Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nem nagyon jön a tuti napelem matek
ami cáfolná a számításaim......
"ahova gyarilag nem terveztek a tetore kulterit, ott ne is legyen."

Mivel másabb ha az oldalfalon van?
Ott nem ad ki hangot?
Ott nem zavarja a szomszédot?
Én nem tudom mert kertesházban élek.
Sajat haznal sem lehet mindenhova.
Emeletesnel plane. Te is tudod, a szabalyoknal nem kell minden esetben a te ( vagy en) beleegyezesedet kerni.
A kazanod kipufogojat sem rakhatod azon szomszedod fele, amelyik oldali telekhataros epitkezes van. Szrllozo ablakon kivul ablakot sem. Ezek letezo szabalyok, tobbsegevel egyet ertek, nehannyal nem, nehanyat meg hianyolok.
Ez nem rosszindulat, mikeppen ezt paran lattatni szetetnek, en elhiszem azt, hogy azert alkottak, mert kulonben megkeseritenek a buzik a szomszedjaik eletet.
Mivel másabb ha az oldalfalon van?
Ott nem ad ki hangot?
Ott nem zavarja a szomszédot?
Én nem tudom mert kertesházban élek.
Mivel anyamek emeletesben laknak, ezert van ralatasom arra, hogyan mennek ezek a dolgok.
Ha emlekeznel a kepre, azok amugy egy rud ket vegen 10 literes vizesballonok voltak.
Felmehetsz, ha hazmester odaadja a kulcsot.
4...
5...

Es a lenyeg: pont magatok igazoljatok, hogy nekem van igazam, mert meg a vita kedveert sem hazudtatok azt, hogy ha kar lesz akkor fizetitek. Jott a beverem a keped es az, hogy nem is lesz hiba.
A valo eletben sem varnek mast, mindenben igazaz adtatok nekem.
Hat pl. pont ezert mondja a tobbseg, hogy nem kell a problema, ahova gyarilag nem terveztek a tetore kulterit, ott ne is legyen.
(Tombhazrol beszelek.)
1:Felmennék én is súlyzózni.
2:Egyébként a súlyzókat egy "olimpikon" tudja, hogy nem dobáljuk.
3:Lehet, hogy olimpikon lakik a legfelső emeleten.
4......
5.....
Próbálj meg egy kicsit pozitívabban gondolkodni!
3. válasz lehetőség:
- na húzz innen anyádba, kis köcsög, mer szétütöm a szádat!
és mire megy 2-300 W-al? Olyan szünetmentest tudna túrni... ha pénzért kell venni 1 kW-ost, akkor meg már más a matek.
Ilyennel kell megcsináltatni, ez mindent kibír... igaz, nem a legolcsóbb.
http://youtu.be/HAJLAH2POLo
Ezt értem.
Elég a vagyonod, hogy - ahogy én értelmezem - máról-holnapra a neked való szinten elvegetálj.
Te most egyrészt áldozatnak akarod feltüntetni magad, másodrészt úgy fogalmazol, hogy nekem tulajdonítasz olyant amit te vizionálsz, harmadszor pedig azt, hogy adott esetben én nem szeretném a más életmódját finanszírozni sem pénzben, sem időben, sem energiában és sem nyugalomban az nem azt jelenti, hogy kibaszásból ellenállok a te kényelmednek.
Próbáld ezt elfogadni, mert más lehetőséged amúgy sincs.

felrakni felrakhatod, a helyi önkormányzatnál általában a birtokvédelem még jól működik.
Tehát felrakhatod, ha nem fog működni...

