nekem 15 ezres szárítóm van
szóval ha 14 ezret bukok évente akkor legyen 8 év a megtérülés
8 évet meg vagy bír vagy nem bír a hőszivattyús ketyere
mivel nyáron nem szárít szerintem a különbség nem 8 év hanem minimum 12 év
Régiek jók voltak.
Hűtőnk és a mosógépünk is nagyon régen megvan probléma nélkül...igaz a mosógép már anyósnál van. Ő pár évvel utánunk vette, de neki már kipusztult.
Ráadásul mi valami selejtes, visszahozott, kifutó darabot vettünk kurvaolcsón a Metróban
Be lehet kötni a kondenzvizet, legalábbis amit eddig láttam az ugyanolyan modon csatlakozik a a szennyvizhálozathoz mint a mosogépek.
Én nem számoltam ki a különbséget, de amit számoltál az nagxon kedvezö.
Mivel a Candy márka felmerült annak néztem utána. Azonos kinézet, kategória és tudással a kondenzációs 87ezer, a hőszivattyús 127ezer.
40ezer a különbség.
Az éves referencia fogyasztás 561kWh és 236kWh a különbség 325kWh
Áram most 43,42ft/kWh tehát 14100ft évente, azaz 2,8év alatt térül meg.
Ennyit még a Candy gépek is kényelmesen kibírnak, de mivel te kibasztad belőle a hőcserélőt az utcát fűtöd 16Amperrel, szóval sokkal rövidebb idő alatt térülne meg.
Amúgy meg ezeken nem lehet a kondenzvizet bekötni a csatornába?
Másik. Ha én olyan fillérbaszó lennék, vennék egy levegőszárítót és egy összecsukható ruhaszárítót. A ruhák is gyorsan megszáradnak ez alatt, meg a fürdőszoba sem vizesedne.
Ja és ez csak 200W, nem ég le a konnektor https://www.webklima.hu/midea-...
vagy miele vagy a legalja
bár haver azt mondja a mostani miele közel sem olyan minőség mint a régiek, ért hozzá mert 10+éve kupeckodott velük és javítja
nekem azt mondta vegyem meg a legolcsóbbat aztán amikor kihal jöhet a másik
munkába próbálja ki ezt a típust: http://www.munkavedelem.bolt.h...
nekem is egész széles a lábfejem pl egy komplett hervis kínálatban nem mindig kapok kényelmes cipőt
de ez a munkáscipő tök fasza az első pillanattól kezdve
szóval ha 14 ezret bukok évente akkor legyen 8 év a megtérülés
8 évet meg vagy bír vagy nem bír a hőszivattyús ketyere
mivel nyáron nem szárít szerintem a különbség nem 8 év hanem minimum 12 év
Hűtőnk és a mosógépünk is nagyon régen megvan probléma nélkül...igaz a mosógép már anyósnál van. Ő pár évvel utánunk vette, de neki már kipusztult.
Ráadásul mi valami selejtes, visszahozott, kifutó darabot vettünk kurvaolcsón a Metróban
10 éve volt 80e mondjuk hibátlanul működik, kívül belül makulátlan
Abba a lyukba inkább egy páravezérelt ventillátort tegyél, a kondenzátort meg a lefolyóba kösd be.
Én nem számoltam ki a különbséget, de amit számoltál az nagxon kedvezö.
40ezer a különbség.
Az éves referencia fogyasztás 561kWh és 236kWh a különbség 325kWh
Áram most 43,42ft/kWh tehát 14100ft évente, azaz 2,8év alatt térül meg.
Ennyit még a Candy gépek is kényelmesen kibírnak, de mivel te kibasztad belőle a hőcserélőt az utcát fűtöd 16Amperrel, szóval sokkal rövidebb idő alatt térülne meg.
Amúgy meg ezeken nem lehet a kondenzvizet bekötni a csatornába?
Másik. Ha én olyan fillérbaszó lennék, vennék egy levegőszárítót és egy összecsukható ruhaszárítót. A ruhák is gyorsan megszáradnak ez alatt, meg a fürdőszoba sem vizesedne.
Ja és ez csak 200W, nem ég le a konnektor
https://www.webklima.hu/midea-...
bár haver azt mondja a mostani miele közel sem olyan minőség mint a régiek, ért hozzá mert 10+éve kupeckodott velük és javítja
nekem azt mondta vegyem meg a legolcsóbbat aztán amikor kihal jöhet a másik
Whirlpool az életbe be nem kerülhet a házba
nekem is egész széles a lábfejem pl egy komplett hervis kínálatban nem mindig kapok kényelmes cipőt
de ez a munkáscipő tök fasza az első pillanattól kezdve