No, egy vezetéket nézve, vagyis úgy hogy valódi indukciós tekercsként viselkedjen, 240mikroHenri, két vezetéket nézve, vagyis ahogy a hálózati villany megy benne, 6mikroHenri. Ennyit kb. a műszerzsinór is képes produkálni, de látszik hogy legalább negyvenszer kisebb indukció ugyan az a tekercs bifilárisan tekercselve, és nem duplázódik ahogy az indukció hívők szerint történnie kéne.
Vagyis ahogy azt az általános iskolai fizikán megtanulhattuk ha odafigyeltünk, Kéri Lacinak megint igaza van
Egyébként erről megy a vita, hogy tudjátok itt a főszereplő
Biztos megvan már 10-en éve, emléxem még mérges is voltam rá amikor kb. 1 hét használat után felfedeztem, hogy a közepén az a piros kör nem csak dizájn, hanem egy kapcsoló Jé mondom fasza kapcsoló is van rajta. Aztán nem tudtam vele kikapcsolni az áramot Na mondom akkor mi a fasznak raknak erre egy kapcsolót, ha már újkorában sem működik Na tegnap legalább kiderült mire való
Most, hogy fényképeztem láttam a feliratot az oldalán, hogy túlmelegedés elleni kapcsolóval ellátva kellett hozzá 10 év, hogy ezt felfedezzem. Az autóimmal szoktam így járni a hajeszt úgy adtam el, hogy legalább 3 kapcsolót a mai napig nem tudom,hogy mi volt benne
Mérd már meg van-e 16 V feszültségesésed? Egyébként az 1,5 mm-es vezető méterenkénti ellenállása 0,00991 ohm, az egy ohmot csak az egyszerűség kedvéért irtam. Ilyen mértékű feszültségesés mellett mint amit kiokoskodtál a házad túlvégén alig maradna feszültség.
Ha nagyon bele akarsz merülni akkor a nyugalmi indukció és a szórt fluxus témában még nézz szét.
Nekem is, de az is műanyagból van, szóval ez most nem jött be
De ha fémből lenne sem melegedne, a már említett kétirányú vezeték miatt.
Mivel a gerjesztés a tekercs menetszámától és a vezetékben folyó áram előjelhelyes összegéből adódik.
Márpedig ha van 10 menet a csévetesten jobbra, meg 10 balra amiben ugyan az az áram folyik, azok pontosan kioltják egymást.
Közvetlen a vezeték közelében pár mm-re lehet hogy lehetne mérni valami kis mágneses teret, de attól nem fog melegedni, mert a fém csévetest jobb hűtést is biztosít.
Van az mindenkinél. Mondjuk villanyszerelés esetén egy OKJ-s tanfolyamot nem veszünk figyelembe... ott max a vezetéket szigszalaggal betekerni tanitják a dolgozókat.
ide jössz este káromkodni?
Akkor lettél volna ilyen okos amikor a bojlerátkötésemet kellett volna rendbe tenni
Akkor bezzeg nem voltál távgyógyító orvos, lövésed sem volt a problémáról én meg csípőből megoldottam
Jöhetsz itt ezzel a lenmaggal, meg induktív terekkel na nem ettől működik a bojlerem
Szerinted. Számitásokkal tudod bizonyitani? Szerinted 10 m hosszabbitó vezetőinek mekkora az ohmos ellenállása? Gondolom azt sejted hogy jócskán 1 ohm alatti....Szerinted akkor hány Watt hő fog keletkezni ebből a kevesebb mint egy ohmból 230 volt esetén?
Amit itt eddig leírtatok egy kukkot sem értettem belőle, minden esetre szerintem nem olyan összetett dolog ez a villany ahogy írod, simán megoldottam amit akartam a segítségetek nélkül is
Még gondolkozok ilyen időzítőkapcsolón amit kéri laca mondott
Vagyis ahogy azt az általános iskolai fizikán megtanulhattuk ha odafigyeltünk, Kéri Lacinak megint igaza van
Biztos megvan már 10-en éve, emléxem még mérges is voltam rá amikor kb. 1 hét használat után felfedeztem, hogy a közepén az a piros kör nem csak dizájn, hanem egy kapcsoló Jé mondom fasza kapcsoló is van rajta. Aztán nem tudtam vele kikapcsolni az áramot Na mondom akkor mi a fasznak raknak erre egy kapcsolót, ha már újkorában sem működik Na tegnap legalább kiderült mire való
Most, hogy fényképeztem láttam a feliratot az oldalán, hogy túlmelegedés elleni kapcsolóval ellátva kellett hozzá 10 év, hogy ezt felfedezzem. Az autóimmal szoktam így járni a hajeszt úgy adtam el, hogy legalább 3 kapcsolót a mai napig nem tudom,hogy mi volt benne
Van indukció mérőm, megmérjem nektek mennyi feltekerve meg letekerve?
Ha nagyon bele akarsz merülni akkor a nyugalmi indukció és a szórt fluxus témában még nézz szét.
De ha fémből lenne sem melegedne, a már említett kétirányú vezeték miatt.
Mivel a gerjesztés a tekercs menetszámától és a vezetékben folyó áram előjelhelyes összegéből adódik.
Márpedig ha van 10 menet a csévetesten jobbra, meg 10 balra amiben ugyan az az áram folyik, azok pontosan kioltják egymást.
Közvetlen a vezeték közelében pár mm-re lehet hogy lehetne mérni valami kis mágneses teret, de attól nem fog melegedni, mert a fém csévetest jobb hűtést is biztosít.
Akkor lettél volna ilyen okos amikor a bojlerátkötésemet kellett volna rendbe tenni
Akkor bezzeg nem voltál távgyógyító orvos, lövésed sem volt a problémáról én meg csípőből megoldottam
Jöhetsz itt ezzel a lenmaggal, meg induktív terekkel na nem ettől működik a bojlerem
Még gondolkozok ilyen időzítőkapcsolón amit kéri laca mondott