Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Birja, de minek.az időzítő kapcsoló ha egyszer nem.számit a fogyasztás.
aha értelek Na most nálam az a kicsike baj ezzel, hogy ahonnan módom volt, lekötni a bojlernek egy betápot a mosókonyhai dobozból, az 1 biztosítékkörön van a komplett mosókonyhával a fürdőszobával, a wc-vel és a gyerek szobájával. Szóval, ha én a kismegszakítója után oda berakok valamilyen időzítős bizgentyűt ezekben a helységekben csak a beállított időpontban lesz áram
Én inkább olyas valamire gondoltam, hogy a dobozból kivezetett kábelra rakok egy falon kívüli dugaszoló aljzatot amit felszerelek a bojler mellé Abba beledugok egy időzítő kapcsolót és az időzítő kapcsolóba beledugom a bojler dugvilláját Így csak a bojler tápja van vezérelve az általam kitalált időpontban Igazából inkább az a nagy kérdés, hogy egy ilyen időzítő kapcsoló bírhatja, ha ekkora delej megy rajta át? Nem ilyen rugós visszaszámolós tekergetős kattogós időzítő kapcsolóra gondoltam, hanem digitálisra
Sosem…. A hasítasi, zokni-szandál combo eleve determinál….
Mondom nem értesz hozzá. Nem hinném hogy ezekről valaha is tanultál volna egy sort is. Nekem sikerűlt 5 évet lehuzni a Bláthyban, abból két év töményen az indukcókra, mágneses térerősségekre fluxusokra erőhatásokra épült. Transzformátorok, villamos forgógépek , távvezetékek zárlatszilárdsága.........csak ezekből állt. A dobos hosszabbítóról már akkor szó esett példaként, mint légmagos tekercs. Aztán pár évig maszekben tekercselgettem villanymotorokat, ami félbemaradt mert már nem érte meg azóta is ott van az asztalon vagy husz éve. De minden meg van hozzá a mai napig.
Mostanság megint napirendre került a képzéseim során a vezuetőkben kábelekben létező nyomorult indukció a gyújtószikramentes áramkörök kapcsán. Ugyhogy hidd el, létező dolog, még ha könnyebb is belemagyarázni ohmos ellenállással.
Nem is tudom kinek oldott le

Na de ha profi akarsz lenni, akkor beraksz egy ilyen kapcsolóórát a bojler biztosítéka és ÉV reléje mellé és sorba kötöd vele:
https://b2c.haluxvill.hu/acti9...
Megnézed mennyi idő alatt fűt fel a bojlered, annyi időtartamra beállítod. Jellemzően hamarabb lekapcsol.
És olyan időpontra állítod a fűtést, amikor vélhetően más nagy fogyasztót nem használsz azon a fázison.
Az ellenállás állandó. Az áram meg nem, tehát a feszültségesés sem. 16-szor akkora áramerősség 256-szor akkora disszipációt okoz, mivel a feszültségesés is tizenhatszoros lesz.
És még megannyi érdekesség van ami az indukcióval, térerősséggel kapcsolatos és nap mint nap találkozunk is vele de fel se tűnik.
Nyilván azt az egyet jól gondolod, hogy a belső menetek melegebbek a hülési viszonyokból mint a külső menetek. De nem az ohmos veszteség miiatt, épp a jelentéktelen nagysága miatt illetve az pontosan ugyanakkora 1 A mellett is meg 16 A terhelésnél is. A feszültség meg állandó. És az is egyformán esik kitekerve lés feltekerve is.
Sajnos ez épp olyan mint a magasztalt kovidotok. Megfoghatalan, láthatatlan és laikusnak érthetetlen.
az óm?
te tudnék, ha akarnék
Akkor is leadja (majdnem) ugyanazt a veszteséghőt, csak éppen a teljes felületén tud hűlni.
nekem a bojlerösszekötéshez a kábeldobbal egyáltalán nem volt szükség kalapácsra
Milyen ohmos veszteség? ha kitekered akkor meg elillan?
Hagyjuk...hülye vagy hozzá.
Tehát a feltekert hosszabb tó túlnyomórészt az ohmos vesztesége miatt melegszik, főleg hogy a belső meneteknek nincsen módja hűlni.
Annyira nem jelenetéktelen az. Ezeket nem a villanyszerelő szakmunkás képzéseken tanitják. Kár belemenni is. Minden anyagnak van mágneses permeabilitása. A levegőnek is. Hogy bogyó is értse, a vasnak ehhez képest kurva nagy. A levegőét megkerestem mert fasztugya fejből amikor sose kell, 1,257 µH/m a vasé párszáztól több ezer is lehet ötvözés függvénye.
Ha a kalapácsod beledugod akkor látványosan hamarabb fog felmelegedni a pipi kinai szarja.
Nem is tudnál….
Ha fel van tekerve, akkor elszédül benne az áram.
Te is gyorsabban tudtál a nyílegyenes autópályán motorozni, mint a szerpentinen, ugye?
na ezt már én szemüveggel sem látom előkerestem a nagyítós lencsét
Szóval ez azt írja, hogy letekert állapotban 2300w feltekert állapotban 1000 w-al terhelhető
Az életembe nem gondoltam volna,hogy ennek bármi jelentősége lehet, fel van e tekerve vagy le
neked is van ilyen, most ez neked rossz vagy nekem
mert ki itt a hülye Rajtatok kívül másról nem tudok

na lacám, hogy is van ez az időzítőkapcsolósdi a bojler elé?
Amúgy nekem is olyan van mint neked. 25 méteres 1.0-ás vezetékkel.
Viszont elég korrekt módon rá van írva a korábban linkelt táblázatnak megfelelő terhelhetőség, azaz letekerve is csak 10Ampert ír, ami így szabványos.
Tehát van egy jelentéktelen induktivitású bifiláris fojtótekercsed, ami 50 Hz-en nagyjából semmit sem csinál. Ki érti ezt?
Indukció csak zárt hurokban lehet, másként nem tud folyni az áram de amúgy is feltekerve mértem, mert ott probléma állítólag az indukció.