Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Rezsibe az étkezés?
(Azt amúgy az ini is külön számolta.)

De, annyi. De ha 25 lenne mondjuk, akkor változtatna a lényegen?
De hogy tudjál számolni, CSAK egy példa, egy fő/hó szemétdíj 350 HUF, telefon nincs, TV-t senki nem néz, így csak alap van, net 8 ezer, stb.
Kis költségvetésű vagyok.

Persze van olyan, ami nem kifejezetten rezsi, de havi szinten azért mindig jelentkezik, kerti munkákhoz szarságok, vegyszerek, munkába járás...
És erre még rájön a kaja, ami elég borsos kiadás egy háztartásban.
Már ha nem kukázik valaki
Azt gondolod, hogy máshol nem?
Az elmúlt évi értékelésem a legjobbak között volt, megkaptam az ilyen esetekre járó illetménykiegészítést, és a rohadt buzija cigivel a kezében (és mindig iszik, érzem) basztat, hogy nem érdemeltem meg szerinte azt, meg neki mennyivel rosszabb az élete a kevesebb jövedelme miatt.
a 20 ezret én se tudom értelmezni, nekünk ennyi a fűtés
nálunk havi 80 körül van a számlák, annyi benne a plusz hogy havi 10 ezer félre van téve a járművek műszakijára
a régi ségnél volt alapbér, műszakpótlék és mozgóbér
na a mozgóbér "pofára" ment pl aki jelentett a főnöknek annak minig több volt, na ők nem is mutogatták ám a fizetési papírt
a többiek meg mindig azt néztük kinek mennyi mozgóbérrel szúrták ki a szemét..... de úgy nagyjából egyforma volt, már ha nem csináltál valamit
pl munkatársam kicsit emeltebb hangon sérelmezte miért ilyen szar a fizetés, aztán fél évig 20 ezerrel kevesebb volt a mozgóbér mint az enyém
a sunyi humán kamerák meg mindig csak sunnyogtak, még a táskájukba se merték betenni a fizetési papírt
nem mindenki szerencsés hogy saját házban-lakásban lakhat
pl kiskőrösön a putri 200 éves házak albérlete is minimum 25 ezer aztán víz sincs a házban
ha van a vízre igény akkor máris 50 körüli az összeg, ha nem kint a város szélén akarsz egy kádár kockát bérelni akkor máris 70-80 ezernél járunk ilyen 50nm körüli lakásban
fűtés víz villany tv telefon net másik 50
szóval a putri kiskőrösön is már 100 pénznél jár az ember
és hidd el egy egyedülálló még mindig többet tud félretenni mint egy 3-4 tagú család 2 átlagos keresettel
persze van szerencsés ember pl motoros haver már akkor 400 felett keresett amikor én 120 ezret kaptam, mondjuk ő is sírt hogy ez nem elég semmire sem
amúgy nem csodálkozom semmin, csak a pipi féle 5 évente új autót cáfolom meg hogy ez itt nálunk nem fog menni egy jó ideig
"Az én esetemben pl. a rezsi (mert teher nélküli sajátban élek) fejenként és havonta olyan 20 ezer körül mozog"

Ebbe mi tartozik bele?
Viz-villany-fütés-szemétszállitás-internet-tv-telefonszámla-Étkezés???
Ez nektek összesen 20e ft/fő???
Ugye ezt nem gondolod komolyan?
Sajna sok kollégám is pont ilyen. Még azon is megy a keverés ki mennyit túlórázik stb...
Még ha csak kérdezné... és nem egyből a sejtések és a következtetések.
ha a sejtésed szerint valaki feketén melózik, annak a zsebében lehet kotorászni, ezt így kell kiolvasnom abból, amit írtál?

