökérnek.akik van péz szartig, ide 15 kw rendszer kell majd elfütjük.villany kazánnal..... aztán a faszságuk miatt megszivattak mindenkit.
Cimbi is felrakatott most 18 kw-ot de már kevesli ugy, hogy eddig tizezret ha fizetett villanyszámlát.
Értem, de arra próbáltam célozni, hogy a gépkezelő ember szaktudása nem is érdekes?
https://napelem.blog.hu/2021/0...

Biztosan az, megveheti a buzi az elektromos kerítés táplálására.

Ha-ha-ha-ha!
Izzadtságszagú ez a próbálkozás.
Az sem érdekes, hogy miulyen komponensek mennyiért kaphatóak. Az sem, hogy te mit szereltettél a tetődre.

Az volt a lényeg, hogy az önerőből megvásárolt rendszer 10-15 év között lesz nullás, és ahhoz képest egy banki betét is hozza azt a nyereséget. Az üzembiztonsága biztosan rosszabb, mint a hálózati ellátásé, de legalábbis nem jobb (ez mondjuk szigetüzemben érdekes inkább).

Nincs valós indok a saját erős beruház esetében, ami az újonnan épített ingatlanok esetét kivéve, hogy a józan gondolkodásút egy másfél-két-három milliós beruházásra ösztönözne. Pláne, ha olcsóbbért adom majd el, mint amennyiért visszaveszem nemsokára.
Azt az embert aki ugyanilyen géppel tudná a munkát megcsinálni.
Természetesen te kamuzol.
A kiírás valós.
Eh...
Elfogadom a bocsánat kérésedet a sértegetésed és a tévedés miatt, miután engedélyezés is intézik.
De ha 3 fázis van nálad, az is van, csak nem az önigazolásra és a személyeskedésre kéne koncentrálni hanem körbenézni.
http://irsasolar.addel.hu/3983...

Ha tovább nézed azt is látod hogy a komponenseket ugyan ilyen jó áron megkapod külön is, tehát olyat raknak össze neked amilyen rendszerre szükséged van.

3kW-al tényleg nem éri meg foglalkozni, az inverterek a drágák. Én ezért kapásból 11kW-osat vettem és csak 3.3kW napelemet raktam most fel, aztán majd bővítem ahogy akarom.
Ahány ember annyi gondolkodásmód és lehetőség!
Tehát a szakembert kiváltja a villamos gép?
Sok gépet vettem belőlük, ha 1 munkát megcsinálok vele amihez nem kell hívnom szakit már ingyen volt, ehhez képest elkészült a ház és 1 sem romlott még el.
Azt a pénzt amit a házamra költöttem én még utána soha nem bántam lehetett az bármennyi is, és ez ezután is így lesz mert tékozló vagyok!
Amit leírtam már, de megint:
5 kW-os és egyfázisú, pedig a vonatkozó szerint ez már nem megfelelő, azért akciózza a cég.
meg kell venni a 3 fázisút. Jaaaa, az már nem annyi???

(Ki a faszom kamuzta le őket? Megint bele szeretnél vinni valami mellébeszélésbe?)
Szigetüzemben egyedülálló. De a bizonytalansága miatt nagy reszkír.
Mert ha nem termel eleget, vehetek is villanyt ezt kétségtelen. Pontosabban a szaldóelszámolás végén venni is kell majd még.

Ha leesik a zseton valahonnét, akkor valóban spórolok vele.
A parkside marokcsiszoló (dremel) reteszelőjéről azért tudnék beszélni...
nekem van egy noname fúróm, az árához képest teljesen jó, de kényelmetlen a viselete
kurva szar a tokmány formája anyaga, kész kín fúrót cserélni benne, a fordulaszám szabályzás se az igazi
ellenben ha kell 16 8 as furat akkor erre tökéletes lehet tolni füstölésig nem áll meg
viszonylag erős, nem is nehéz, mint a mostanában divatos ütvefúrós akkus gyöszök
amúgy az ideg elkap ezektől az ütvefúrós szaroktól, napi szinten verném aki ezt kitalálta akkus gépnek
Mi a baj az általam mutatott hellyel? Én is itt vettem meg még két kollégám is. Fel is rakják ennyiért, engedélyezik.
Nagyon rendes, segítőkész családi cég, mindig korrektek voltak minden ismerősömmel.
Van egy bazi nagy raktáruk Albertirsán, nem kamu cég.

Esetleg az a gond hogy olcsó? Lehet hogy a többi cég lehúzós akinek a reklámja eljut hozzád.
ez a napelem olyan tékozlóknak való akinek úgy is elmegy minden pénz bármennyi van, ilyen az emberek java része
leesik egy csomó zseton valahonnan egyből autócsere horvát nyaralás meg hasonlók és pár hónap-esetleg év után ugyanott vannak ahol voltak, ha mákjuk van az új(abb) autót nem kell eladni
ide a napelem pont fasza mert utána minden hónapban x ezer megmarad másra
A parkside fekete performance kefe nelkuli sorozata nem rossz, 20v os akkubol van egy rakat a boltokban nem dragan.
Mostanaban ritkan dobnak ki belole valamit.
Az igaz, de én arra próbáltam rávilágítani, hogy a napelem, HA teljes egészében saját forrásból valósítanám meg, illetve egy hozzám hasonló fogyasztású háztartás, akkor nem látok benne rációt.
10-15 év alatt akár nyerhetek is - egy-két havi mai átlagbért (mert mai árakkal számolok). De ha a befektetett pénzt megforgatom valahogy, MONDJUK banki betéttel, akkor már nem is érdemes gondolkodni. Ha vállalkozásba, akkor meg az egy másik galaxis. Persze a pandémia előtt nem turisztikai vállalkozásba kezdek.
Dehogy, vagyis vizesszezon lesz, mint tavaly
Én nem hazudtam, te voltál az, aki szándékosan egy nem beépíthető rendszer éppen ezért leakciózott árával akartad a többieket befolyásolni.
Köcc, igyekszem, Túlzásokba még nem estem idén a motorozást illetően, hátha elkezdődik a szezon már.....