Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

amúgy én ritkán sírok, ha mégis az irónia...... mert kb leszarom ki eszik szarvasgombás lazacot a tengeren a hajóján
a tengert se szeretem, a vizen is félek, a lazac se jött be, mondjuk a szarvasgomba még nem volt meg az lehet tetszene, de biztos vagyok benne hogy a nyárson sült szalonnától nem jobb
nekem van heti 150 óra szabadidőm, ennyiból párat fel tudok áldozni azért hogy legyen napelem meg a fasz tudja mi
ha van értelme
azért írtam hogy ha szarul számolok írd le
pénz se akadály, a támogatásos napelemes cuccot is ha úgy adódna akár holnap is jöhetnének bekötni, de akárhogy számolom értelmetlen, főleg hogy a fasza fáim is mennének a helyükről
ugyanígy voltunk a kandallóval is, egy rendes kandalló+ kémény lett volna 2 milla, ingyen fával is 10 év a megtérülés, és nincs 10 évre ingyen fám....
ami 10 éven túl térül meg az én meglátásom szerint értelmetlen fogalkozni, 20 évesen még láttam értelmét, most a jelenlegi helyzetben nem
Ja, tiéd az autód, mégsem mehetsz ott és annyival ahogy te gondolod, a kerted is a tiéd de mégsem indíthatsz rakétát, nem tarthatsz krokodilt, nem üzemeltethetsz fényezőt, bányát sem nyithatsz, csupa korlátok között kell tengetned az életedet.
Mivel fogsz melóba járni?
Elvitték a nyenyőcét Kapuvárra még el sem tudtam tőle búcsúzni.
írd le hol nem számoltam jól
A munkára fordított mérnöki óradíjadat, amit akár meg is kaphatnál, ha épp lenne munkád és mérnök lennél, nem számoltad hozzá

Én valahogy mégis jól élek pedig a te számításaid szerint már régen csődbe kellett volna jutnom.
Persze nyilván szerencsém volt, de szerencse csak azt éri aki esélyt ad neki, összességében meg mindig inkább nyertem mint buktam ezeken a nem megérős dolgokon.

Aztán persze lehet sírni, hogy milyen igazságtalan a világ hogy a gazdagok tudják nullázni a villanyszámlát, meg tudnak villanyautóval spórolni
Írta = írtam
Írta, ha ér.
És csak melléfűztem, hogy abban az esetben az nem jó kifogás, hogy most éppen nincs pénzem.

A tiéd a homlokzat?
Javaslom a helyi HÉSZ tanulmányozását.
Mert milyen kár is ért? Erre nem válaszoltál
Ha valódi károkozás történik, akkor természetesen az a megrendelőt/kivitelezőt terheli, pl. a szigetelés helyreállítása.

Megtehetném, mert a homlokzat az enyém.
Ha hozzáérsz beperellek, hiszen a közösségi életnek vannak szabályai
Meg amúgy is nem ugathatsz miután a te kötekedésed miatt voltam kénytelen oda átenni miután bepereltél

Ugye hogy célszerűbb hagyni a picsába?
350va a szünetmentes a létező legolcsóbb
fogalmam nincs mit bír de szerintem megterhelve egy 100as izzóval elolvadna pár óra után
de mivel ráértünk számoljunk
használt napelem 2x8 ezer plusz amiért érte megyek, pesti úttal kb 25 ezer
2db 12v 40-50ah körüli akku 60ezer
töltésvezérlő legyen 5 ezer
ha kiolvad a szünetmentesem akkor egy normálisabb 70 ezer
30-40 méter vezeték meg egyéb szerelési anyagok, vasak a napelemnek tuti másik 50
ott tartunk hogy több mint 200 ezer

ha nem jól számoltam akkor javíts ki
Azt olvastad amikor azt írtam, hogy ennek van módja???
A közösségi életnek ezernyi szabálya van. Én SEM lépem át. Más kontójára pláne.
Ha a tetőn teljes egyetértés esetén kialakítanak szakemberek által egy konzolt, amire rá lehet a kültériket tenni, és mindezt az esetleges károkozás helyreállításának kötelmeivel, akkor amúgy leszarom.
Az ablakom feletti elhelyezésnek is vannak szabályai, amúgy ha utána olvasol, az utca felőli homlokzaton szerintem alapból is problémás sok helyen. vannak szélsőséges példák is, pl. Balatonfüreden a tuti utcákban még az építendő ház színét is meghatározza az érvényben lévő építési rendeletben a szakhatóság.
Próbálj oda kitenni egy csöpögős kültérit.

