Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az elvek és az ideológiák szépek, mindig is azok voltak. Csak ezeket a gyakorlatban is nézni kell, hogy működnek-e, mert általában nem.
A lopás az lopás mindegy, hogy mit lopunk, amit a tulajdonosa csak pénzért vagy semmiért sem akarja adni és azt mégis a magunkévá tesszük akkor loptunk akkor is ha egy egyeduralkodó multi és akkor ha egy hajléktalané az a bármi. Az az ideológia ha meg akarjuk másoknak magyarázni, hogy az mégsem lopás.
A "megideologizálás" lenne a határvonal?
Ez már a vég kezdete: https://totalcar.hu/magazin/ko...
Pl. én is használtam sok lopott sw-t, semmi lelkiismeret furdalást nem okozott, de tisztában voltam vele, hogy ez így nem helyes - sosem ideologizáltam meg
kb. 20 éve linuxom van, nem azért, mert ingyenes, hanem mert jobb
Hát igen, szeretnék én is napi egymillió elvonást (adó, tb, szocho, stb.) fizetni a jelenlegi feltételek mellett.
Azért valszleg ideges lennék, de mégiscsak jobb lenne összességében.
Aha, elfogytak az érvek...
Ha sokat fizet, sokat is keres, szóval ne hőbörögj meg ugye csak jogtiszta szoftvere van, amivel pénzt keres?
Persze hogy elfogadja a feltételeket - hisz másképp nem engedi tovább a telepítő - hát te még ennyit se tucc?
na kicsit buziskodjatok még ezekkel a szoftverekkel, szereztem 3 akksit kiolvasztom belőle a használható ólmot és utána meglátom mit hoztatok még össze
ha nem tetszik az az egy dolog benne ne vedd meg
van egy fasza kocsi de dízel, és neked a dízel nem jön be akkor nem veszed meg
használj linuxot ingyenes, többsége nyitott forráskódos, azt alakítasz rajta amit csak szeretnél, és még meg is oszthatod másokkal
nem geci a kiscsávó mert senkit se vesz le zsetonnal

igazándiból ez az éve kb olyan mintha nem is lett volna év, viki atya kivett a zsebéből vagy 3 millát nettóban
bevétele 80% minimum ugrott de nincs ám semmi válságcsomag a részére
Például én azzal egyetértek. Az, hogy a dögevőket pénzelik belőle részben, azzal már nem annyira, de az elvekkel igen.
Ezért nem helyeseltem a magánnyugdíjat sem.
De nem olvasol figyelmesen továbbra sem. Írtam, hogy ránk kényszerített oktalan és szükségtelen korlátozások.
Mivel PONT azt az egy darabot, amit én használok és NEM kell visszajuttassak, még abba sem nyúlhatok bele. Miért?

A lakásra is írtam már, hogy az egy anyagiasult tulajdon, ha nem egy fizetőnek adom ki, az mérhető kárt okoz, ha egy nem fizető használja, ezért nem jó a hasonlat.

Rossz példát én is tudok írni, van egy erdei tanösvényem, de külön jegy van a növények meglátására/nézésére, külön az állatvilágra, aki csak a busszal hozza a gyerekeket sofőr, az a kerítéssel elkerített parkolóban állhat és nem nézhet át a kerítésen, mert nem vett jegyet a fenyőfa nézésére.
Értelmetlen és nem logikus.

Amúgy emlékezem arra, amikor egy cég kiadott egy olyan valami kiadványt, ami a lemez behelyezésekor automatikusan elindult és lefuttatott valami automatikusan elinduló programrészt, de egy mezei user kiírta a facebookra, hogy milyen hülyék ezek, ha a space-t nyomva indítod a cd játékosban a lemezt, akkor nem indulnak el az ilyen programok. Beperelték a faszit, hiába mondta, hogy ez a funkció a win dedikált része, a cég megpróbálta a bíróságon tönkretenni azért, mert a funkciót amit kevesen ismernek arra a nyilvánosságra hozta, amit sokan használnak (facebook) szemben a szoftver leírásával, amit meg szinte senki nem olvas el.
De ez csak érdekesség, nem érvként írtam le.

A lakásnak meg NEM csak a TULAJDONJOGA az érték, hanem a HASZNÁLHATÓSÁGA is, ezért nem jó a lakásos példád, mint már írtam.
Őt is szoktad szidni mikor itt is ekézed a vállalkozókat?
nagy geci az állam, gyerek is egy csomó helyi adót fizet a semmiért, mert pl a fatelep használja az utakat meg más dolgokat, szegény kocka gyerek meg otthon ül a gép előtt semmi pluszt nem használ azért mert vállalkozó lett mégis elég rendesen leveszik pénzzel
Nem ér, megmondalak az anyukámnak! Gyerekes. Gyerekes és mástól várod a megoldást a problémádra. Szóval nem csak gyerekes még életképtelen is.
Ez már fingfűrész, az első 2-3 hsz.-ben minden le volt írva, hogy lopás és ideologizálás.
Az megint más tészta.... büntesd meg őket és ne használd a termeket..... én meg pl építmény adót nem akarok fizetni, meg szocho-t meg.... stb. de a szemet állam visszaél a hatalmával na engedjük el... de onnan indultunk, hogy “elvből”.... a francokat.... nem akarsz érte fizetni és kész.... ezt értem...
Pont uolyan lopás... nem akarod megérteni, hogy csak használati jogot veszel... a telepitesnel, ráadásul el is fogadod a feltételeket önként
Szerződést kotsz, mert kiadod a lakást.... de az alberlo nem fizet... te fizeted a gazt, villanyt a fenntartást stb és szerinted ez rendben van így, mert nem adják el a lakásodat, nem fúrnak fel egy polcot, mert szerintük az úgy jobb lenne.... értem... ez is egy elv a lakás attól a tied, tehát nem loptak meg
De en irtam, hogy a tenyeket tudomasul veszem, azokkal nem vitatkozom.
De az, hogy a piaci sulyuknal fogva visszaelnek a hatalmukkal, ezt eredmenyezi.
Amennyit terveznek, azt el is adjak, nem hulyek ulnek ott.
Azt senki nem tagadja, hogy van koltsege az eloallitasnak.
Azt sem allitom, hogy aki ezutan penzt keres vele, az ne vegye meg. Amit en kifogasolok, az az, hogy az otthoni hasznalat es a bolti lopas kozott ne legyen parhuzam, raadasul ugy, hogy ha megveszem, akkor bele sem nyulhatok, es garanciam sincs ra.
Mert ez igy egyutt arra sarkallja az embereket, hogy ne vegyek meg.
Ugye? ne hagyja az embereket atbaszni, fejlesszen jobbat és adja ingyen
De tudod használni, élj velük együtt
Nem indokolatlan.... használati jogot veszel, ami egy “termek”.... nem írom le többször benne van a használati feltételekben... mint a bérleti szerződésben, ezt kapod ilyen feltételekkel.... kell vagy nem? Ja kell, csak fizetni nem fizetek érte “elvből”...