nyáron ha kifürdök fullra a bojlert kb másfél óra és felfűt
télen ez akár 4 óra is lehet
de
nyáron fasza kék a láng, télen meg sárga cirmos, a hőfoka se akkora a lángnak
de télen jóval hidegebb a víz
Föld alatt megy be a viz, pont úgy 10-11 fokos télen-nyáron... - bár panelban átmelegszik kicsit, mire felmászik az ötödikre de te most az otthoniról beszélsz, ugye.
"nem az ohmos veszteség miiatt" "az pontosan ugyanakkora 1 A mellett is meg 16 A terhelésnél is" "az is egyformán esik kitekerve lés feltekerve is" - igen, én is látom, érthetetlen, még villanyszerelőnek is. Ez pl. 3 gyöngyszem volt
Reaktancia fogalmáról ezek szerint nem hallottál - lehet, alap villanyászoknak az nem tanítják? elég, ha a színeket meg tudja különböztetni?
Azt hittem, legalább KériLaci tudja ezt, de ezek szerint ő is túl van fizetve ő is csak az önindukcióról beszélt, a képzetes ellenállásról nem
Nekem 1800W. Hajdúhoz ez a legnagyobb fűtőbetét ami létezik. 8Amper kb, szóval tényleg nem egy durva teljesítmény.
Amit linkeltem az Schneider, szóval jó eséllyel azzal sem lesz gond, bár manapság ezek is egyre szarabbak.
A legtartósabb cuccok a Bakonyművek termékei. Azok 100évet is kibírnak, csak a cég már legalább 20éve nem létezik sajnos
Ja és ami fontos ami dugaszolhatót linkeltem az IP44-es és 16Ampert tud kapcsolni ténylegesen. Erre a kettőre figyelj, és ne a kád fölé rakjad ha lehet, hanem egy méterre legalább és magasra.
Ha alul van méretezve a hűtési teljesítmény akkor az on offos képes relative sokat fogyasztani. Az ugye úgy működik mint a hűtők, ha melegebb van mint ami be van állitva akkor bekapcsol megy fullon aztán ha sikerül lehűteni akkor ki. Az inverteres meg képes csökkentett teljesítménnyel működni ahogy kezd közeliteni a beállitotthoz. Ergo ha az on off épp nem tudja elérni a kivántat akkor is teljes terheléssel megy mig az inverteres ott csak a fele, harmada teljesítménnyel dolgozik. Ugyhogy egy rosszul megválasztott géppel lehet a kelletténél több fogyasztást generálni. Meg a folyamatos ajtónyitogatással az üzletben, meg a beeső vásárlók mennyiségével is. Ezeket mind figyelembe kell venni egy családi házzal szemben.
Azt nem mondták neki amikor felszereltette.
Azt hitte hogy egyszeri beruházás (gondolom megvette a legócskábbat), és a végítélet napjáig hűvös lesz a boltban nyáron....
Minél többet tanulsz, annál több kérdés merül fel benned.
A hülyék mindenben holtbiztosak. Aztán ha tanulsz egyre inkább elbizonytalanodsz.
Amikor kitalálták hogy okj gyorstalpaló lesz a villanyszerelő szakma a fejünket fogtuk. Hálaistennek ez most megszünt. Iszonyat milyen nulla tudással engedik ki őket és belenyulnak mindenbe mert szakemberek. Szóval van azon mit tanulni. Az elektronok meg ugyis jönnek mennek maguktól.
Neked meg adtam tanácsot hogy nem azt teszed a te dolgod. De innen nem fogom megmondani mit hova köss, és nem csak azért hogy ne verjen agyon az áram hanem mert fogalmam nincs a házadban lévő hálózatról.
bazmeg ennyi iskolával mégis hülye vagy hozzá, hogy nekem nem tudtál egy egyszerű tanácsot adni
Mi a lófaxt kell tanulni 87 óta az áramról Mióta rájöttek, hogy állítsák elő az elektronok áramlását azóta az nem változott.
A vízről sem tanulunk 40 évet
nem tudom az egyik üzletünkbe annó felrakattunk egy 7-es klímát, egy vagyonért aztán 1 évig azon tornáztunk, hogy tudjuk is működtetni egy másik vagyonért
Rosszul látod, az is szakmám és abból is magasabb fokozat a leírtakhoz viszonyítva. Azt a 2008-as válság körüli időszakban csináltam.épp időben. De az is erősen kapcsolódik a villamossághoz, amit jellemeztél az a fűtésszerelőkből lett klimásokra igaz. Többségében a rutin munkán kivül az is villamos hibákkal jelentkezik.
