Ha a főnököm hajlandó lenne kifizetni a távmunka törvényileg megszabott, adómentes költségtérítését, akkor az jóval több lehetne, mint amennyit az egész vellanyos xarral spórolhatnék. De nem. https://www.penzcentrum.hu/kar...
Hoznak be rendszeresen. Apró hirdetésekben is látom, de több ismerős is ajánlott már.
Ha lesz megint szóljak? Gondolkodtam hogy venni kéne, csak hogy legyen, de én úgy is inkább az újat rakom fel, hogy ne ilyen szedetvedett kinézete legyen a háznak, szóval használttal nem szórakoznék.
Multiméterrel megméred a feszültséget és a zárlati áramot. Mindkettő adat névleges értéke fel van tüntetve az adattáblán. Ha ezt 90%-ban hozza akkor jó.
Ha nincs összetörve az üveg, vagy látványosan beégve a cellák, akkor jók szoktak lenni, mert a néphiedelemmel ellentétben nem döglenek meg 10év után
Ennek a magyarázatnak nincs semmi értelme, még ha Suzukit akart volna érteném, de Hondával?
Hondát akar, szóval okos és életrevaló gyerek.
Apa ennek örül, ezért mosolyog és örömébe sír, és már rohan is tölteni az elektromos motort, ez így sokkal hitelesebb történet
Nem jó, mert csak nyáron kapna rendes fényt, ha alacsonyabban jár a nap (ősz, tavasz), akkor a fenyőfám, illetve a szomszéd egy emeletes családiháza rá árnyékol sajnos.
Mondjuk igazán nagy szükségem nincs rá, 9900,- forint áramszámlát fizetek KÉT hónapra (ennek kb. a harmada lehet a dolgozós PC-m és környezete).
Mondom én hogy megmagyarázza
Nincs 2-3 hónap. Ha van egy pár napra elég akkud, akkor mindig működni fog.
Ha csak 1 napra elég akkor is csak pár nap kiesés, akkor meg megy hálózatról.
Van ismerős aki tanyán lakik, sokba került volna a hálózat kiépítése, megoldotta napelemről jóval olcsóbban.
Van aggregátora, de évek óta nem volt beindítva. És a legjobb hogy villanyautója van, mert 50km-re van a legközelebbi benzinkút, villany meg jön a napból számolatlanul
Erről én nem sok jót tudnék mondani, mikor brjött vettük páran és senkinek nem volt jó tapasztalata vele kamionban. Persze ehhez az is kell, hogy lásson annnyi adatot az ember menetközben mint ott, hamar elszáll a bizalom.
Ha nem is optimális, de elég jó tájolás az még mindig.
Nekem is ilyen, erre fogok 10kW-ot felpakolni. 4kW van most D-DNY tájolással a teraszom felett.
Így a kettővel kényelmesen kihasználom a 10kW-os inverterem.
Ha elég meredek (45fok nekem) akkor reggel a nap első sugaraira már elég jó teljesítménye lesz, és délutánig termel is.
Reggel meg hidegek még a napelemek, ilyenkor hatékonyabbak.
Tehát DK és DNY-i tájolásból az előbbinek lesz nagyobb hozama.
Ha tényleg gondolkodsz ezen, és nem bízol benne,mert hát miért tennéd akkor szerezz egy darab táblát, az nem nagy befektetés és nézd meg mennyit termel egy szezonban.
Azért az nem olyan egyszerű. Nem nyúlhat hozzá, beperelhet, de hosszú évekig pereskedni, amit jó esélyen nem is nyernek meg hiszen a te lakásod teteje, egész egyszerűen nem szokott elég pénze lenni a lakóközösségnek ennél fontosabb dolgokra sem.
Nem feltétlenül az építési hulladék a gond, hanem hogy azért burjánzik a moha, mert ott megáll a víz, és nem folyik le.
Aztán ha sokáig áll a víz, előbb utóbb át is szivárog a legkisebb hibán is.
3*1milliárd forint lesz a támogatás.
Ez fordulónként 400 autóra elég.
Egész évben 1200 autó.
Ehhez képest szerintem csak a Renault/Dacia-nál vagy 5000 villanyautót lefoglaltak a pályázati pénzek elnyerésére
Szerintem faszul csinálják. Én nem adnék 2.5milliót, csak 1-1.5milliót mint régen. Még az is elég jó pénz, de nem lenne ekkora túlpályázás, a keret így is elfogyna, és 1200 autó helyett 2000-3000 autót vennének az emberek, tehát még eredményesebb is lenne a pályázat célja, több pénzt költenének az emberek, több lenne az adóbevétel, autókereskedők is jobban örülnének. A pályázat összegét csak akkor kéne emelni ha éves szinten megmarad belőle.
gáz bojler van
ha a gyerek elcuccol akkor lesz a villany számlánk 4 ezer
amit meg lehetne oldani amin agyaktam hogy 24 voltos led világítás, néhány munka akku és ezt töltené a napelem
2-3 hónapon kívül biztos fedezné a napelem a világítást
télen lenne gáz mert néha hetekig nem süt a nap
Ja, szoktak ilyet hogy a benne lévő gázzal kinyomják a csőből a levegőt, de azért csak nem ártana nitrogénnel kifújni előtte, meg levákumozni, aztán meg nyomást beállítani....
