Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

szóval ehhez kellene valami kapcsolóüzemű átalakító amivel tudom tölteni a 24v akkut
kiad 7-8 ampert legyen 8 órát napsüti akkor lehet gazdálkodni kb 1500w-ból
1500w meg bőven elég a pc-n kívül mindenre
bár 24w ledekkel telirakni a lakást se olcsó mulatság, persze az eredetit meg kellene hagyni, szóval ismét ott tartunk hogy csak kell a drága inverter hogy legyen 230v mert egyszerűbb vele az élet
plusz még egy relé ami átkapcsol ja a hálózatokat
és máris ott tarunk ahonnan kiindultunk hogy többszázezres a számla
Antennás, klímás...
keresd csak vissza, még fényképet is mutattam, hogy valamelyik balfasz buzeráns "olimpikon" a tetőn súlyzózott, mert hogy nincsenek nyitva a konditermek.
Le kellett volna baszkodni a ratyit elrettentésül.
Ez nem így megy egészen... lehet, el lehet húzni az ügyet évekig, de ha kikapsz egy nagyon barom lakót, aki végig viszi, mindenképp neked kerül pénzedbe a végén...
Csak annyi hogy a klímás nem tud repülni, meg az sem hátrány ha nem a hálószoba falán vagy az ablak alatt kerreg a beltéri.
Azt mar most elo kell készíteni, mert az első másodperctol töltik fel sorban az autókereskedők, ahogy megnyílik a pályázat, abban a sorrendben, ahogy jött a vevő (nyilván van kivetel), úgyhogy igyekezz előre kerülni. Aki lemarad, kimarad
ezek a szar kátrányszigetelések olyanok,hogy nyári nagy melegben nem ildomos ott mászkálni mert megfolyósodik. Ha hideg van akkor meg rideg oszt töredezik ott meg már beázik. Szerintem a tetőjavítóson meg a szellőzés, meg lefolyáskarbantartáson kivűl nincs ott senkinek semmi dolga
Hát nálunk szarrágóak voltak. Mindig ment a hiszti a közösköltségen. Nem voltak képesek felfogni hogy az ő érdekük hogy legyen pénz az ilyen munkákra....aztán persze nálunk is lenyúlta a közös képviselő, de én akkor már elköltöztem.
engem 1 érdekel én nyerjek egyet
Aham…. Otthonról dolgozol, meg még fizessen is majd értesíteni fog
Nálunk ez úgy volt hogy a kulcsot el lehetett kérni a házmestertől, aztán mivel az antenna miatt gyakrabban mászkáltunk, mi le is másoltuk magunknak.
Az antennára sem kért soha senki engedélyt, csak annyi volt a kérés hogy ne basszák szét a tetőszigetelést, ami azért jogos
ennyi, nekem is ez volt az első ötletem
szerintem is így lehet. ha oda felmehetne bárki akkor lakótelepi hülyegyerekek játszótere lenne a tető. Mivel korlát sincs még hullanának is lefelé onnan a nemnormálisak
Én tudnék...
Tévedés, a tető osztatlan közös tulajdon. Csak a lakóközösség egyhangú írásos beleegyezésével lehet tenni bármit is.
mondja ezt az aki balatonszeletért dolgozik
Hö, amikor az a vörös cigány kibújt az anyjából, remélem a férje felismerve a nő kurvaságát azonnal elvágta a nyakát a ribancnak,
15 ft/ km + benga
Hát... egy rendes apa akkor is kihúzná a konnektort.
Bogyó nyugati fényes, nem lehet neki hinni
Itt a frankó.
https://villanyautosok.hu/2021...
Pontosan, ezért nem kell engedélyt kérni, mert akkor meg lehet vétózni, viszont ha már fent van akkor ugyan ez érvényes semmit nem tudnak tenni, csak hőbörögni.
esetleg azt meg lehet csinálni, hogy a szomszéd emeletes házának a tetejére szereled fel a napelemeket onnan csak egy kábelt kell átvezetned Az inverter már lehet nálad
Ebben az esetben az ég világon semmi értelme nem volt a tetőre feltenni. Ha mégis a ház falán jönnek a csövezések akkor mi volt az értelme?
Nem sokat. Áramgenerátorosan működnek a napelemek.
Már a lámpa fényére is megvan közel a névleges feszültség, de a kivehető áram az változik a fény teljesítményével.
A napelemen van adattábla, mindegyiken azon fel vannak tüntetve az értékek, az hogy egy gagyi cégnél nincs, az nem mérvadó.
Amúgy ez a 250W-os tábla kb. 10 éve volt piacon ennyiért
De már nekem is 275W-os ugyan ilyen Sharp napelemeim vannak 48ezer forintért vettem darabját évekkel ezelőtt.

Most 330W-os egy ekkora tábla és 55ezer forint, és itt találsz adatlapot is hozzá, mert ez egy normális cég.
http://irsasolar.addel.hu/-nap...
ezek a kérdések foglalkoztatnának engem is mondjuk lehet egy tartó szerkezetet hegeszteni szögvasból az nem gond Inkább a gázcső és az áram elvezetésénél lévő lyuk leszigetelésére nem látom a 100%-os biztos megoldást persze ez sem megoldhatatlan csak macerás Aztán ha ott baj van akkor nagy baj van. Egy ilyen tetőn egy jó felőszakadásban gyűlik a víz szépen Alig bírják elnyelni a tetőösszefolyók