A régi szinte ugyanígy volt tagolva, a profilkép lett kirakva a fehér dobozból. A nicknév zavarhat be, de lehet átpakoljuk, hogy jobban elkülönüljön a hozzászólástól. Megszokás kérdése. Elvileg így kellene kinéznie iosen.
Igen, ez a panel lényegében hősugárzó, csak nem magas hőmérsékletű vékony izzószál van benne, hanem egy nagy felületű szén fűtőfólia kelti az infrát benne, ezért nem olyan forró.
40-50fok a fölé nem szokott menni a felületi hőmérséklet, ezért a levegőt csak kis mértékben melegíti közvetlenül, de a megvilágított tárgyak sokkal nagyobb felületen melegszenek, és az adja át a hőt a levegőnek illetve a te bőrödnek.
Az olaj radiátor ezzel szemben a levegő melegítésére van optimalizálva. A hőenergia nem sugárzással, hanem áramlással jut el mindenhova.
Tehát előbb a levegő lesz meleg és úgy melegíti át a hideg tárgyakat.
Ehhez több energia kell, hogy ugyan olyan hőérzeted legyen, hiszen több mindent kell átmelegíteni.
Tehát ha 30 fokra fel akarod fűteni a fürdőszobát, akkor semmivel nem hatékonyabb az infra fűtés, mint az olaj radiátor.
Ha lokális fűtésre használod, meg olyan helyen ahol rövid ideig kell meleg, úgy ahogy kitalálták, akkor viszont valóban kevesebb energiával elérheted ugyan azt a komfort érzetet.
A fürdőszobába az olaj radiátor szerintem annyira nem jó, pont azért mert az lassan fűt fel. Az inkább folyamatos melegen tartásnál jó.
Én egy ventilátoros fürdőszoba melegítőt használok. Az is gyorsan körbe kergeti a meleg levegőt. Nem próbáltam ilyenre, de elvileg az infra panel is pont ilyen jó.
Itt lehet csak fütőfilmet is kapni. https://dimat.hu/
ezt nem értem a tárgy fűtést
ua 20 fokos a lakás a tárgyak többsége is ennyi
ami lent van az kevesebb ami fent van az több
a hősugárzók tudjákazt higy irányítottan melegít
de az a norvég izé nem hősugárzó a leírások szerint
nekem a fürdőbe kellene valami fűtés a hősugárzó helyett
A panel talán azért hatékonyabb mert a berendezési tárgyakat felfűti és a hőmérsékletet jobban tartja mint egy olaj radiátor.
A konvektorral is az a baj, hogy csak addig fűt, ameddig üzemel.
Utána nem adja le azt a hőt.
A vegyes kazánommal amikor fűtők nagyritkán, még egy óra múlva -os meleg a radiátor a családi házban.
Ha gázzal fűtők, 10 perc után csak langyos a radiátor.
az újak közül ez az érdekes csak nincs kinek küldeni...
👌 👈️
pipi leír egy esszét és hármat kell lapozni mire vége lesz
szerintem még utáns is az lesz
Neked van esetleg valamelyikkel pozitív vagy negatív tapasztalatod?
Köszi
Vagy lehet csak az ioson fura nagyon, de a régi sokkal áttekinthetőbb volt.
Megszokjuk.
http://youtu.be/kkpRAA18Yg4;t=2s
40-50fok a fölé nem szokott menni a felületi hőmérséklet, ezért a levegőt csak kis mértékben melegíti közvetlenül, de a megvilágított tárgyak sokkal nagyobb felületen melegszenek, és az adja át a hőt a levegőnek illetve a te bőrödnek.
Az olaj radiátor ezzel szemben a levegő melegítésére van optimalizálva. A hőenergia nem sugárzással, hanem áramlással jut el mindenhova.
Tehát előbb a levegő lesz meleg és úgy melegíti át a hideg tárgyakat.
Ehhez több energia kell, hogy ugyan olyan hőérzeted legyen, hiszen több mindent kell átmelegíteni.
Tehát ha 30 fokra fel akarod fűteni a fürdőszobát, akkor semmivel nem hatékonyabb az infra fűtés, mint az olaj radiátor.
Ha lokális fűtésre használod, meg olyan helyen ahol rövid ideig kell meleg, úgy ahogy kitalálták, akkor viszont valóban kevesebb energiával elérheted ugyan azt a komfort érzetet.
A fürdőszobába az olaj radiátor szerintem annyira nem jó, pont azért mert az lassan fűt fel. Az inkább folyamatos melegen tartásnál jó.
Én egy ventilátoros fürdőszoba melegítőt használok. Az is gyorsan körbe kergeti a meleg levegőt. Nem próbáltam ilyenre, de elvileg az infra panel is pont ilyen jó.
Itt lehet csak fütőfilmet is kapni.
https://dimat.hu/
ua 20 fokos a lakás a tárgyak többsége is ennyi
ami lent van az kevesebb ami fent van az több
a hősugárzók tudjákazt higy irányítottan melegít
de az a norvég izé nem hősugárzó a leírások szerint
nekem a fürdőbe kellene valami fűtés a hősugárzó helyett
A konvektorral is az a baj, hogy csak addig fűt, ameddig üzemel.
Utána nem adja le azt a hőt.
A vegyes kazánommal amikor fűtők nagyritkán, még egy óra múlva -os meleg a radiátor a családi házban.
Ha gázzal fűtők, 10 perc után csak langyos a radiátor.