Nyomásmérő óra nem drága, régi hűtőgép kompresszor jó vákuumozni is, argon hegesztőgázam van otthon, szóval mehet a buli
Az általad javasolt megoldáson már én is gondolkodtam, de annyira rossz a tető tájolása (kelet-délkeleti), hogy nem mertem belevágni: szintén szünetmentesről gondoltam hajtani a dolgozós PC-met. Ugyanezen bukott meg a filléres, sima napkollektoros bojler ötlete is.
Ha lesz megint szóljak? Gondolkodtam hogy venni kéne, csak hogy legyen, de én úgy is inkább az újat rakom fel, hogy ne ilyen szedetvedett kinézete legyen a háznak, szóval használttal nem szórakoznék.
Multiméterrel megméred a feszültséget és a zárlati áramot. Mindkettő adat névleges értéke fel van tüntetve az adattáblán. Ha ezt 90%-ban hozza akkor jó.
Ha nincs összetörve az üveg, vagy látványosan beégve a cellák, akkor jók szoktak lenni, mert a néphiedelemmel ellentétben nem döglenek meg 10év után
Hondát akar, szóval okos és életrevaló gyerek.
Apa ennek örül, ezért mosolyog és örömébe sír, és már rohan is tölteni az elektromos motort, ez így sokkal hitelesebb történet
Mondjuk igazán nagy szükségem nincs rá, 9900,- forint áramszámlát fizetek KÉT hónapra (ennek kb. a harmada lehet a dolgozós PC-m és környezete).
Nincs 2-3 hónap. Ha van egy pár napra elég akkud, akkor mindig működni fog.
Ha csak 1 napra elég akkor is csak pár nap kiesés, akkor meg megy hálózatról.
Van ismerős aki tanyán lakik, sokba került volna a hálózat kiépítése, megoldotta napelemről jóval olcsóbban.
Van aggregátora, de évek óta nem volt beindítva. És a legjobb hogy villanyautója van, mert 50km-re van a legközelebbi benzinkút, villany meg jön a napból számolatlanul
Nekem is ilyen, erre fogok 10kW-ot felpakolni. 4kW van most D-DNY tájolással a teraszom felett.
Így a kettővel kényelmesen kihasználom a 10kW-os inverterem.
Ha elég meredek (45fok nekem) akkor reggel a nap első sugaraira már elég jó teljesítménye lesz, és délutánig termel is.
Reggel meg hidegek még a napelemek, ilyenkor hatékonyabbak.
Tehát DK és DNY-i tájolásból az előbbinek lesz nagyobb hozama.
Ha tényleg gondolkodsz ezen, és nem bízol benne,mert hát miért tennéd akkor szerezz egy darab táblát, az nem nagy befektetés és nézd meg mennyit termel egy szezonban.
http://www.solar360.hu/napelem...
Ezt sem értem, mi az hogy nem lehet felmenni a tetőre a saját házadnál?
Aztán ha sokáig áll a víz, előbb utóbb át is szivárog a legkisebb hibán is.
hogy lehet elkenőrizni milyen állapot?
Ez fordulónként 400 autóra elég.
Egész évben 1200 autó.
Ehhez képest szerintem csak a Renault/Dacia-nál vagy 5000 villanyautót lefoglaltak a pályázati pénzek elnyerésére
Szerintem faszul csinálják. Én nem adnék 2.5milliót, csak 1-1.5milliót mint régen. Még az is elég jó pénz, de nem lenne ekkora túlpályázás, a keret így is elfogyna, és 1200 autó helyett 2000-3000 autót vennének az emberek, tehát még eredményesebb is lenne a pályázat célja, több pénzt költenének az emberek, több lenne az adóbevétel, autókereskedők is jobban örülnének. A pályázat összegét csak akkor kéne emelni ha éves szinten megmarad belőle.
A lélegeztetőgépet húzta ki a falból....
ha a gyerek elcuccol akkor lesz a villany számlánk 4 ezer
amit meg lehetne oldani amin agyaktam hogy 24 voltos led világítás, néhány munka akku és ezt töltené a napelem
2-3 hónapon kívül biztos fedezné a napelem a világítást
télen lenne gáz mert néha hetekig nem süt a nap
Nyomásmérő óra nem drága, régi hűtőgép kompresszor jó vákuumozni is, argon hegesztőgázam van otthon, szóval mehet a buli