Ininek nem éri meg, nincs elég fogyasztása.
Fát kivágni nincs értelme, mert tényleg sokat jelent a nyári lakás hidegen tartásban, ebben igaza van.
Én a helyében használt napelemeket vennék, táblánként 8rugóért már ininek is megéri, kiraknám a kert végébe a kerítés mellé ahol senkit nem zavar, és inverter nélkül világításra, bojler fűtésre, akku töltésre egy kisebb szünetmentesről számítógép hajtásra. Ez így kb. 1-2év alatt megtérülne neki, csak ugye ezzel is lenne dolga, emiatt meg ő meg elég kreatív hogy megmagyarázza mégis miért nem éri meg 74 mérnöki munkaórát beleölnie a projektbe
Én a múltkor kimentem a tetőre, mondjuk nem szabadna de hát pont az én ajtóm előtt a létra Mondom meg nézem,hogy áll a szigetelés.
Ha az építkezési hulladékot nem az én lakásom nagyszobájának a sarka felett halmozták volna össze még jó is lenne a szigetelés nagyjából.
Nos nálunk nincs klíma a tetőn. Gondolom nem is engedélyezik. Aztán lyukakat vágnék a tetőbe szerintem egy nagyobb eső, bokáig érő vizet eredményezne az előtérbe
nem szabad ilyen tetőket bolygatni
Régi lakásomban nekem is az volt, 10 évig hibátlanul működött.
Az új lakó meg azzal kezdte hogy leszerelte a hibátlan hűtőfűtő klímát, mert nem szereti a klímát. B+ akkor ne kapcsold be, de amikor hazamész a hideg lakásba és az egy szaros konvektornak kell fél nap mire felfűti a klímával 10perc alatt meleg volt.
De hát ő dolga. Kifizette, csak esze nincs.
A hibátlanul működő fekvő bojlert is leszedte mert a szerelő szerint lyukas a tartály. Közben csak a fűtetlen lakásban kicsapódott rá a pára.
Berakot egy szögletes Ariston okos bojlert, ami ott bukott meg, hogy vezérelt mérő van így soha nem fűt fel neki, és hidegvízben fürdik, mert a szerelőnek annyi esze már nem volt hogy be is programozza megfelelően...az a lakó dolga.
Nem tudom nálam akik szokták csinálni 1 napig fent hagynak rajta ilyen nyomásmérő cuccot. Sosem láttam mit-meg hogy csinálnak, csak láttam, hogy rajta van hagyva ilyen óra amin kettő mérő is van Csak következtetek, hogy a csatlakozásoknál esetleges veszteséget néznek szerintem
Ha a 4-ik felső szint akkor a kültérit rakd a tetőre így nem lesz belül cső csak a beltéri, nekünk is így van. 32-33 fok szokott lenni a tető alatt, ezzel a 3.8-as klíma simán tartja a 25 fokot dög melegben, és éves szinten +10ezerrel lett több a vellanyszámla.
Hát inikém ismered a viccet ikerházban egyik felében lakik egy cigány család a másik felében meg egy fehércsalád.
A ház előtt az utcán beszélgetnek:
cigány:
- Te Józsi hat a ta hazad felét éri az enyimnek
fehérember:
- már miért érné felét gazsi? Pont egyforma a telek, pont egyforma a ház összes paramétere
- De neked cigány a szomszédod
inikém 1 hétig tartott ez a számolásod
Én ezt egy perc alatt leírtam nekem 250 ezer/ év a villanyszámlám a napelem meg 1,5 millió tokkal-vonóval. Itt már csak a megfelelő helyre kell behelyettesíteni a számokat és a megfelelő műveleteket kell elvégezni velük akkor nálam az jön ki, hogy 6 a mértékegység meg év. Azt nem tudom neked ez mitől lenne 12-ő, de esetleg előfordulhat.
Ha meg lesz a dákó és rákötöm akkor még jobb lesz a helyzet. Egyébként mondta a faszi ha véletlenül lemaradnék a 2,5 milleres villanyautó támogatásról, nem kell aggódni 2 hónap múlva jön a következő Mondjuk nem aggódom de jobb lenne az első körben megnyerni. Ha 2 havonta indítanak ilyen támogatást( nincs kizárva ez a cél) legalább 10 ezer villanyautót visznek ki a szalonokból /év. Még most kell eladni a benzines lomot a picsába. Szerintem kb. a 20-ik órában vagyok
Ha az asszony furdik utoljara, akkor ne tekergesd sehova, sporolj azzal IS, hogy a az elotte furdo ember vizet ne engedd le, furodjon az asszony abban.
Sporolsz a vizzel is meg az arammal is.
amúgy mivel ráértem számolgattam
a napcucc 12 év alatt lenne nullán
ami támogatással 6 év lenne, így simán megéri
de
ehhez ki kellene vágnom a fákat a ház elől ami önmagában szomorú dolog, plusz utána tényleg kell légkondi mert megdöglünk nyáron a hőségben
ha légkondi kell akkor nagyobb erőmű is szóval ismét jóval 10 éven túl járok támogatással
50 évesen mangalicára hízva ezer egyéb bajjal nem feltétlen van még 10+ évem
a ház értékét meg sajnos nem növeli, mert 2 kiló trotil a szomszéd házba már 5 millás érték növekedést okozna de a napcucc semmit.....
nem akarok normálisat a 4-iken állítólag elég meleg van nyáron, kap egy klímát, meg közbe lett még 1 4-ik emelet Oda is mén. Egyébként mideát látok ennyiért nekem pl. az van az életben nem volt semmi baja tuti meg van 5 éve
Asszem a sógoromnak van ilyen r410-eg gáza ha az jó bele akkor belevágok Édesapám a múltkor meg úgy is nekem adta azt az expert vésős fúróját, szerintem azzal tudok lyukat csinálni a panelon a csöveknek a kül-meg a beltéri között A villanyösszekötés az nekem ugye smafu Még ilyen nyomásmérő órát vagy mit kellene szereznem
meg szerintem egy-két jutubos videó azt kész az egész Padloponozni is én fogok onnan ahonnan múltkor nagy nehezen felkínlódtuk a padlószőnyeget Megnéztem róla 1-2 jutubos vidit nem tűnt atomfizikának mire megjönnek az ablakok, nagyjából jó lenne, ha kész lenne a pecó Nem érek én rá mindenféle mester emberekre várni az idő pénz
Fát kivágni nincs értelme, mert tényleg sokat jelent a nyári lakás hidegen tartásban, ebben igaza van.
Én a helyében használt napelemeket vennék, táblánként 8rugóért már ininek is megéri, kiraknám a kert végébe a kerítés mellé ahol senkit nem zavar, és inverter nélkül világításra, bojler fűtésre, akku töltésre egy kisebb szünetmentesről számítógép hajtásra. Ez így kb. 1-2év alatt megtérülne neki, csak ugye ezzel is lenne dolga, emiatt meg ő meg elég kreatív hogy megmagyarázza mégis miért nem éri meg 74 mérnöki munkaórát beleölnie a projektbe