Tegyél különbséget az között, hogy valaki önként idekopizza a fizetési papírját, meg az között, hogy erre azt mondja, hogy a nagy lófaszt. Az élettér védelme és a gyanúsítgatás összemosása is ősi türhő szokás.
Hát ezt pont nem is írtam volna.
Azt írnám, hogy te eleve hülyeségeket írtál, mert mindjárt egy egykeresős családmodellt vagy egy egyedülálló emberrel számoltál.
Nálunk pl. többen keresnek, így ha csak a minimálbért is keresnénk, akkor is több lenne az össz jövedelem, így a becsült 150 ezres lakbér és rezsi sem ennyi lenne (fejenként).
Az én esetemben pl. a rezsi (mert teher nélküli sajátban élek) fejenként és havonta olyan 20 ezer körül mozog. persze van még az újragondolt rezsi, a biztosítások mondjuk, de ez is 10 körül megáll havonta kb.

De valóban lehet tanulni, 8 óra után meg lehet még valamit mellékeresni is. Az NEM működik, hogy valaki hitelből él (lakás meg autó), de megelégszik a 8 órás átlagbérrel. Abból valóban nem jön ki a matek, de ez meg egyértelmű is, nem kell ezen csodálkozni sem, meg sajnálkozni sem.
Nem szeretem én sem a zsebbe túrkát, így nem szokásom, de el is engedem az ilyen kérdések mellet a fülemülém. Sajnos nagyon sokan ilyenek, tisztelet a kivételeknek!
De komolyan kérdem, ezt miért érdekli bárkit is, esetleg a házastársat leszámítva? Ugye itt jön vissza, amit pár hete írtam, az emberek MINDIG a saját bevételük felett húzzák meg azt a vonalat, ahol szerintük a "gazdagság" kezdődik. Ebből vonnak le következtetést és rakják halmazokba az embereket.
Biztos lopta,
Nem is dolgozik meg érte, kínozza az alkalmazottjait, adót csal, stb.
Ö... erre mondjuk nem is gondoltam.
Papucs lenne a tesó?
zsebben turkálni....
az tény hogy senkinek semmi köze a másiknak mi van a zsebben
de
ezt a turkálós dumát csak azok erőltetik akiknek van egy csomó fekete jövedelme, így van némi "félnivalójuk" az igazság feltárásához
engem pl nem zavarna ha bárki idejön és átnyálazná 93 óta a fizetési papírjaim meg hogy mennyi érték van a birtokomba
itt eltérést nem találna senki akárhogy is turkálna
most ennyit ér, de ha mindenki lecseréli 5 évesen akkor nem hogy 3 millát hanem kb lófaszt se fog érni hiszen senki sem vesz használtat csakis újat
a legjobb esetben is megvennék párszázért a bontók, de ha tényleg olyan geci jól élnénk hogy mindig mindenki csak újat vesz szerintem egy bontó se lenne, csak daráló
mert általában senki sem kap ingyen lakást, ha igen az olyan helyen van hogy ott munka nincs
150 rezsi meg nagyon minimális szerintem sopronban ennyi minimum a lakbér, bár ott kicsit több a zseton, szóval nem sok eltérés lesz a egyenlet végén
és már leírom a küvetkező faszságodra is a válszt: igen lehet tanulni, de ha mindenki mérnök lenne akkor se lenne annyi mérnöki állás és kell a kőműves segéd is ott meg leszarják ha van 3 diplomád meg 5 nyelvizsgád......
Stimmel...mármint hogy pipi egy ősi türhő
Számolni sem tudsz
Amúgy te mennyit keresel? Na rakjad csak ki szépen a jövedelem bevallásodat had elemezzük ki!
Lehet asszony kér tőle
Ugyan ezt mondom
Miért kell a másik zsebében turkálni?
Ez egy ősi, türhő szokás.
Hát... hiteles lakás mellé hiteles autó?
Fene tudja, de szerintem a gyógyszerész erre szokta mondani, hogy ellenjavallt.
5 millád megvan 1 hónapban
Baszki te tuti valami állami vállalat vezetője vagy azok kapnak ennyit a semmiért
Melyik a cimbi? Vitya? Lölő?
Á mindegy is úgy sem mondod el
nettó 3 millás bérel lazán megengedhetné magának biztos lenne is olyan marha aki ilyenre költené a pénzét