Még egyet el kell fogadnod, jelesül azt, hogy akármekkora vagyonod van, nem léphetsz át szabályokat. Van olyan aki ezt néha megteheti, de viszont akkora vagyonod meg nincs. Ha akkora lenne, nem olyan házban laknál, ahol a szomszéddal kellene küzdened.
azt bizonygatom hogy 50 évesen elég ami van és csak annyit akarok dolgozni hogy ez fennmaradjon
szóval nem kell sok munkáért sok minden
pl:
pecázni jó a 100 ezres astra, nem kell az 1 millás l300 legfőképp hogy az 1 millás l300 tömény szopás mert olyan fos állapotban van és örökké szerelgetni kell
Egy hasznalt napelem kb 15-20e,es kell 6-8db ha komolyan gondolod,Csatkakozok,kabelek,rogzitolemezek,inverter vezerlo,akku,jo sokban van.Minimum felmilka ha masodkezbol sajat magad csinalod.
ez nem ugyanaz
a csepel bringa kocsmázni jobb mint az astra, de pecázni nem jobb, bár gyerekként avval jártunk horgászni, most is tudnék, csak abban nem lehet aludni, ülve a kis széken meg ilyen idősen nem jó móka, 20 évesen még simán lehúztunk éjszakákat az összecsukhatós székekben
szóval az astra kell, és pont ezért mincs l300 helyette mert 1-1.5 millát nem ér meg az a plusz amit nyújt

a kandalló meg nem kényelem és extra, csak olcsóbb lett volna a fűtés mert van némi fa ingyen minden évben
Te most magadnak bizonygatod, hogy 50 évesként már eleget dolgoztál?
Na tehát akkor most a tetőre, vagy a homlokzatra tegyem. Döntsd már el
Klíma kell. Mond a megoldást olyan esetben ahol van egy ilyen kötekedő öntudatos lakó, aki mindent megvétózik, nehogy másnak jó legyen?
Pontosan. Leszarom felrakom, aztán erőlködjön ő. A pár hülye ügyvédet leszámítva és téged, senki nem fog erre energiát pazarolni erre, főleg azért nem mert valamikor neki is kellhet klíma vagy akármi és akkor meg én fogom az általa teremtett precedenssel keresztülhúzni a számításait.
Ez is a közösségi együttélés egy szabálya, noha ez nincs leírva.
30 éves koromig melózatam egy főállásban, egy mellékállásban, volt szőlő+kukorica még mellé, plusz néha néha egy kis bedolgozás amit a melóhelyen meg tudtam csinálni az üresjáratok alatt, műszaki rajzok stb
ennyi idő kellett(10év munka) hogy összehozzam ami most van
utána le lett adva a szőlő a kukorica az állat tenyésztés a másodállás....... aztán éldegéltünk a vasutas bérből, azán az se lett, jött a vasipar és rájöttem ha így folytatom gyorsan off lesz a szervezet, 3 műszak nehéz munka stbstb
mondjuk a nehéz munka most is megvan csak nem mindegy heti pár nap vagy heti 5 nap........
Vettem egy rotyeszt.
Persze ez a probléma felvetésed megint Astra vs. Csepelbringa. Már az astra sem éri meg a bringához képest, szóval nem értem minek ez a luxus.
A kandalló meg a többi kényelmi dolog is az életedet tenné jobbá, és ez önmagában megér némi pénzt, nem lehet tisztán megtérüléssel számolni, mert azért gondold el micsoda pénzkidobás sátor helyett házban élni.
Sőt az interneted is csak viszi a pénzt.
Én? Én nem is akartam, ezt olvastad volna valahol is tőlem?
(Aki beleszólhat, annak van is rá lehetősége, hogy betartassa a szabályokat veled.)

https://www.klimavaros.hu/klim...
havernak van egy ha érdekel, addig jutott a felújítási projekttel hogy le van a váz festve
kb 10 éve ba van baszva a pincébe az egész kacat( 2 babetta minden része) szerinem az csak vasba lesz már leadva.....
Figyelj, végül is jól csinálod. Más egy életen át dolgozik, hogy vegyen egy kis vidéki házat ahova nyugdíjas éveiben leköltözhet és élhet békésen. Neked ez sikerült
És nem szólhatsz bele hova rakom a klímámat a házam falán