Az ellenőrzésekbe is belenyultál, felülvizsgálok, felelősműszakivezetek. Ugyhogy az obis kábel bejött
Magát a villamosságot 1987 óta tanulom, szinte a mai napig, épp tegnap is vizsgáztam. Ez egy folyamatos tanulást igénylő szakma. Legalábbis ha az ember nem akar a csoffadt bojlerek bekötésén megragadni
hogyne számítana Nem fogyaszthatok többet mint amit megtermelek, mert a többlet fizetős Nem nyáron lesz ezzel gond Amikor soxorosát megtermelem a felhasznált kw-nak Télen amikor a felét sem Ráadásul ott sem mindegy, hogy a bojlernak egy 6-8 fokos vízből kell csinálni 150 liter 50 fokosat vagy nyáron az eleve 15-18 fokosból
ez igaz Engem meggyőztél én neked hiszek Arra is rájöttem, hogy kawa 70 nem klímaszerelő legfeljebb csak szeretne az lenni esetleg valami régi nem megvalósult álma Azért regisztrált ide a fórumra mert itt még az is lehet Valójában munkaügyi felügyelő Az ottani napi szintű oktatáson tömik a fejüket ennyi hülyeséggel Ők azok akik járnak ki az építkezésekre azt rommá szopatják a brigádot, összeszigszalagozott narancssárga obi-s kábel miatt, meg a munkavédelmi sisak nem használata miatt stb.
Egy klímaszerelő ennyi terminust technikussal nem dolgozik Ezt nem mondja nekem senki Egy klímaszerel kb. annyit tud, hogy hogy vegye ki a létrát az autóból, vagy a kocsi tetejéről, hogy ne törje össze se a saját autóját, se másét Meg tudja különböztetni a kültéri és a beltéri egységet egymástól. Van jó fúrógépe amiről a fali konzolnak a lyukat ki tudja fúrni, meg a szobába a beltérninek is. Ezeket össze tudja csövezni meg fel tudja tölteni a klímát gázzal slussz Ennyit tudnak. A túlképzett profi klí,ások esetleg annyit megtesznek, hogy feraknak ilyen nyomásmérő órát azt rajtahagyják 1 napig, hogy megnézzék a trehány szerelésük miatt, valamelyik csatlakozásnál van-e a gázból veszteség
Akik tényleg a szakmájuk csúcsán vannak azok azzal kezdenek a napszaknak megfelelő köszönés után, hogy kinyítják a kapcsolószekrényt azt megnézik egyáltalán el fogja e tudni bírni a hálózat a készüléket, vagy kérvényezni kell a kapaqcitás bővítést. A legtöbb klímaszerelő, mondjuk erre nem alkalmas Felrakja a klímát aztán bekapcsolás után másfél percre annyit hallanak, hogy leveri a kismegszakítót A laikus megrendelő meg kérdezi és sopánkodik, hogy mi is van A sok-sok pénzért felszerelt szarja meg nem működik
Ilyenkor szokott a klímaszerelő pingvinezni Ja kérem én felszereltem a klímát ahová kérték A többi nem az én dolgom Hívjanak villanyszerelőt
Szóval nem hinném, hogy kawa klímákat szerel ahhoz túl tudálékos
nekem a kattogós kibírt 15 évet aztán leejtettem és eltört
a digitális meg a 3. karácsonykor nem kapcsolt be
az vezételte a mindenféle lófasz karácsonyi fényeket amit asszony kiagyalt
amugy a bojler fűtőszál kb akkora teljesítmény mint a mosógép
nem emlékszem pontosan de vagy 1800w vagy 2200w tettem be anyóshoz legutóbb
az biztos hogy a tekerés kb 20 centivel magasabban van mint az eredeti, úgy gondoltam az plusz 10 év mire megtellik vízkővel és 10-15literrel kevesebb a forró víz, ennyit megér, hiszen nem én használom csak takarítom
télen ez akár 4 óra is lehet
de
nyáron fasza kék a láng, télen meg sárga cirmos, a hőfoka se akkora a lángnak
de télen jóval hidegebb a víz