:-)
A legfelső lakó saját maga fölé rakta a klímát, saját magát zavarja?
Bitumenes lemez járható. Semmi baja nem lesz attól ha felraknak a mellvédre egy klímát.
Én elég sokat dolgoztam ilyen tetőkön.
Ahol rendszeresen járnak, oda meg szoktak betonkockát lerakni hogy azon császkáljanak, és akkor megint nem fog kikopni.
Dehogy azt keresed. Ingyé van, kit érdekel meddig megy?
Belőled ki is nézem, hogy csak azért is kibaszol valakivel. Öröm lehet a környezetedben élni.
Amúgy milyen kár ért? Netán az irigységedet árazod be? Vagy a szomszédok elleni utálatot?
Az jobban tetszik ha az ablakod fölé teszik a klímát és ott zörög meg csepeg?
Például a legfelső lakásban lakót, meg aztán megint őt, akinek esetleg beázik a lakása.
A bitumenes nehézlemez NEM arra való, hogy ezt csinálják rajta.

Abban is biztos vagyok, hogy ha beázna a lakás, és odamenne a lakó a buzihoz, hogy: "ratyi úr, hát beázott a szobám, ami felett kondizott, itt a számla, 345.500+fa, MOST odaadná nekem?"
Szerinted a buzi mit mondana a z alábbi kettőből?
- persze, tessék itt van,
- hát de nekem nincs pénzem, elmaradtak a versenyek, nem kaptam kalóriapénzt...
gagyi van de nem hinném hogy kitartana évekig, eléggé alsópolcos szünetmentes

nem a kifogást keresem csak az ésszerűséget
ez eléggé gyanús vezérlő, bár nem lehetetlen hogy tényleg tudja
aliról már rendeltünk olyan cuccot mostanában ami nem tudta azt amire hivatott
de ehhez még mindig kell inverter ami csinálja a 230 voltot
Úgy tudtam hogy megmagyarázod magadnak
Egy mágnes kapcsoló max 10ezer.
És ne mond hogy nincs egy gagyi szünetmentes a háznál, vagy nem tudsz szerezni valami szart, amiről elmegy a PC ha mögé teszel egy akkut.

Eddig ez ~30ezer forint fél éves megtérüléssel
ha meg van csinálva a szigetelés úgy hogy utána tervszerűen használják akkor hiba nincs
a kátránypapír-sóder kombót nem sokból tart szétugrálni
3 másodperc google keresés:
https://shopzona.hu/Napelem-to...
Mert amúgy kit zavart a tetőn?
Egyik ismerősünknél napozót alakítottak ki, virágokkal meg nyugágyakkal kis asztallal meg székekkel a 10emeletes tetején.
Csak a lakóknak volt kulcsa.
Ennek van módja.
Amúgy én a lakóközösség nevében minimumfeltételként szabnám meg a TELJES kártérítést az esetleges károkért, akár az elkövető lakására való ráterheléssel.
Ilyen csak rózsadombon volt eddig a sok geci zsidó ügyvéd által lakott társasházban, ahol azt nézték hogy tudnak kibaszni egymással, de julika néni nem veszi a fáradságot.
Volt olyan hely ahol a közös képviselő mondta hogy tegyük fel kérdés nélkül úgy sem tudnak megegyezni, aztán valami sumáksága mindegyiknak van így hagyják a fenébe, főleg hogy fel sem járnak a tetőre, ha meg észreveszi, mindig is ott volt.